Top 10 citate despre viață

 

Fiecare zi reprezinta un nou inceput, o noua mica viata. Multi s-au luptat pentru a trai pana in acest moment, pana in aceasta zi. Aceasta zi ne da ocazii pentru a invata ceva nou: exista lucruri care ni se vor intampla doar o data in viata, si depinde de noi daca vom profita de acestea sau nu. (Leo Buscaglia)

 

Viata este unoeri foarte zgarcita: trec zile, saptamani, luni si ani fara sa simti nimic nou. Totusi, odata ce se deschide o usa, o adevarata avalansa patrunde prin spatiul deschis. Acum nu ai nimic, iar in clipa urmatoare ai mai mult decat poti accepta. (Paulo Coelho)

 

Dupa o anumita varsta, toti oamenii au impresia ca au naufragiat, ca si-au ratat viata, ca au trait o viata idioata, absurda-o viata care nu putea fi a lor, care nu putea fi decat viata altuia.. Pentru ca avem o parere prea buna despre noi insine si nu putem crede ca daca am fi trait intr-un adevar viata noastra, ea ar fi putut fi atat de idioata. (Mircea Eliade)

 

Adevarata „masura” a vietii unui om nu se poate obtine decat prin „lipsa de masura”, dorind “fara masura”, indraznind „fara masura”, iubind „fara masura”. (Octavian Paler)

 

Viata nu e numai o contemplare intelegatoare, plina de mila, fata de tine sau fata de altii, ci si o lupta necurmata impotriva tuturor piedicilor care se opun realizarii binelui, frumosului, dreptatii, fie in viata ta, fie in aceea a semenilor tai. (Ion Agarbiceanu)

 

Nu accepta viata asa cum ti-o propun oamenii. Nu inceta de a te convinge ca viata ar putea fi mai frumoasa; a ta si a celorlalti; nu alta viata, viitoare, care ne-ar consola de aceasta si ne-ar ajuta sa-i acceptam mizeria. Nu accepta. Din ziua in care vei incepe sa intelegi ca nu Dumnezeu, ci oamenii sunt raspunzatori de aproape toate nenorocirile vietii, nu te vei mai resemna. (Andre Gide)

 

Viata nu este nici simpla nici complicata, nici limpede nici mohorata, nici contradictorie nici coerenta. Este-si atata tot. Numai limbajul o ordoneaza sau o complica, o lumineaza sau o intuneca, o diversifica sau o unifica.- Antoine de Saint (Exupery)

 

Viata este o tragedie atunci cand e privita in prim-plan si o comedie cand o privesti in plan larg. (Charlie Chaplin)

 

Joaca trebuie sa ramana viata ta. Munca trebuie sa fie doar un mijloc de a te juca. Nu-ti transforma viata intr-o rutina de munca, pentru ca scopul vietii e joaca. (Osho)

Viata nu este ce ai trait, ci ce iti amintesti ca ai trait si cum ti-o amintesti pentru a o povesti (Gabriel Jose Garcia Marquez)

One Comment

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...