Miercurea Creativă cu L’Atelier de Nicole

Cu grație și veselie am pășit în tărâmul inocenței. LAtelier de Nicole m-a impresionat din prima clipă și am dorit din suflet să îi cunosc povestea. Veselă, zâmbitoare și deosebit de gingașă, Cristina este un om de admirat. Vă invit și pe voi să o cunoașteți și să îi admirați creațiile.

Eu: Bună, Cristina! Mulțumesc că ai acceptat invitația de a-mi răspunde la câteva întrebări.

Cristina: Bună, Maria! Mulțumesc și eu pentru invitație și pentru interesul acordat produselor mele.

Eu: Spune-mi te rog, care este povestea ce se ascunde în spatele lui „L’Atelier de Nicole – cadouri unicat pentru bebeluși și copii” care a fost primul obiect creat de tine și de la ce a pornit totul?

Cristina: În luna august a anului trecut am intrat în concediu prenatal cu recomandare de repaus total, însă fiind o persoană foarte activă, simțeam nevoia să fac ceva, orice ☺️. Și astfel mi-a venit ideea să creez aranjamente florale unicat din hăinuțe pentru bebeluși și copii.

Întotdeauna te întrebi ce cadou să îi iei unui nou-născut, să arate şi foarte bine, să fie şi util totodată. Fie că vrei să răsfeţi o persoană draga – o prietenă, proaspătă mămica; fie că te pregăteşti să participi la un eveniment unic în viaţa ei – un baby-shower sau la botez – și vrei să-i faci o surpriză de vis, eu am oferit soluţia ☺️. Pot spune că aranjamentele mele reprezintă alternativa ideală la florile oferite în dar proaspetelor mămici; mai ales că în saloanele maternităţilor nu este permis accesul cu flori naturale.

Primul contact “adevărat” cu hăinuţele pentru bebeluşi şi copii l-am avut acum 5 ani când s-a născut fetiţa mea cea mare, iar în timp mi-am dat seama că mă atrage foarte mult acest segment. Aranjamentele florale deosebite şi în special florile viu colorate mi-au plăcut dintotdeauna. Am cochetat mai demult cu ideea de a asocia hăinuţele cu florile şi alte accesorii. Dar aşa a fost să fie şi s-a concretizat de-abia acum un an, când am descoperit şi lumea WAHM. Eu cred cu adevărat în micul meu proiect. Fac totul din plăcere şi mă bucura enorm de mult faptul că produsele mele au început să fie apreciate şi să fiu recomandata din ce în ce mai mult. Primele aranjamente pe care le-am realizat le-am oferit cadou unor prietene apropiate, cu diverse ocazii.

Eu: Ținând cont de faptul că ești artist handmade și probabil ai o viață socială intensă … unde și cum îți găsești inspirația? Cum decurge o zi din viaţa ” L’Atelier de Nicole – cadouri unicat pentru bebeluși și copii”

Cristina: Familia este cea care mă învăluie în energie zi de zi. Fiecare zi a mea este foarte activa. O zi obişnuită începe cu un drum la grădiniţă şi apoi continuă acasă, unde îmbin activităţile casnice cu cele artistice din atelier. Datorită faptului că bebeluşa este extrem de cuminte, îmi permite să jonglez cu ele destul de mult. Când nu sunt în atelier, mă ocup de tot ceea ce ţine de atelier: achiziţii de materiale; livrări de comenzi, prelucrare fotografii, etc., iar ea mă însoţeşte absolut peste tot.

Eu: Ce îți place și ce iți displace în “lumea handmade-ului”?

Cristina: Mă regăsesc total în acest domeniu, creativitatea mea fiind pusă în valoare cu fiecare aranjament pe care îl realizez. Lumea handmade-ului este o lume în care tot timpul te reinventezi. Nu pot să spun că este ceva anume care îmi displace. Cred că, ca în orice domeniu sunt şi bune şi rele, important este să luăm partea bună a lucrurilor.

Eu: Ce greutăți întâmpini în lumea handmade? Cât de apreciată este munca ta, ce ai învățat până acum și cum te-a schimbat pe tine ca om…

Cristina: Cred că cea mai mare greutate ar fi lipsa timpului. Acesta îmi dă de cele mai multe ori bătăi de cap, pentru că oricât aş încerca să mă organizez, întodeauna sunt cam pe fugă… însă o iau mai mult ca pe o PROVOCARE.
Am învățat că pentru a avea succes, trebuie să oferi produse de calitate și în permanenţă să încerci să inovezi, diferenţiindu-te astfel de concurenţă. De asemenea, este foarte important să asculți cu mare atenție cerințele clienților.

Eu: Handmade-ul românesc, hobby sau bussines? Cum a evoluat afacerea ta și care a fost rețeta succesului? Ai un sfat pentru cei la început de drum ?

Cristina: Pentru mine, micul meu proiect a reprezentat și reprezintă în continuare, un hobby. Cel mai mare motiv de mulţumire îl reprezintă faptul că îmi place extrem de mult ceea ce fac. Şi mă las condusă de pasiune. Pasiunea aduce valoare şi valoarea reuşeşte până la urmă să atragă clienţi care să o aprecieze. Ofer produse de calitate, acordând de fiecare dată grijă şi atenţie la detalii. Şi pentru că cel mai mult îmi place procesul creativ, am învăţat să renunţ la calcule; să mă bucur de satisfacţia pe care mi-o oferă o comandă finalizată. Dacă mai primesc şi un feedback pozitiv, înseamnă enorm pentru mine.

