MIMOS sau Terapii Naturale? Interviu despre creativitate, răsfăț și relaxare…

MIMOS

Draga mea, bine ai venit și mulțumim că ai acceptat să răspunzi pozitiv la acest interviu. Spune-mi te rog, care este povestea ta?  Ce se ascunde în spatele creativității atelierului MIMOS  … care a fost primul obiect creat de tine și de la ce a pornit totul? 

În spatele poveștii MIMOS, care în limba spaniolă înseamnă răsfăț se află peste 6 ani de experiență, timp în care am făcut cursuri de specialitate. Primul obiect creat de mine a fost o lumânare de masaj , pentru că la un moment dat am primit cadou o astfel de lumânare și am fost impresionată și curioasă în același timp despre modul de fabricare al acesteia. 

MIMOS

Ținând cont de faptul că ești  artist handmade și probabil ai o viață socială intensă …unde și cum îți găsești inspirația? Cum decurge o zi în atelierul magic „MIMOS”?

Ideile îmi vin din social media, de la oamenii din jur și chiar clientele îmi dau idei interesante. Cum decurge o zi de lucru în atelier? Păi începem cu spălatul ustensilelor, punerea fitilelor și pregătirea ingredientelor pentru a face lumânările parfumate.

Ce îți place și ce iți displace în “lumea handmade-ului”? 

Îmi place că văd foarte mulți oameni creativi și talentați. Și ador să merg la târguri unde pot realmente să văd reacția oamenilor vizavi de produsele mele. Ce nu-mi place este că noi, creatorii handmade din Constanța nu avem o asociație care să ne susțină. 

MIMOS

Ce greutăți întâmpini în lumea handmade? Cât de apreciată este munca ta, ce ai învățat până acum și cum te-a schimbat pe tine ca om…

Greutăți vin atunci când încerci să-ți faci produsele cunoscute. Bineînțeles, găsirea clienților noi. Am învățat că este foarte greu în România să trăiești doar din handmade și că trebuie să ai și altceva în paralel. Cum m-am schimbat pe mine ca om? Am început să am mai multă răbdare, să fiu mai creativă și să apreciez mai mult munca creatorilor de handmade.

Handmade-ul românesc, hobby sau bussines? Cum a evoluat afacerea ta și care a fost rețeta succesului? Ai un sfat pentru cei la inceput de drum?

Pentru mine personal, deocamdată îl văd ca pe un hobby. La mine a început totul în Madrid unde îmi vindeam cu succes produsele într-un magazin vintage, apoi tot acolo țineam ateliere de creat lumânări. Aici în România, merge mai încet… sfat pentru cei la început de drum? Să nu renunțe niciodată și să facă mereu ceea ce le place!

Sunt curioasă cum îți promovezi lucrările… spune-mi, online-ul este mult mai de succes decât târgurile handmade? Cum atragi clienții? 

Îmi promovez produsele în mediul online, dar ador târgurile handmade unde poți lua contact cu lumea. 

MIMOS are proiecte de viitor? Colaborezi cu cineva sau ești implicată în vreo campanie specială?

Colaborez cu câteva saloane de masaj și magazine unde puteți vedea produsele: lumânări parfumate din ceară de soia, lumânări din ceară de albine, săruri de băie, exfoliante corporale, strugurel de buze, exfoliant de buze, creme de gălbenele, ceară parfumată, săpun de glicerină și bombe de baie.

Definește MIMOS în trei cuvinte!  

Calm, Răsfăț, Relaxare!

Comparativ cu piața din afară, cum ai defini handmade-ul românesc? Ce ai schimba dacă ai avea posibilitatea?

Eu cred că peste tot sunt oameni creativi și este loc pentru toată lumea. Ce aș schimba…aș ajuta creatorii de handmade să aibă parte de susținere prin crearea unei asociații care să aibă rol de susținere și promovare pe toate planurile.

Ai și alte pasiuni față de ceea ce știm că faci? Cum faci faţă… presupun că este un consum mare de energie şi concentrare?

Da, îmi place să creez bijuterii și în același timp, sunt terapeut maseur și asistent bft. Cum fac față? În ultima perioadă destul de greu, dar când faci ceva cu pasiune nu simți oboseală.


Știu că deții și Terapii Naturale…de unde această pasiune către masaj și tot ceea ce înseamnă el? 

 

Pasiunea pentru masaj o am de mulți ani și în 2009 am făcut primul curs de specializare. După care a urmat diferite cursuri pentru tehnici speciale de masaj: masaj terapeutic, relaxant, anticelulitic, cu miere, pietre calde, roci de sare, drenaj limfatic manual, Masaj facial sculptural bucal, maderoterapie, masaj cu bambus și Masaj capilar.

Ce oferte ai pentru doamnele și domnișoarele care doresc să se programeze pentru o zi de răsfăț la Terapii Naturale? 

Desigur, am câteva abonamente care sunt foarte cerute în această perioadă:

3 ședințe de masaj relaxant – *50 minute fiecare ședință  – PREȚ 240 Lei
3 ședințe de masaj cu roci de sare – *50 minute fiecare ședință  –  PREȚ 350 Lei
5 ședințe Maderoterapie de 50 minute fiecare – preț PROMOȚIONAL 500 Lei
5 ședințe masaj cu pietre calde – preț 750 Lei + CADOU 1 ședință de masaj cu miere

Planuri de viitor care așteaptă să iasă la iveală? 

Să încep să colaborez cu mai multe saloane de beauty pe partea de masaj facial sculptural bucal și, pentru saloane de masaj cu produsele fabricate de mine.

Pregătești ceva special cu ocazia sărbătorilor de iarnă? 

Da! Am pregătit foarte multe oferte cu abonament la masaj care au valabilitate de 3 luni de la achiziționare și deasemenea, pachete de relaxare cu produse create de mine: lumânări parfumate, sare de baie etc

Draga mea, mulțumesc pentru amabilitatea de a răspunde la întrebări. Sper că nu am fost indiscretă, iar în încheiere spune-le cititorilor un gând bun și unde îți pot vedea, admira sau comanda lucrările. 

Mulțumesc și eu pentru acest interviu, iar cititorilor le doresc tot binele și îi invit să aprecieze lumea handmade și să îi susțină pe micii producători.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...