Sfaturi utile pentru alegerea perfectă a unei canapele…

Atunci când renovăm de la zero un living, știm cu toții că alegerea mobilierului este o treabă istovitoare. Mediul online ne oferă o grămadă de oferte, iar atunci când le studiem cu atenție suntem asaltați de imagini și parcă cu cât parcurgem mai multe variante, cu atât mai mult devenim mai nehotărâți.

Primul lucru la care trebuie să vă decideți când vă apucați de renovat este canapeaua. Este piesa de rezinstență a camerei și atunci când veți primi musafiri, toate privirile se vor opri către aceasta. Ca un potențial cumpărător al unei canapele, țineți cont de câteva sfaturi. Dacă aveți un living mare și încăpător, gândiți-vă la dimensiunea canapelei. Cât spațiu va ocupa aceasta? Ce alte obiecte de mobilier vor fi în preajma canapelei? Un fotoliu? Poate o măsuță de cafea? Toate acestea te vor ajuta să îți dai seama de masura ideală pe care canapeaua o va avea…

Culoarea și textura canapelei este un alt factor important în alegerea acesteia. Nu vă fie teamă să alegeți o canapea cu un imprimeu vesel, colorat, distractiv și unic! Îndrăzneala unui astfel de model arată personalitatea dumneavoastră și contrastul dintre culoarea neutră a pereților și pata de culoare a canapelei va fi plăcută privirii și un succes garantat.

I don’t like going out that much. When I’m out, I think about my couch. – J. lawrence

În funcție de culoarea canapelei, te poți orienta mult mai ușor la alegerea culorii perfecte a pereților. Cât privește textura canapelei, aici trebuie acordată o atenție mult mai sporită. De ce? Dacă aveți copilași mici, credeți că o splendoare de culoare albă este potrivită în livingul dumneavoastră? Dețineți animale de companie? Credeți că o canapea de piele va rezista mult timp?

Dacă în sfârșit ne hotărâm la culoarea, textura și forma canapelei… la final trebuie să ne gândim dacă ne dorim să achiziționăm o canapea fixă sau o canapea extensibilă. Sunt atât de multe variante de canapele extensibile și fixe pe piață, încât nu ne putem hotărâ atât de ușor. Dar, tot ceea ce trebuie să faceți este să țineți cont de dimensiunea de care aveți nevoie, forma acesteia,  modelul ( poate fi cu două locuri, cu trei locuri sau colțare). Nu în ultimul rând  designul canapelei este foarte important pentru a întregi întreg aspectul al unui living, tipul de șezut, spațiul de depozitare, umplutura pernelor, garanția și prețul canapelei.

For me, the best vacation is just relaxing on the couch! – S. McCreery

Personal, dacă ar fi necesar să achiziționez o canapea aș opta pentru cea extensibilă. Aceasta are o gramadă de avantaje precum spațiu generos de depozitare ( păturici, perne pentru musafiri), există mai mult spațiu în camera de zi, iar dacă ai musafiri aceasta suplinește nevoia de un pat pentru dormit. Indiferent de culoarea sau modelul ales, avantajul major al unei canapele extensibile este faptul că permit schimbări de decor frecvente fără nicio problemă.

Voi cum vă alegeți canapeau perfectă pentru living? De ce criterii țineți cont atunci când achiziționați una? În final, dacă sunteți în pană de idei, pe site-ul  Practik.ro poți găsi sfaturi pentru orice ține de decorarea casei și a grădinii.

One Comment

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...