Trusa de supravietuire pe munte. Ce contine kitul care iti poate salva viata!

Nu mai dureaza mult pana cand vom incepe turele si drumetiile. Vremea este tot mai promitatoare, rabdarea tot mai mica, dar, pana atunci, este bine sa te folosesti de ragazul care ti-a ramas pentru a-ti stabili in cele mai mici detalii traseele si pentru a-ti pune la punct echipamentele. Experienta proprie este cel mai relevant factor care determina alegerea echipamentului de munte – incaltaminte, haine, rucsac, lanterna etc. Indiferent de traseu si de preferintele care te ghideaza in alegerea echipamentului, trusa de supravietuire pe munte ramane insa aceeasi (si la fel de importanta).
Trusa de supravietuire este formata din:
*Cutit, briceag
*Sursa de lumina de calitate
*Modalitati de semnalizare (poti apela si la varianta unor lanterne, de exemplu
lanterne LED Lenser -cu semnalizare SOS si stroboscop)
 *Fluier de supravietuire
 *Sarma/ sfoara/ ata si ac
*Pungi mici in care sa pui hartile si lucrurile care se deterioreaza la umezeala
*Bricheta/ amnar
*Minitrusa de prim ajutor medical – spirt, leucoplast, pansament
*Batoane energizante

Sursa de lumina durabila este vitala
In acest moment, pe piata sunt disponibile lanterne echipate cu tehnologie de ultima ora, modele care se adapteaza celor mai diverse aplicatii,lanterne Olight frontale cu sensor IR pentru a activa lanterna fara a o atinge cu mainile, compartimente special pentru baterii, surse de iluminare avansate CREE LED etc.
Indiferent de ce model de lanterna alegi si de gradul lui de complexitate, cand este vorba de kitul de supravietuire trebuie sa in vedere urmatorul lucru: in aceste cazuri este important ca in alegerea ta sa primeze autonomia functionala (cat dureaza fara schimb de baterii). Nu uita ca o lanterna cu cat este mai puternica, cu atat are consum mai mare!
De asemenea, in cazul in care ai ales un model alimentat de acumulatori,acumulatori 18650 Li-Ion de exemplu, este vital sa ai o pereche de schimb, gata incarcati pentru ca in situatii de urgenta sunt slabe sanse sa ai posibilitate de incarcare. 
 Nu trece cu vederea standardul de impermeabilitate (IPX), care trebuie sa fie cat mai ridicat. Ai nevoie de un model rezistent la umezeala si ploaie.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...