De ce ar trebui sa vorbesti cu un psihoterapeut atunci cand ai probleme. Daniel Ivan te poate ajuta

De ce sa merg eu la psiholog cand pot sa vorbesc cu un prieten sau cu un membru din familie?  Este una dintre intrebarile pe care le auzim des in jurul nostru. Oamenii cred ca psihoterapeutii nu vor decat sa iti spuna ceea ce vrei tu sa auzi, sa te sece de bani si ca toata lumea are probleme in viata doar ca trebuie sa si le rezolve singuri.

 

Adevarul este ca fiecare om este diferit, fiecare om simte si are trairi diferite, iar daca pentru unii faptul ca parintii au fost plecati in alte tari ani de zile nu este nici o problema, altii s-ar putea sa se confrunte cu niste traume pe care ii pot urmari toata viata daca nu sunt rezolvate.

 

Suntem diferiti si ne gestionam problemele diferit. Unii au nevoie de ajutor si de sprijin, altii isi pot gestiona gestiona problemele singuri, insa nu este de condamnat. Traim intr-o societate care te forteaza de imprejurari sa pari mereu fericit, implinit si bun la toate. Insa in spatele acestor masti exista oameni care nu se pot exterioriza cu adevarat, care au probleme care simt ca nu le pot rezolva singuri si din pacate nu sunt intelesi, ci mai degraba criticati de deciziile pe care le iau si de felul cum gestioneaza anumite situatii.

 

Sa apelezi la un psihoterapeut Bucuresti nu este o rusine, ci mai degraba o dovada de curaj de a recunoaste ca ai nevoie de ajutor.

 

Iata cum te poate ajuta un psihoterapeut

 

Nu spune nimeni sa nu stam de vorba cu prietenii atunci cand avem anumite probleme. Insa uneori avem nevoie de mai mult decat de a sta de vorba cu cineva. Sedintele de psihoterapie sunt mai profunde. Psiholterapeutul nu doar iti va asculta problemele, ci te va face sa intelegi de unde au pornit, ce este in neregula la tine si va scoate la suprafata cauza reala a comportamentului sau starilor pe care le ai. Un alt aspect important este ca psihoterapeutul nu judeca si nu te critica. Va cauta impreuna cu tine solutii eficiente care sa te ajute sa treci peste respectivele traume si sa gestionezi altfel lucrurile.

Daniel Ivan cu pagina danielivan.ro, este un psihoterapeut cu experienta in domeniu, la care poti apela cu incredere. Si nu trebuie sa fii din Bucuresti ca sa poti lua legatura cu el. Poti opta pentru sedintele de terapie si online, care s-au dovedit a fi la fel de eficiente ca si in cazul celor fizice. Asadar, daca simti ca ai nevoie de ajutor in rezolvarea anumitor probleme, apeleaza la un specialist care va sti cum sa gestioneze situatia si va gasi solutii impreuna cu tine.

 

Date de contact:

 

contact@danielivan.ro

 

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...