Handmade Place – Frumuseți și Frumusețe by Izsa, interviu cu și despre frumusețea sub orice formă…

Draga mea, bine ai venit și mulțumim că ai acceptat să răspunzi pozitiv la acest interviu. Spune-mi, te rog, care este povestea ce se ascunde în spatele atelierului Frumuseți și Frumusețe by Izsa … care a fost primul obiect creat de tine și de la ce a pornit totul? Cine este de fapt, Izabela Milea?

Bine v-am găsit! Sunt onorată să fiu aici și mulțumesc pentru invitație! Frumuseți și Frumusețe by Izsa a pornit relativ târziu, ca și proiect/pagină. Meșteresc de mulți ani și totul a pornit prin prisma serviciului. Lucrez într-un centru de plasament și mereu am bricolaj, să zic așa, cu beneficiarii mei, și pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă, dar și pentru dezvoltarea simțului estetic. Am cusut nasturi, dar și pe etamină semne de carte și mileuri, am pictat pe ipsos, am creat diferite obiecte decorative cu tehnica decoupage etc. La un moment dat, însă, m-am oprit la felicitări și am ținut-o așa ceva vreme.

Ținând cont de faptul că ești  artist handmade și probabil ai o viață socială intensă … unde și cum îți găsești inspirația? Cum decurge o zi în atelierul magic Frumuseți și Frumusețe by Izsa? 

E mult spus artist, dar clar tot ceea ce fac e 100% handmade. Inspirația a venit inițial din frumosul din jurul meu. Așa am creat ani de zile felicitări tematice pentru diferite perioade ale anului. Apoi am descoperit un grup de artiste – Exprima-te very scrap! De unde am învățat foarte multe. În perioada aceea am descoperit și m-am îndrăgostit de felicitările cu deschidere specială, care au fost atuul meu o vreme. Ulterior inspirația a venit din nevoia mea de cutii pentru a oferii produsele Oriflame ca și cadouri și așa am…cotit spre ceea ce fac acum – cutii și cutiuțe. 🙂 

Ce îți place și ce iți displace în “lumea handmade-ului”? 

Îmi place frumosul în toate formele ei și creatorii handmade sunt oameni frumoși.  Ce nu-mi place? 🤔 Nu-mi place că se spune și se prezintă că ar fi handmade ceva ce nu e. 

Ce greutăți întâmpini în lumea handmade? Cât de apreciată este munca ta, ce ai învățat până acum și cum te-a schimbat pe tine ca om…

Lumea handmade nu este o lume ușoară. Dar cu siguranță este o lume frumoasă și eu nu am de gând să văd altceva. Munca mea, ca a oricărui, de altfel, este apreciată de oamenii care știu și înțeleg despre ce este vorba și mie îmi este suficient. Cât despre schimbările din mine…nu știu ce să zic. Mereu am iubit frumosul într-o formă sau alta, dar acum am învățat să îl și apreciez, să înțeleg munca din spatele lui și să admir oamenii care îl crează. 

Handmade-ul românesc, hobby sau bussines? Cum a evoluat afacerea ta și care a fost rețeta succesului? Ai un sfat pentru cei la inceput de drum ?

Ceea ce fac eu e la nivel de hobby. Mă încăpățânez să fie un brand acest 100% lucrat manual, astfel că nu pot crea 100 de cutii sau felicitări. Și nici nu vreau. De altfel sunt o norocoasă! Am un job full time, sunt și partener de brand Oriflame, așa că…îmi permit, să zicem, să rămân la stadiul de hobby. Și cred că e greu de trăit din handmade, în România zilelor noastre. Poate mă înșel și chiar aș fi bucuroasă să fie așa. 

Sunt curioasă cum îți promovezi lucrările… spune-mi, online-ul este mult mai de succes decât târgurile handmade? Cum atragi clienții? 

Tocmai pentru că nu sunt un lucrător handmade în toată regula, eu nu ies din zona de online. Și pentru mine e suficient. Fac asta doar pentru prieteni și pentru colegi creatori de frumos. Și îmi este bine așa.  

Frumuseți și Frumusețe by Izsa are proiecte de viitor? Colaborezi cu cineva sau ești implicată în vreo campanie specială?

Colaborez cu mulți oameni frumoși. Am un proiect de suflet „Cutii cadou pentru…” care a pornit de la „Cutii cadou pentru sărbătorile de iarna și nu numai” și pe care l-am extins la toate momentele importante din viață. Însă cadrul acestui proiect colaborez cu mulți creatori de frumos care brodează, confecționează lumânări, fac dulciuri și alte produse homemade etc. Astfel,  împreună cream cadoul perfect pentru momentul perfect!

Definește Frumuseți și Frumusețe by Izsa în trei cuvinte!  

 

Frumusețe, pasiune, relații!

Comparativ cu piața din afară, cum ai defini handmade-ul românesc? Ce ai schimba dacă ai avea posibilitatea?

Sunt prea mică pentru a avea vreo pretenție în acest sens. Eu înțeleg foarte bine ambele fețe ale monedei: și creatorul, care nu poate munci, crea și vinde pe puțin, dar și cumpărătorul cu putere limitată de cumpărare. 

Ai și alte pasiuni față de ceea ce știm că faci? Cum faci faţă… presupun că este un consum mare de energie şi concentrare?

Am multe pasiuni și ceea ce fac, fac cu iubire și asta mă încarcă pozitiv și îmi dă putere. Lucrez cu copiii, ca job și ca hobby (sunt educator specializat principal într-un centru de plasament, dat siston și un atelier de educație timpurie prin joc și joacă), sunt partener de brand Oriflame, cosmetician la bază (cu acte în regulă, cum îmi place mie să spun 😂), citesc, călătoresc și gătesc. Am un grup de suflet unde am adunat toate acestea.

Planuri de viitor care așteaptă să iasă la iveală? 

Iau lucrurile așa cum vin, de obicei și mă bazez pe intuiție. Rar îmi fac planuri mărețe, frumusețea vine din lucruri mărunte și eu chiar cred asta și mă bucur de acestea.

Pregătești ceva special cu ocazia venirii verii? 

Da, dar e secret. 😊

Draga mea, mulțumesc pentru amabilitatea de a răspunde la întrebări. Sper că nu am fost indiscretă, iar în încheiere spune-le cititorilor un gând bun și unde îți pot vedea, admira sau comanda lucrările. 

 

Cred că orice e posibil când iubești oamenii în toată splendoarea lor, cu tot ce au și sunt ei și când pui pasiune în ceea ce faci. ❤ Eu îți mulțumesc pentru tot!

 

https://www.facebook.com/izsabell.milea

 

https://www.facebook.com/IzsabellMilea2019

 

https://www.facebook.com/groups/1348547345356381/?ref=share

 

 

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...