Miercurea Creativă – Marine Flowers, cadouri din suflet…

Bună dimineața, iubitori de artă… astăzi la Miercurea Creativă o vom cunoaște pe Marina, creator de frumos la Marine flowers. Vom parcurge pași mici în atelierul ei și ne vom răsfățat privirile cu magia florilor aranjate cu dragoste…

Draga mea, bine ai venit și mulțumim că ai acceptat să răspunzi pozitiv la acest interviu. Cine este Marina? 🙂 Spune-ne un pic despre tine…

Salut ! Am 35 de ani, doi copii (Sofia 8 ani și Leonard, mezinul nostru de 8 luni) doi căței, 3 pisici și un soț extraordinar. Mă consider un om bogat și în proces de împlinire.

Spune-mi te rog, care este povestea ce se ascunde în spatele micului tău atelier Marine Flowers… care a fost primul obiect creat de tine și de la ce a pornit totul?

De mică am fost fascinată de flori. Îmi petreceam vacanțele la bunica , la țară, care avea o grădină imensă, plină de flori. Sufletul îmi vibrează când lucrez cu flori, îmi place să creez, să mă joc cu culori, texturi.

Cu toate acestea am lucrat 10 ani în domeniul de achiziții, iar creativitatea mea neutilizată își cauta o cale de realizare. Astfel am ajuns la un atelier la care am învățat să fac  primele flori din hârtie floristică.

Mi-a plăcut mult. A devenit hobby-ul meu pentru câțiva ani. În 2019 realizez că am acumulat ceva lucrări, tehnică mea avansase și aș putea să arăt nu doar prietenilor cum o bucată de hârtie se transformă în flori superbe.

Așa se naște pagină mea de facebook Marine Flowers.

Printre altele am văzut pe o rețea de socializare buchete comestibile făcute din flori și fructe. Combinația aceasta m-a fascinat. Buchetul arăta foarte original și bogat comparativ cu un buchet clasic de flori.

Buchete comestibile (foodbouquet sau edible bouquet) sunt foarte populare în țările precum Republica Moldova, Ucraina, Rusia, Belarusi. Pot fi făcute din fructe, legume, dulciuri, mezeluri, fructe de mare. Spiritul meu practic era încântat de idee, poți combina utilul și frumosul, poți aduce bucurie celor apropiați la pachet cu beneficii reale, adică vitamine.

În martie 2020 mă înscriu la cursul online de confecționare a buchetelor comestibile și încep să realizez primele mele buchete. Cum sunt în continua căutare de idei noi și tehnici am început să fac și buchete din flori naturale conservate sau uscate. Aranjamentele  pot fi păstrate mulți ani fiind un cadou original și practic.

În concluzie Marine Flowers, născut din dragoste pentru flori , este despre buchete originale  făcute din flori naturale cu fructe și dulciuri sau flori naturale uscate și stabilizate. Aici poți găsi cadouri inedite pentru cei dragi, create cu multă pasiune și gust.

Ținând cont de faptul că ești artist handmade și probabil ai o viață socială intensă … unde și cum îți găsești inspirația? Cum decurge o zi în atelierul magic „Marine Flowers”?

Natura este un izvor nesecat de  inspirație pentru mine.

Ideile pentru buchete comestibile îmi vin atunci  când fac piață și văd multitudinea de fructe și legume. Le admir culoarea , formele, strălucirea. Îmi place să inventez combinații de culori și forme.

De exemplu într-o zi caniculară de vara mi-a venit ideea să creez un buchet care să conțină totul pentru o limonadă fresh. Am combinat trandafirii galbeni cu lămâiele proaspete , fire de lavanda pentru aromă deosebită, iar în loc de verdeață am pus mentă, în centrul buchetului a fost fixat un borcănel cu miere.

După ce l-a admirat și a făcut poze cu buchetul, destinatarul își preparase o limonadă numai bună de savurat. Dacă buchetele clasice din flori se ofilesc și se aruncă buchetele comestibile se consumă. Poți consuma direct fructele și dulciurile sau să îți prepari ceva din ele.

Ziua mea în atelier este dictată de comenzile pe care le am și ora la care trebuie livrate. Poate începe foarte devreme, uneori încep și la 3 noaptea pentru că buchetele să ajungă la clienți dimineață pe la 8 sau 9. Țin foarte mult la aspectul proaspăt și le asamblez de obicei în ziua livrării.

