Vacanţă specială cu CND Turism

După o muncă titanică şi multe zile de stres, cu toţii simţim nevoia unei escapade, undeva departe, fără telefoane sau proiecte de finalizat. Simţim nevoia să ne încărcăm bateriile, să vizităm meleagurile pe care le-am visat şi să ne întipărim în minte, momente unice, plăcute şi nimic nu ne va face să le uităm. Deseori, călătorim pentru a ne satisface pofta de cunoaştere culturală sau pentru simplu motiv că ne dorim să fim liberi în necunoscut. Îmi plac călătoriile, îmi place că am libertatea deplină să îmi aleg destinaţia, iar fiecare loc ales are farmecul şi istoria lui.
Călătoria spre destinaţii turistice necunoscute, este o experienţă unică pentru fiecare în parte. Te ajută să te apropii de oameni, să le cunoşti istoria, obiceiurile şi să le respecţi felul de a trăi.La fel ca în anii trecuţi, CND Turism încearcă să mă surprindă cu oferte ideale şi de nerefuzat.
Să aleg o vacanţă la mare sau una la munte, dragilor? Chiar dacă locuiesc la malul mării, nu cred că este obligatoriu să mă duc la munte. Îmi place marea, îmi place senzaţia de libertate pe care mi-o oferă atunci când sunt aproape de ea. Şi pentru că CND Turism îţi oferă o gamă variată de vacanţe, poţi alege una din minunatele destinaţii interne (Delta Dunării, Maramureş, Bucovina) sau poate preferi destinaţii externe exotice şi primitoare cum ar fi: Franţa, Grecia sau Spania.
Dacă tot vorbim de vacanţe speciale, anul acesta îmi doresc să vizitez Portugalia. O prietenă mi-a recomandat Lisabona, un oraş plin de mister şi cu oameni primitori. O capitală boemă, pe malul Atlanticului, cu zeci de amintiri din epoca marilor descoperiri istorice şi să nu uităm de celebrele cluburi fado sau de cafenelele în stil Art Deco. Emblema acestui oraş este turnul Belem.

Închinat Portugaliei în perioada marilor descoperiri, turnul Balem a fost punctul de plecare a multor expediţii pe mare. Este primul lucru pe care vreau să-l văd de cum ajung acolo şi cu această ocazie voi adăuga colecţiei mele de fotografii, o grămadă de poze în care voi imortaliza pentru totdeauna, istoria Lisabonei.
Lisabona este împărţită în patru cartiere renumite, care ascund mistere şi îşi aşteaptă turiştii să le descopere la adevarata lor valoare. Din câte am auzit, cartierul Baixa este inima oraşului Lisabona. În urma unui mare cutremur din anul 1755, Baixa a fost reconstruită complet cu clădiri elegante dar impunătoare în acelaşi timp.La fel cum se vede în imaginea de mai jos, totul pare aerisit,colorat şi primitor.

Străduţele sunt pline de magazine unde îţi poţi satisface pofta cumpărăturilor, iar mai târziu, poţi poposi pentru o scurtă pauză într-un restaurant sau o cafenea.
Nu voi omite să vizitez şi Castelo de Sao Jorge, un palat ce a fost reşedinţă regală până prin anii 1511. Acum este o oază de linişte şi relaxare, dar în momentul când ajungi acolo, la intrarea în castel te aşteaptă o statuie impunătoare a regelui Afonso Henriques şi turnurile semeţe, care amintesc vizitatorilor curioşi care a fost scopul acestui castel.

Nu poţi să pleci din Lisabona, fără să petreci o seară într-un club de muzică fado. După plimbările lungi pe străduţele capitalei, muzica de suflet a Portugaliei te face să visezi. Armonia muzicii, vesurile de dragoste sau de singurătate te emoţionează şi te îndeamnă să le înveţi limba, pentru a putea înţelege pe deplin, înţelesul şi semnificaţia fiecărui vers. Voi aţi ascultat vreaodată muzică fado? Ce impact a avut asupra voastră? Poate vă amintiţi de celebra Amalia Rodrigues, a fost cea mai iubită cântăreaţă de fado şi a încălzit sufletele şi inimile concetăţenilor ei. Că tot vorbim de muzică şi de distracţie, oraşul Lisabona prinde viaţă în perioada sărbătorilor şi a festivalurilor. Dacă vacanţa mea v-a avea loc în perioada verii, nu voi rata sub nici o formă Festivalul Oceanelor. Un prilej de mare bucurie pentru localnici, unde întreg oraşul este acaparat de spectacole live, procesiuni fluviale şi multă distracţie în aer liber.
Nu voi părăsi Lisabona, fără să vizitez muzeul faianţei sau pe cel al marinei. Amândouă au strâns istoria timpurilor când portughezii dominau victorioşi lumea. Sper ca această vacanţă de vis să-mi ofere momente de relaxare şi clipe de care-mi voi aduce aminte cu drag în timp, iar ajutor în această călătorie îmi va fi CND Turism-Vacanţe Speciale.
Voi aţi văzut Portugalia?Ce mi-aţi recomanda să vizitez?

Acest articol a fost scris pentru proba numărul 8 din cadrul competiţiei SpringSuperBlog.

Surse foto: www.roportal.ro şi www.vacantespeciale.ro

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...