Cum poti sa citesti mai repede si sa retii informatia mai usor…

Ti-ai propus ca in noul an sa lecturezi cat mai multe carti si sa studiezi lucruri din mai multe domenii? Ai avea insa nevoie de niste secrete care sa te ajute sa treci mai repede prin aceste carti si sa ramai cu cat mai mult din ceea ce citesti, nu-i asa? De aceea, am adunat in acest articol cateva sfaturi si sugestii ce te pot ajuta sa iti atingi aceste obiective:

 Fa din a citi o prioritate

Pentru asta, trebuie sa iti faci timp, sa te asezi si sa citesti cartile pe care ti le-ai propus. Incearca sa te educi si sa iti dezvolti rabdarea pentru a reusi sa stai atent, de-a lungul intregii lecturi.

 Accesibilitate

Ia intotdeauna cartea pe care o citesti cu tine, in geanta – nu este atat de grea, nu? Sau poarta in Kindle, deseori incape intr-un buzunar mai mare.

Foloseste tehnicile ce ti se potrivesc

Astfel, vei reusi sa citesti mai repede si in acelasi timp, sa te poti si bucura de cartea din fata ochilor; nu in ultimul rand, aplicand aceste metode, vei putea sa intelegi mai usor ce lecturezi si sa te concentrezi cu o mai mare precizie.

Citeste concluziile intai

Multi autori fac ca totul sa para mult prea complicat, in primele pagini ale cartilor. Asa ca, decat sa fii dezamagit, mai bine triseaza – mergi la finalul cartii, gaseste rezumatul sau concluzia si fii atent. Astfel, vei reusi sa treci in viteza peste partea de inceput si sa intelegi mai bine urmatoarele capitole.

Foloseste un marker evidentiator pentru text

Daca sunt cartile tale, poti face asta cu usurinta – trebuie totusi sa o faci corect. Scoate in evidenta frazele autorului ce fac un rezumat al propozitiilor sau paginilor anterioare. Asta te va ajuta si ulterior, cand vei vrea sa faci o prezentare a cartii.

carti online

Citeste doar capitolele ce te intereseaza

Uita-te la cuprins iar apoi urmareste doar partile ce te atrag ori de care ai nevoie.

Fii proactiv

Nu citi doar de dragul de a citi, ci forteaza-te sa ramai conectat, chiar daca pare dificil la inceput – concentreaza-te apoi pe partile ce te atrag si iti sunt de folos.

Nu incerca sa citesti fiecare cuvintel

Nu crede ca daca citesti fiecare cuvant din text iti vei aminti mai multe informatii; risti sa te obosesti, sa te plictisesti si sa renunti (intr-un final) la a mai termina respectiva carte. Deseori, lucrurile se repeta sau autorii dau foarte multe dovezi si argumente – treci repede peste ele si concentreaza-te pe punctele de mai mare profunzime de text.

Cumpara de aici o gama variata de carti crestine, best-seller in intreaga lume.

Tu ce alte tehnici sau trucuri folosesti pentru a citi mai usor o carte si a absorbi cat de multa informatie din urma lecturilor tale? Lasa un comentariu si continuam discutia!

One Comment

  1. A fost o vreme cand citeam foarte mult si orice. Daca auzeam de o carte buna o citeam. Acum citesc mai putin si numai seara cand toata lumea doarme.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...