Notino – sfaturi pentru îngrijrea tenului pe timpul iernii

În anotimpul rece tenul este cel mai expus intemperiilor în sezonul rece şi foarte multe persoane se confrunta cu roşeaţă, iritaţii, senzaţie de strângere a feţei, piele uscată şi descuamata, aspect tern şi obosit. Pentru a evita pe cât posibil aceste probleme, tenul tău are nevoie de o îngrijire mai specială în sezonul rece. Aşadar, îţi prezint câteva sfaturi esenţiale pe care trebuie să îi urmezi pentru că pielea ta să radieze de frumuseţe şi sănătate.

În primul rând, ține cont și corect problemele tenului tău. Afecțiunile tenului precum cuperoza, rozaceea, acneea, dermatita alergică, piele sensibilă şi uscată au nevoie de o îngrijire adecvată, iar folosirea unor produse neadecvate duce la agravarea problemelor unui ten. Un alt factor esențial pentru un ten luminos și sănătos este hidratarea. Hidratarea este una dintre nevoile primare ale tenului tău. De aceea, este bine să foloseşti dimineaţa şi seara o cremă hidratantă adaptată tipului tău de ten şi vârstei tale.

O recomandare pentru o cremă hidratantă pentru față : Vichy Aqualia Thermal Light. O ador pentru textura sa ușoară și delicată. Oferă cu succes doza necesară de hidratare, calmează și lasă tenul fin ca mătasea. Calmează imediat iritația tenului pe anotimpul rece, se absoarbe imediat în piele și nu lasă pe piele o peliculă grasă și nici un strat lipicios.

I think your whole life shows in your face and you should be proud of that. – Bacall 

Ritualul de îngrijire a pielii trebuie respectat fără nicio discuție,  nu uita… seara nu trebuie să mergi niciodată la culcare fără să te demachiezi. Este un factor foarte important pentru sănătatea tenului tău, deci nu omite niciodată acest aspect. De mare ajutor în demachiere sunt produsele Bioderma. Mai exact, apa micelară de curățare Bioderma Sensibio H2O! Este foarte potrivit tenului sensibil, dar poate fi folosit de toate tipurile de ten. Beneficiile acestei ape micelare sunt numeroase:  Bioderma Sensibio H2O este produs hipoalergenic, calmează tenul iritat și îndepărtează cu succes chiar și machiajul rezistent la apă.

A beautiful face is a mute recommendation. – Syruss

Ca ultima recomandare în îngrijirea tenului în sezonul rece este folosirea unei măști de față. Masca facială reprezintă tratamentul perfect pentru îngrijirea pielii, indiferent dacă tenul este sensibil, uscat, gras sau cu probleme. Masca de față hidratează perfect pielea, îndepărtează excesul de sebum și micșorează porii. Cât de des o putem folosi? O mască facială hidratantă și tonifiantă  poate fi utilizată des, pe când o mască exfoliantă ar trebui aplicată mai rar pentru a nu irita tenul sensibil. Eu folosesc cu drag masca facială Neutrogena Deep Clean ce răsfață și îngrijește tenul. Are efect de curățare și de regenerare a tenului și este potrivită pentru orice tip de ten.

Îngrijirea tenului pe timpul rece îți poate da bătai de cap, dar atunci când îți cunoști problemele tenului și știi ce produse sunt potrivite pentru acesta, totul este ca o joacă de copii. Tu ce produse de îngrijire a tenului folosești în această perioadă?

One Comment

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...