De vorbă cu tine – Interviu despre îngrijirea tenului cu „Roxi Beauty Tips/Life begins at 40”

 

„De vorbă cu tine” continuă astăzi cu fâșneață de fată, autoarea paginii din social media „Roxi Beauty Tips/Life begins at 40” Ancuța Roxana Ioana. Bună draga mea, spune-mi te rog de unde ți-a venit ideea din social media. Cum a început povestea ta?

Bună ziua, ție și cititoilor tăi, înainte de toate. Sunt Roxana-Ioana Ancuța, am 45 de ani, sunt jurnalist și am mai multe pasiuni. Voi începe cu pasiunea pentru auto masajul facial J.
Pagina ”Roxi Beauty Tips, life begins at 40” este strâns legată de canalul de Youtube care are același nume și același scop. Auto masajul facial și yoga facială. Așadar, întâi a fost creat canalul de pe Youtube, după care a apărut și pagina (la scurt timp, ce-i drept).

Povestea masajului facial este mai veche. Am devenit preocupată de acest aspect, acum câtiva ani, când am văzut că se pierd anumite contururi ale feței. Pielea nu mai era atât de fermă, obrajii parcă nu mai stăteau frumos la locul lor, se întrezărea și o gușă, prin urmare am început să caut pe internet informații legate de toate aceste probleme. Informații despre cum pot să-mi îmbunătățesc aspectul fizic, cum pot să-mi mențin fermitatea pielii faciale, cum pot repara ce mai e de reparat și cum pot preveni ce este de prevenit.

Am citit articole, am vizionat sute de clipuri despre masajul facial și yoga facială și am început să aplic pe mine ceea ce am văzut pe internet, la persoane deja experimentate. În timp. mi-am dat seama care dintre tehnici mi se potrivesc, ce anume îmi este folositor și ce nu, ce anume este eficient sau nu. Așă că, am ajuns într-un punct în care combin mai multe tehnici, le îmbunățățesc în funcție de propriile nevoi. Și pentru că masajul facial este în strânsă legătură cu uleiurile faciale, care facilitează masajul, făcând palmele să alunece cu ușurință pe piele, am aprofundat, oarecum, și acest domeniu. Am citit despre uleiurile esențiale și am testat, rând pe rând, fel de fel de uleiuri, pâcă când mi-am ales tipurile și produsele potrivite pielii mele.

De ce am creat un canal pe Youtube? A fost o ambiție a mea și o provocare pentru mine, eu fiind destul de timidă, de felul meu, și nu foarte dornică de expunere în acest mod, în mediul online. Începutul a fost mai greu, după care am reușit să mă acomodez cu ideea, mai ales datorită faptului că făceam ceva ce îmi plăcea foarte mult, eram obișnuită cu auto masajul facial și, de asemenea, m-am gândit că poate prin aceste videouri și prin tehnicile pe care le împărtășesc, voi inspira și ajuta alte femei care ar avea nevoie de așa ceva.

Ce tip de postari se cauta pe pagina ta? Cum îți menții fanii activi?

Pagina mea de Facebook, cum spuneam, este în strânsă legătură cu canalul de Youtube. Videourile de pe Youtube sunt distribuite și pe Facebook, diferența făcând-o faptul că textul care însoțește clipurile de pe Facebook este în limba română. În plus față de aceste videouri cu masaj facial, pe Facebook mai distribui și informații, sfaturi generale legate de rutina frumuseții. Urmăritorii paginii mele sunt doritori de clipuri cât mai scurte și la obiect cu tehnici de masaj ori alte sfaturi de beauty care. Pe pagină încerc să creez o atmosferă cât mai lejeră și prietenească.

Pentru că este și nișa ta, spune-mi te rog un sfat pentru îngrijirea tenului acum la începutul verii… ce putem folosi, ce anume trebuie să evitam?

