Obiectiv Turistic :ACVARIU CONSTANTA

Buna scumpii mei cititori.. :* :* Ce faceti?Cum a fost weekendul vostru?Sper ca v-ati distrat minunat si v-ati incarcat bateriile pentru saptamana ce urmeaza . ..
Astazi vreau sa va vorbesc putin despre un loc minunat ,care obisnuiam sa il vizitez impreuna cu colegii mei in clasele primare hehehe . Era asa de frumos atunci,eram niste copii si mereu ne bucuram cand invatatoarea ne anunta ca vom vizita un loc plin de mister .
Si acel loc minunat era Acvariu Constanta.Poate si voi ati reusit in vacantele voastre sa il vizitati.

Acvariul din Constanta a fost inaugurat pe data de 1 mai 1958 si a fost primul acvariu public din Romania. Acesta este amplasat la malul marii, pe faleza Cazinoului.
Cladirea care il adaposteste construita la inceputul sec. XX a trebuit reamenajata in totalitate, ea avand pana in anii 1950 alta destinatie. Din acest motiv constructia nu corespunde exigentelor unui acvariu modern. Cu toate acestea acvariul constantean a ramas cea mai mare institutie de acest gen din tara, desi ulterior si alte muzee de stiinte ale naturii au infiintat sectii cu acelasi profil. 

Pentru a facilita prezentarea vieţuitoarelor dar şi accesul vizitatorilor la informaţii, patrimoniul expoziţional este reprezentat de peste 100 specii (1300 exemplare ), de vieţuitoare acvatice este structurat pe mai multe secţii.
Aici puteti admira fauna acvatica formata din pesti exotici si autohtoni, atat de apa dulce cat si de apa sarata.

                                           surse poze google.com*

Tot la acvariul constantean puteti admira specii interesante de pe coasta marii negre (vulpe de mare, pisica de mare, calutul de mare, pestele dragon, pestele scorpion) precum si specii migratoare din Mediterana.

Acces(asta in caz ca sunteti pentru prima data in constanta) : Linii Autobuz 2, 42, 44, 49, 51, Linii Trolebuz 48, Statia Poarta 1 Port Constanta. Locatie : B-dul Elisabeta, nr. 1 Faleza Casino Constanta. 

Tarif Acvariu:

20 lei – adulţi
10 lei – elevi, studenţi
pentru copiii sub 5 ani intrarea este liberă .
Sper ca daca pana acum nu ati vizitat acest loc ,acum sa o faceti ,va garantez ca aveti ce vedea. Pupicei!!

                 surse poze google.com*

One Comment

  1. Frumos.
    E de vizitat .
    Nu am fost niciodata in Constanta (decat asa tranzit) ,dar mi-ar placea sa vizitez orasul si locurile frumoase din el.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...