Cele  mai aglomerate și prospere luni sunt desigur lunile cadourilor: martie și decembrie.

Ce îți place și ce îți displace în “lumea handmade-ului”?

Îmi place libertatea care există, libertatea în mai multe sensuri. Poți lucra în ritmul tău.

Poți creea ceea ce simte inima ta și vei găsi neapărat oameni cărora să le placă și să aprecieze muncă, căci nu există standarde și limite, oricând îți poți găsi publicul tău.

Am observat diferite tipuri de reacții la buchetele comestibile, de la: « Nu înțeleg ce este … » la « Wow,este genial ! »

Mai puțin îmi place faptul că există și perioade « moarte » fără comenzi, dar acest aspect ține de direcția floristică care este condiționată de sărbători. Floristii lucrează cel mai mult de sărbători și în weekend .

Ce greutăți întâmpini în lumea handmade? Cât de apreciată este munca ta, ce ai învățat până acum și cum te-a schimbat pe tine ca om…

Cred că am devenit mai echilibrată și mai fericită. Atunci când puterea creației a fost canalizată în direcția corectă procesele mele interioare s-au rearanjat, s-au armonizat.

În procesul creației există un schimb fain de energii, dai din energia ta când fauresti obiectul și primești înapoi atunci când este admirat, cumpărat.

Zâmbesc și mă bucur când clienții zic că nu au mai văzut așa ceva, că sunt originale și deosebite buchetele mele.

Handmade-ul românesc, hobby sau business? Cum a evoluat afacerea ta și care a fost rețeta succesului? Ai un sfat pentru cei la început de drum ?

Țin să cred că încă sunt la început și mai am de muncit până la business în adevăratul sens al cuvântului. Prin buchetele comestibile am adus pe piață Constanței ceva nou și original, aceasta ar fi rețeta succesului.

Pentru cei ce sunt la început de drum… în primul rând să creadă în ei și în stilul lor orice ar creea sau produce, căci e loc pentru toți. Trăim vremuri faine, nu există reguli stricte pentru definirea frumosului, nu există rigiditate, astfel oricând îți poți găsi publicul.

Sunt curioasă cum îți promovezi lucrările… spune-mi, online-ul este mult mai de succes decât târgurile handmade? Cum atragi clienții?

Consider că online-ul deține puterea în prezent, este eficient, comod și accesibil. Deocamdată nu am participat la nici un târg, dar pe viitor aș încerca că să-mi diversific experiența.

Clienții sunt atrași de originalitatea lucrărilor mele și multe din comenzi vin din recomandări. Se întâmplă des că cei care au comandat pentru apropiați buchete  să le primească la rândul lor în dar.

Marine Flowers are proiecte de viitor? Colaborezi cu cineva sau ești implicată în vreo campanie specială?

De când îl avem pe juniorul nostru activitatea la atelier a suferit modificări și a devenit mai lentă. Nu preiau comenzi urgente, buchetele comestibile le fac doar de sărbători.

Planul de viitor ar fi să revin în forță  când Leonard va deveni mai mare și independent.

Definește Marine Flowers în trei cuvinte!

Original, cu bun gust.

Ai și alte pasiuni în afară de ceea ce știm că faci? Cum faci faţă… presupun că este un consum mare de energie şi concentrare?

Aș încerca mai multe direcții în handmade căci îmi place deosebit de mult să creez cu mâini dar din lipsa de timp îmi fac o lista lungă  pentru mai încolo, poate când voi ieși la pensie (ha ha ha).

Draga mea, mulțumesc pentru amabilitatea de a răspunde la întrebări. Sper că nu am fost indiscretă, iar în încheiere spune-le cititorilor un gând bun și unde îți pot vedea, admira sau comanda lucrările.

Mulțumesc celor care au avut răbdarea să citească interviul meu până la capăt, iar dacă doriți să vedeți mai multe din lucrările mele puteți vizită paginile mele  de facebook Marine.AllFlowers  și instagram marine_all_flowers .

Dragă cititorule… mulțumesc pentru timpul acordat interviului și dacă și tu ai o poveste de spus, te aștept pe email marya_aguritza@yahoo.com să-mi povestești mai multe. Îmbrățișări!

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...