De ce mierea de salcâm este benefică atât pentru interior, cât și pentru exteriorul tău…

Atunci când ne dorim sănătate, imediat căutăm tot felul de remedii naturiste. Însă, de cele mai multe ori uităm că picătura de sănătate se află chiar sub nasul nostru ca să zic așa. Astăzi vorbim despre beneficiile mierii de salcâm și sunt sigură că toată lumea cunoaște proprietățile extraordinare ale acesteia. Eu am testat timp de o lună de zile miere de salcâm Roua Florilor – Apidava și chiar dacă am mai folosit acest tip de miere, ambalajul practic și modern mi-a atras atenția.

De milenii mierea este extrem de folositoare pentru sănătate și frumusețe, iar mierea de salcâm energie și substanțe nutritive. Mierea de salcâm conține vitaminele B1, B2, B6, B12, iar printre binecunoscutele proprietăți ale sale se numără calmarea tusei, excelentă pentru tratamentul nevrozei și a asteniilor și nu în ultimul rând, un tonic excelent pentru copilași.

Mierea de salcâm acționează ca un adevărat medicament natural în următoarele afecțiuni: 

– insomnie, stres, astenie
– nevroze, depresii
– anemii, anorexie,
– convalescenta
– femei însărcinate
– astm
– tulburări de memorie
– reumatism
– boli ale cailor biliare
– boli de ficat
– afecțiuni ginecologice
– plăgi, arsuri
– alcoolism
– migrene
–  diferite afecțiuni ale rinichilor

Mie îmi place să folosesc mierea Roua Florilor la micul dejun. Două felii de pâine prăjită unse cu brânză proaspătă și stropite puțin cu miere, alături de un ceai verde îndulcit cu aceiași miere. Uneori din lipsă de timp, sar peste micul dejun și iau pe fugă o linguriță de miere de salcâm pe stomacul gol. Este un excelent energizant natural şi este ideală pentru a mă încărca cu energia zilnică de care am nevoie. De asemenea, un mare ajutor în dietă pe care de ceva timp o țin este apa în care am stors jumătate de lămâie și pun 2 lingurițe de miere de salcâm. Combinația dintre apă, lămâie și miere ajută tranzitul intestinal, crește șansele de a pierde din greutate și nu în ultimul rând, te scapă de constipație și elimină posibilele infecții din corp.

Nu vă speriați, tot eu sunt sub masca aia! Mierea este excelentă atât pentru interior, dar și pentru exteriorul organismului. O metodă excelentă pentru luminarea tenului și pentru a scăpa de cearcăne este o mască pe care puteți să o faceți și voi acasă. Într-un bol mic amestecați 2 lingurițe de miere de salcâm cu 2 lingurițe de zaț de cafea și câteva picături de ulei de cocos. Întindeți masca pe față și lăsați-o să acționeze timp de 15-20 de minute, după care îndepărtați masca cu apă călduță din abundență. O să vedeți imediat rezultatele.

Piele fină și catifelată? Da… gomaj cu cafea și miere de salcâm

Gomajul sau scrubul cu miere și zaț de cafea, este minunat pentru pielea lipsită de strălucire și fermitate. Aceasta înlătură celulele moarte și redă strălucire pielii, prin exfoliere. Cofeina este ingredientul minune pentru lupta împotriva celulitei, iar mierea îmbunătățește vizibil tonusul pielii. Așadar nu ezitați să folosiți cele două ingrediente, iar ca să vă vin în ajutor vă dau și rețeta mea pentru un gomaj perfect. Aveți nevoie de: 4 linguri de zaț de cafea, 3 lingurițe de zahăr brun, 2 lingurițe de miere de salcâm și 5 linguri de ulei de măsline sau ulei de cocos. Amestecați bine ingredientele și aplicați amestecul pe tot corpul prin mișcări circulare timp de 15 minute,  apoi clătiți cu apă călduță. Puteți folosi acest gomaj odată la două săptămâni dacă pielea ta este sensibilă sau odată pe săptămână dacă ai pielea mixtă sau normală.

Bonus, dacă aveți părul roșcat am o excelentă mască pe care o folosesc și eu. Aceasta ajută la hidratarea părului și pentru a intensifica culoarea acestuia. Aveți nevoie de 4 morcovi, 3 linguri de miere de salcâm și 3 linguri de iaurt. Opțional, din când în când eu mai adaug o linguriță de ulei de cocos și 4-5 picături de vitamina A uleioasă. Pune morcovii într-un blender și mixează-i până se obține o pastă, apoi amestecă-i cu iaurtul și mierea. După ce îți șamponezi părul, aplică masca distribuind uniform pe toate suvițele de păr și lasă să acționeze 5-10 minute, după care clătești bine. O să vezi diferența imediat în culoarea părului tău ce va vibra și va emana sănătate.

V-am dat câteva exemple în care eu folosesc mierea de salcâm și bineînțeles, cred că v-ați dat seama de ce mierea de salcâm este bună atât pentru interiorul, dar și pentru exteriorul organismului. Sunt curioasă voi ce beneficii ale mierii de salcâm cunoașteți și în ce rețete magice le folosiți?

3 Comments

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...