Decorarea unei camere de adolescente – idei si sugestii din colectia Decodepot

Mai devreme sau mai tarziu perioada adolescentei vine si mai ales pentru o fata inseamna un teren minat despre cum poti sa o multumesti. Isi va dori un spatiu intim, camera ei sa reflecte si schimbarile din viata ei. Nu mai este o copila, ci pe cale sa devina adult. Cum decorezi o camera de adolescenta? Descoperim cateva idei creative din cadrul eshop-ului decodepot.ro. 

Zona de studiu

Mai cu seama daca si telescoala va fi o optiune, zona de studiu trebuie amenajata corespunzator. Prefera rafturi, polite pentru camerele mici unde spatiul nu iti permite prea multe elemente de mobilier. In colectia de la Decodepot vei regasi spre exemplu rafturi de tip fagure. Daca spatiul permite poti alege un raft de colt, in forma de copac. 

Etajerele pot fi compacte, inguste si inalte pentru a explora spatiul pe inaltime. Astfel de optiuni le regasesti in acest magazin cu decoratiuni pentru casa, Decodepot. Sunt din lemn, albe, maro sau in varianta acelui ton de culoare specific vintage – maro inchis, murdar. 

Zona de dormit

Nici patul nu va fi lipsit de farmec. Va adora cel mai probabil sa aiba o atmosfera placuta, asadar ceva lumini decorative nu strica. Poti adauga perne de decor pentru un plus de efect. Mai ales intr-o camera mica patul este zona centrala ce atrage toata privirile. 

Noptiera ar trebui sa fie incapatoare, cu sertar de preferat si astfel ca un alt loc de depozitare. Va aprecia sa aiba aceasta mica piesa la indemana, suport pentru telefon cand este la incarcat sau cine stie ce alte maruntisuri fara de care nu poate trai. 

Zona de relaxare

Nu te agita crezand ca ai nevoie de fotoliu elegant pentru a decora incaperea. Sunt mai degraba doriti taburetii sau o bancheta. Spre exemplu la Decodepot taburetele are si spatiu de depozitare, dimensiuni diverse si sunt imprimate in fel si chip, cu truck, bufnite, New York sau cine stie ce alta tematica. 

Cum sa faci spatiul sa vibreze de energie

Prefera din punct de vedere cromatic culori neutre, nu neaparat sofisticate. Culorile vii si un accent dramatic pot fi combinatia perfecta – ca atunci cand un perete este colorat intr-o nuanta inchisa.

Inainte existau postere si preferinta ca personaje favorite din scena celor faimosi sa fie pe pereti. Acum sunt mai degraba preferate detaliile precum stickere, ce se aplica usor si se dezlipesc la fel de usor. O alternativa poate fi o banda led cu care sa pui un accent de lumina, de ce nu chiar colorata, intr-o anumita zona. 

Completeaza acest decor cu perdele si draperii uni si cu un covor simplu, daca ai deja mai multe accente de culoare. Vei gasi la Decodepot inspiratie si la acest capitol. 

Prefera mai degraba ceva simplu ce se poate anima cu decoratiuni variate. Less is more este o teorie ce se aplica si la capitolul decorare. Cum adolescentii sunt adesea complicati si indecisi, simplitatea va fi de bun augur. 

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...