Case pasive la cheie – proiecte de case construite de Litarh ce au costuri anuale foarte mici 

În ultima vreme există un interes crescut pentru construcții de case pe structură din lemn. O posibilă explicație este că publicul are în vedere, cu îngrijorare, resursele în viitor. Se vorbește mult despre o posibilă criză economică, facturile la utilități sunt tot mai mari. Unii vorbesc despre sfaturi pentru a economisi energie, doar că nu sună prea bine ideea de a avea o temperatură ambientală scăzută. 

Soluții de moment pentru a economisi există, dar acestea afectează direct confortul. Cum am putea să avem un consum mic de energie pentru locuință și în același timp să nu renunțăm la confort? Prin alegeri smart. Preferați un proiect din portofoliul de case pasive la cheie. Sunt casele eficiente energetic au un consum redus de energie, sub 15 kWh/m² anual. 

Ce este casa eficientă energetic 

 

Construcțiile care consumă o cantitate mică de energie pentru întreținere – încălzire și răcire plus iluminat – sunt case eficiente energetic. Concret, consumul acestora trebuie să fie de sub 

50 kWh/m² anual (A+). Casele cu un consum mai mic de 30 kWh/m² anual sunt numite low energy. Cât despre casele pasive, acestea au un consum anual de sub 15 kWh/m².

Cum este posibil un consum atât de mic? Proiectarea și construirea vor avea în vedere ca temperatura interioară să nu fie în vreun fel influențată de cea exterioară. Sunt luate în considerare de asemenea și metodele prin care să fie exploatat la maxim lumina și căldura solară, precum și posibilitatea de a recupera din căldură sau folosirea căldurii emanate de corpuri sau aparate electrice. 

Concret, diferențe majore în modul în care sunt construite astfel de case, cele pasive versus cele tradiționale, se observă la capitolul:

 

  • Izolare termică. 
  • Punți termice, reduse la maxim. 
  • Ferestre performante. 
  • Recuperare de căldură – prin sistemul de ventilație cu recuperator de căldură.
  • Anvelopantă etanșă la aer.

 

Cine vă ajută să construiți casele pasive 

 

Alegerea constructorului nu este una la întâmplare. Trebuie să aveți în vedere pe cei care pot construi, ținând cont de principiile caselor eficiente energetic. În acest domeniu Litarh este un nume de referință. Vorbim de un constructor de case pe structură de lemn ce are experiență în domeniu. A construit până acum case pasive atât în țară, cât și în străinătate. Despre proiectele pe care le-a dus la bun sfârșit veți descoperi detalii și în pagina oficială, www.litarh.ro. 

Casele pasive la cheie au de asemenea un alt avantaj și anume timpul scurt de construire. Acestea sunt construite pe structură din lemn, ceea ce le face implicit rezistente la cutremur și implică un cost mic cu fundația. De asemenea, lemnul este cel care asigură o bună izolare termică, așadar casa va fi una călduroasă iarna și răcoroasă vara. 

În plus, astfel de case pot avea design versatil, deci se încadrează perfect în tiparele moderne sau pot fi case care amintesc de stilul rustic. Căutați proiectul potrivit nevoilor voastre și pentru construcția în sine dusă la bun sfârșit contați pe echipa Litarh. 

Contact: office@litarh.ro

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...