Borealy-Emotia dintr-un cadou…

Poveştile de iubire ne urmăresc de mici copii de pe timpul lui Făt-Frumos şi Ileana Cosânzeana. Sunt amintiri frumoase din care ne hrănim sufletul şi pe care le păstrăm cu grijă undeva în conştiinţa noastră.
Nu voi uita niciodată povestea de iubire dintre fratele meu şi Iuliana.. prima lui dragoste.
Era deja destul de târziu, la anii lui aproape 25 de ani şi nu avusese nici o „gagicuţă”, deja ne gândeam că o fi băiatul pe invers.
Supriza a venit chiar după ziua lui de naştere când ne-a prezentat-o. Era drăguţică, frumuşică foc şi timidă.
După ceva timp cam un an şi ceva de convieţuire cu frumuşica, au început mici discuţii. Cauze necunoscute de mine la vremea respectivă, părinţii mei nu o mai vroiau, bunica ei băga strâmbe, iar fratele meu era undeva la mijloc neştiind ce să facă.
Micile „certuri” au apărut chiar cu 6 luni înainte de nuntă.
„-Daniele, ai grijă ce faci.. o s-o pierzi. Cântăreşte bine lucrurile nu lua decizii pripite.
-Lasă mă, că nu sunt prost, ştiu ce fac.. spunea el sictirit”
Până când într-o zi fătuca noastră alias Iuliana a plecat de acasă. Scandal mare, certuri etc etc că de ce a plecat, că o fi.. că pe dincolo..
Părinţii mei au spus clar:”În casa mea nu mai calcă!”
Săracul Daniel era între ciocan şi nicovală nu vroia să-şi supere părinţii dar nici nu vroia să renunţe la Iuliana.
Şi din discuţii la o cafea, mă întrebat ce să facă, cum să o recâştige pe jumătatea lui:
-Ce să fac soro, tu nu vezi că şi Iuliana sa bolunzit la cap.. nu mă mai vrea şi pace! Ce să fac? Să îi cumpăr un inel?
-Daniele mă doare capul deja, nu mai pot!! De câteva luni de zile m-aţi zăpăcit! Ce să îţi zic.. hmm. Lasă-l naibii de inel că i-ai luat până acum 7. Trebuie să lucrezi altfel acum, să-şi de-a seama fata că o iubeşti în ciuda a tot ce se întâmplă…
-Ehh pe naiba… Păi şi ce să îi i-au mă? Ce eu sunt miliardar? Nu îmi permit chestii de lux..
-Da mai taci şi ascultă-mă! Sunt sora ta mai mare aşa că ciocul mic.. Deci.. uite ştiu eu de un magazin superb Borealy Gifts şi nu ai cum să dai greş. I-a vino să îţi arăt… Uite voi şi aşa sunteţi de 15 luni împreună, nu?
-Aha… spuse el cu o mutră tâmpă…
-Uite ceva drăguţ, un cufăr cu trandafiri..15 luni împreună +15 trandafiri roşii =pasiune, ce zici? 15 este numărul pasiunii, roşul este culoarea fericirii, dorinţei, energiei şi senzualităţii, iar trandafirul este expresia dragostei şi romantismului şi este un cadou perfect pentru aţi declara iubirea, dragul meu..

Garantez că va fi o surpriză înduioşătoare şi plină de farmec pentru Iuliana, nu ai cum să dai greş cu aşa ceva…
-Serios? Şi gata?.. Poate mă trezesc că mă pocneşte cu cufărul ăla..
-Off ce pesimist eşti.. Uite pe lângă cufărul acela superb că să fie cadoul perfect luăm şi setul Red Rose Luxury cu trandafir roşu din cristale Swarovski plin de strălucire şi eleganţă.

În plus îl împachetează Borealy într-o cutie frumoasă şi va fi o supriza plăcută. O s-o dai pe spate, e superb..

-Bine şmechero.. să văd ce iese şi din asta..”
Şi ce să iasă dragii mei: s-au întâlnit la o cină romantică în oraş, stângaci din fire i-a oferit Iulianei cufărul cu trandafiri de teamă ca aceştia să nu se ofilească şi mai pe la sfârşitul cinei când fătuca deja se săturase de promisiunile cât în lună şi în stele, fratele meu s-a pus în genunchi şi a întins cutia frumos ambalată cu setul Red Rose.În timp ce Iuliana rămăsese cu gura căscată la ce minunăţie găsise în cutie, Daniel a cerut-o din nou de nevastă… La privit şmechereşte (aşa spune el..) şi i-a spus „Da!”.. din nou hehe..
Acum fiecare stă la „casa” lui până la nuntă care va fi la anul pe timpul ăsta. Şi-au făcut promisiuni unul celuilalt că nu se vor mai certa niciodată pentru nimicuri şi mă bucur să îi văd fericiţi.
Şi apropo.. a doua zi a venit viitoarea mea „cumnăţica” să îmi arate ce superbitate a primit cadou, era în al noulea cer. Am zâmbit „şmechereşte” şi am felicitat-o spunându-mi în gând:
„Off cumnăţică, numai eu ştiu prin câte am trecut să vă văd împreună „…

    Acest articol a fost scris  pentru proba nr 11 SuperBlog2012!

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...