Celor aflați la început de drum, le recomand să aibă curajul să încerce! Trebuie să fie conştienţi că la început nu este deloc uşor, dar să fie perseverenţi şi să nu renunţe! Şi să aibă răbdare! Multă răbdare. Să încerce să-şi identifice un stil propriu, să inoveze, dar să fie ei înşişi orice-ar fi! De asemenea, să caute să păstreze un echilibru între activitatea desfăşurată şi viaţă de familie…. pentru ca, timpul petrecut în familie este nepreţuit!

Eu: Sunt curioasă cum îți promovezi lucrările… spune-mi, online-ul este mult mai de succes decât târgurile handmade? Cum atragi clienții?

Cristina: Până acum, nu am participat la niciun târg de profil. Promovarea o fac online (pe Facebook și mai nou, pe Instagram), însă cea mai bună promovare ți-o face un client fericit și mulțumit, care te recomanda mai departe apropiaților sai.

Eu:” L’Atelier de Nicole – cadouri unicat pentru bebeluși și copii” are proiecte de viitor? Colaborezi cu cineva sau ești implicată în vreo campanie specială?

Cristina: Momentan micul meu atelier este acasă, dar îmi doresc tare mult ca în perioada aceasta de concediu de 2 ani să reuşesc să dezvolt și mai mult acest proiect. Vreau să diversific gama de produse, să lansez noi produse atractive şi treptat să renunţ la job şi să am propriul meu business.

Eu cred că aş avea nevoie de câteva colaborări, în genul unor Gift Shop-uri, în care să pot expune câteva modele de aranjamente florale cu hăinuţe. În trecut, am avut o astfel de colaborare cu un salon de înfrumuseţare care oferă servicii atât mămicilor, cât şi copiilor acestora. De asemenea, am oferit de-a lungul timpului produse în cadrul unor licitații organizate de comunitatea La Primul Bebe din care fac parte, dar și pentru tombole organizate cu ocazia unor evenimente.

Eu: Există concurență în lumea handmade? În opinia ta care sunt cele mai mari greșeli pe care le face cineva atunci când este la început de drum?

Cristina: Bineînțeles că există, însă cred cu tărie că publicul este cel care alege ce i se potrivește mai bine din punct de vedere calitativ și financiar. Când ești la început de drum este nevoie în primul rând de pasiune, perseverență şi răbdare, iar găsirea unui stil propriu, original, este poate cea mai importantă şi grea alegere. De asemenea, trebuie să existe o comunicare bună cu potenţialii clienţi şi să dai dovadă de multă seriozitate. Dacă se ţine cont de aceste aspecte, eu zic că lucrurile vor funcționa de la sine.

Eu: Cum decurg lucrurile atunci când vine vorba de obiecte personalizate? Ții cont de dorințele clientului sau încerci să-i convingi asupra tematicii obiectului personalizat în funcție de anumite criterii?

Cristina: Toate aranjamentele mele sunt realizate pe comandă. Fiecare produs final este unic şi personalizat, în funcţie de preferinţe (culori, mărimi, brand îmbrăcăminte etc.) şi buget, aşa că dorinţele clienţilor sunt extrem de importante. Trebuie să recunosc că până acum am avut parte de clienţi extraordinari, care m-au creditat cu foarte multă încredere şi au mers pe recomandările mele de cele mai multe ori.

Eu: Comparativ cu piața din afară, cum ai defini handmade-ul românesc? Ce ai schimba dacă ai avea posibilitatea?

Cristina: Eu sunt relativ de puţin timp în lumea handmade-ului, dar este clar că cel romanesc se vinde mult mai ieftin decât cel din ţările din vest. Acest lucru se datorează şi faptului că în România nu exista o cultură şi o educaţie în a preţui munca realizată manual, dar și pentru că încă se apreciază mai mult cantitatea decât calitatea.

Eu: Definește ” L’Atelier de Nicole – cadouri unicat pentru bebeluși și copii” în trei cuvinte!

Cristina: Pasiune / Bebeluseala / Culoare

Eu: Ai și alte pasiuni înafară de ceea ce știm că faci? Cum faci faţă… presupun că este un consum mare de energie şi concentrare?

Cristina: Da. Acum câteva luni, împreună cu soțul meu, am creat un Atelier de limonadă 100% naturală și oferim Lemonade Bar-uri pentru evenimente private (petreceri copii, aniversări, nunţi, botezuri etc) , corporate (lansări de produse, petreceri de companii, etc) sau speciale (prezentări de modă, concursuri de frumusețe, etc) . În general, lumea asociază limonadă cu anotimpul călduros, însă noi oferim o serie de rețete cu ingrediente specifice, care sunt ideale atât pentru toamna, cât și pentru iarnă ☺️. Aşa că, dacă sunteți în căutarea unui Lemonade Bar senzațional, nu ezitați să contactați @atelieruldelimonada.

Eu: Planuri de viitor care așteaptă să iasă la iveală?

Cristina: Planuri de viitor? Da, am conturate în minte câteva planuri, însă prefer să le dezvălui pe parcurs. Mai am de lucru la ele, însă când vor fi gata, îți voi da de știre.

Eu: Draga mea, mulțumesc pentru amabilitatea de a răspunde la întrebări. Sper că nu am fost indiscretă, iar în încheiere spune-le cititorilor un gând bun și unde îți pot vedea, admira sau comanda lucrările.

Cristina: Cu mult drag! Îţi mulţumesc și eu pentru oportunitatea acestui interviu; mă bucur că am avut ocazia să împărtăşesc cu tine şi cititorii tai povestea aranjamentelor mele dragi. Vă invit cu drag să admiraţi produsele mele pe pagina mea https://www.facebook.com/LAtelierdeNicole.ro

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...