#mamideceplangi – Spune „Nu” violenței în familie…

Tu, femeie… învață să spui lucrurilor pe nume. Înarmează-te cu putere (că răbdare ai avut, slavă Domnului) și spune NU violenței în familie. Spune NU abuzului de orice fel în familie! Lasă teama și caută să pleci din acel mediu toxic care te omoară încet… pe tine și pe copilașii tăi. Ei nu au nicio vină că s-au născut într-un mediu nociv care le va ucide copilăria și inocența. Tu nu ai nicio vină că ai crezut în vorbe goale, promisiuni și că ai sperat la o schimbare.

Într-o lumea haotică, abuzul este considerat o normalitate într-o relație. Am tot auzit expresia „Da, ce mă… am bătut-o?”. Să ne înțelegem… abuzul într-o familie sau relație poate avea diferite forme. Dacă vânătăile provenite din violența fizică trec în timp, abuzul emoțional sau cel sexual este grav. Rănile emoționale și psihice sunt deosebit de puternice, iar vindecare este foarte greoaie și uneori chiar imposibilă. Imposibilă pentru că femeile s-au obișnuit să tacă, să treacă cu vederea, să spere.

Tu, femeie… încetează să accepți umilința! Nimeni nu are drept de viață și de moarte asupra ta. Nu lasă anii să treacă în speranța că poate vor veni zile roz și pleacă cât timp mai poți. Pleacă, salvează-te pe tine… salvează copilăria copiilor tăi. Știu că te gândești la ce zice lumea… dar draga mea, lumea nu a fost terorizată ca tine. Lumea nu a știut câtă bătaie mănânci, cât de umilită ai fost și nici nu ți-a întins o mână de ajutor.

Tu, femeie… ridică-te și pleacă! Vei găsi puterea să o iei de la capăt. Acum știu că ți-e greu… dar eu sunt aici. Sunt oameni care vor să te ajute, numai tu să vrei. Dacă vrei să vorbim și ai nevoie de sprijin, trimite-mi un mesaj… te voi asculta și voi încerca să te ajut cu ce pot. Pot să arăt lumii povestea ta dacă dorești și îți voi proteja identitatea. Te voi îndruma să primești ajutorul de care ai nevoie și voi fi alături de tine oricât este nevoie. Eu îți întind o mână de ajutor… tu o accepți?

#Mamideceplangi este o campania organizată de Raluca Bădiță – blogger la CocktailDeViață și speră să schimbe viața multor femei. Eu susțin această campanie și sunt alături de doamnele sau domnișoarele care au nevoie de ajutor. Dacă ai nevoie de ajutor, intra pe acest grup unde vom continua să susținem femeile abuzate și după ce aceasta campanie se va termina.

4 Comments

  1. Multe femei de la noi din tara suporta umilinte verbale si batai. Multe nu spun nimanui si prefera sa sufere in tacere. De multe ori m-am intrebat, „De ce?”, si nu am gasit raspuns.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...