Evident, așa cum toată lumea poate știe deja, se recomandă folosirea cremelor cu factor de protecție ridicat. Pe lângă asta, recomand hidratare suficientă, evitarea băuturilor cu zahăr, băi faciale cu apă rece, băi faciale în care apa rece și apa caldă să fie alternate, masajul facial cu glorburile de gheață sau cu lingurile. În lipsa globurilor, pot fi folosite două linguri ținute în prealabil în congelator. Dimineața este cel mai bine, înviorează, revigorează, calmează ochii obosiți și umflați. Aplicați un strat de cremă înainte, eventual stropiți față și cu apă termală (sau apă obișnuită) și aplicați lingurile reci pe față, cu partea convexă.

Las aici două link-uri drept exemplu… un video despre masajul cu globurile de cristal

Și unul cu lingurile…

Ce alte pasiune ai?

În afară de masajul facial, mai sunt pasionată de fotografie (aceasta este chiar o pasiune veche, de cursă lungă), de UX/UI design, de graphic design și, evident, de scris. Scrisul nu este doar o pasiune este și o meserie, eu fiind jurnalist de profesie. Sunt absolventă a Facultății de Jurnalism și am lucrat în presa scrisă timp de 13 ani. O perioadă foarte frumoasă din viața mea de care mi-e dor.

Descrie „Roxi Beauty Tips/Life begins at 40” în 3 cuvinte.

Contur facial ferm!

 

Cum vezi „Roxi Beauty Tips/Life begins at 40” peste 5 ani?

Nu știu ce și cum va fi peste cinci ani, dar sper să inspir multe femei și să le fac bine prin mesajele video pe care le transmit. Masajul facial și yoga facială chiar dau rezultate, dacă sunt practicate cu seriozitate și constant.

Care este cea mai mare provocare pentru tine în social media?

Propria promovare. Nu sunt obișnuită cu acest aspect și trebuie să prind mai mult curaj 😉

Descrie-mi o zi de social media/job din viața ta…

Atunci când fac un video, procesul în sine îmi ocupă destul de mult timp, chiar dacă respectivul video nu are decât 10 minute, să spunem. Pregătirile pentru video nu sunt complicate, dar editările care urmează după sunt mai costisitoare, La fel de mult timp pot să spun că îmi iau și postările și comentariile prin care îmi pot promova pagina de Facebook pe grupurile de antreprenoare, acolo unde se organizează zilnic fel de fel de evenimente online și unde avem parte de multe provocări frumoase menite să ne ajute.

În acest fel te-am cunoscut și pe tine, într-una dintre aceste comunități de femei cu preocupări frumoase și diverse, comunități în care nu avem doar grija noastră și a propriei promovări, dar și a celorlate femei din grup. Ne ajutăm și ne promovăm reciproc. Este un concept deosebit care ne aduce beneficii tuturor.

Ce așteptari ai în următoarea perioadă și ce planuri îndrăznețe ai?

Îmi doresc să reușesc să cresc calitatea videourilor mele și să devin mai îndrăzneață!


Un gând bun pentru cititori și unde te pot găsi pentru sfaturi?

Câteva gânduri bune pentru tine și pentru cititorii tăi dragi…Să mergeți înainte cu mult curaj, să credeți în ceea ce faceți, în pasiunile voastre, chiar și atunci când nimeni altcineva nu crede sau nu vă încurajează. Să vă bazați pe instinctele voastre, să fiți buni și îngăduitori cu voi înșivă, răbdători și să vă mențineți spatele drept indiferent ce auziți în jur. Indiferent ce poveri duceți. Mergeți pe drumul vostru și se vor deschide căile și oportunițățile dorite.

Unde mă puteți găsi?

Pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/roxibeautytips
Pe YouTube https://www.youtube.com/channel/UCwqJGJsymTu5ghQen5DI9ew/videos

Mulțumim mult draga mea pentru timpul acordat. Îți doresc mii de vizualizări și câți mai mulți fani activi!

Mulțumesc mult și eu. La fel vă doresc și eu ție și tuturor cititorilor tăi. Să fim bine cu toții 😉

 

Dacă și tu dragă cititorule ai o poveste de spus întregii lumi, te aștept cu mare drag să vorbim. Îmbrățișări!

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...