Andreea Dumitrașcu – Căsuțele din Poiana, de la vis la realitate…

Bună draga mea, spune-mi te rog cine este Andreea Dumitrașcu? Cine este ea ca om… povestește-ne puțin despre tine.

Bună tuturor, mă bucur ca sunt iar alături de tine să mă prezint. Cine sunt?! Bună întrebarea, eu sunt Andreea Dumitrașcu, fostă Iacob, o femeie care este într-o continuă dezvoltare. Care a învățat să se iubească pe sine, să se aprecieze și să știe când să spună nu.. să își organizeze timpul în așa fel încât sa aibă și timp doar pentru ea. Și chiar dacă, câteodată mai cade… ea se ridică și mai puternică de fiecare dată.

Ador proiectul tău Căsuțele din Poiana. Spune-mi cum a început totul?

Perioada pandemiei a fost una foarte provocatoare pentru mine, m-a prins în creșterea copiilor cu 2 copii unul de 2 ani și un bebe de mai puțin de 6 luni. A fost o perioada grea cu multe gânduri și temeri. După această pandemie m-am hotărât alături de soțul meu ca e momentul să ne luam un teren. Am oscilat între munte și mare, dar ne-am gândit că dacă dorim să construim, va trebui să fie aproape, sa reușim sa ajungem rapid.

Printre căutări am găsit anunțul pe internet… știam satul Poiana. În momentul în care am ajuns acolo am simțit ca îmi retrăiesc copilăria petrecută la bunici… era liniște, pajiștea verde, apus și răsărit, ciripit de pasarele, vis! Când ne-am apucat de construit, era în februarie la 2 zile după începerea războiului din Ucraina… țin minte cum stăteam la masa cu soțul meu și ne sfătuiam. Ce să facem și ce să ne apucăm să construim… și așa am găsit pe Facebook pagina Cabane Aframe. Am ales ca materiale lemnul și construcția să fie pe structură ușoară, pe piloni de susținere.

 

Inițial am luat terenul ca să facem o gradina de zarzavat, grădina bunicii… acolo mă gândeam sa fac ateliere de dat cu sapa, de cules și plantat legume, lucruri pe care copii din ziua de astăzi nu le mai știu, neavând bunici la țară. Apoi am avut și gândul de a închiria locația pentru zile de naștere sau pur și simplu pentru cei care nu au unde sa meargă cu prietenii la un grătar.

Cum ai descrie căsuțele din Poiana în trei cuvinte?

Relax, recharge, repeat!

 

Cât de greu este să începi un astfel de business? Ai avut ajutor? Susținerea familiei?

Soțul meu a lucrat de mult în construcții, iar noi am construit împreună întreaga casa de la zero, am turnat stâlpii de susținere. Am cărat și prins lemnul, chiar am și montat acoperișul împreună. În construcția casei eu mi-am învins orice limita și temere, chiar și cea de înălțime.

 

Pentru cei la început de drum ce sfat ai?

Să nu renunțe la visul lor! Noi dacă ne panicam și ne luam după știrile care erau atunci cu războiul din Ucraina, nu mai realizam o așa frumoasă oaza de relaxare.

Unde și cum te vezi peste 10 ani?

Peste 10 ani voi sta pe terasa casei savurând o cafea. Bineînțeles,  așteptând oameni dornici să cunoască viața de la bunici. Dar îi aștept și pe cei moderni, cu grătar american și piscina în curte, care au și gradina de roșii și gogoșari și niște porumb plantat în curte și o mică livada de fructe. Să se bucure de viață și liniște, stând o noapte cu cortul sau o noapte la căsuțele din Poiana, bucurându-se de ciripitul păsărilor și de cerul plin de stele.

 

Ce te motivează cu adevărat? Planuri de viitor?

E vorba de oameni, iar dacă tu nu te simți ok unde ești, locul tău nu e acolo. Ca planuri de viitor am de gând sa readuc zâmbetul copilăriei pe buzele cât mai multor persoane, să simtă că spațiul creat la Căsuțele din Poiana e făcut și pentru ei.

Un gând pentru cititori?

Mulțumesc tuturor, dacă aveți nevoie de susținere sau de motivație… sunt aici să vă ajut!

Mulțumim draga mea pentru timpul acordat interviului, iar voi dragii mei găsiți pagina oficială a căsuțelor din Poiana AICI!

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...