Cum să devii o persoană zen…

Grea întrebare… dar răspunsul este destul de simplu. Cel puțin pentru mine. Sunt încă în concediu! Huo, nu fiți geloși! V-am spus de anul trecut, de la Crăciun chiar… că mă voi destrăbăla ca o nerușinată în cearceafuri până la 12 și că voi profita din plin de vacanță. Băi, este așa bine în concediu…

Pentru câteva săptămâni am uitat că sunt blogger și social worker full time job. Pentru câteva săptămâni mi-am lăsat sufletul să se bucure de sărbătoarea Crăciunului, de colinde și de aroma cozonacului. Pentru prima dată după mulți ani m-am bucurat de colindele copiilor ce mi-au bătut la ușă. Pentru prima dată nu am refuzat niciun colind chiar dacă eram prea obosită să le ascult.

Vaaai, ce frumos miroase la dumneavoastră…

Asta a fost cel mai frumos compliment primit de la colindători. M-au amuzat teribil când patru copilași au spus la unison că miroase atât de frumos la mine. Mirosea a prăjiturele abia scoase din cuptor, a sărmăluțe ce se războiau în ceaunul de pe aragaz și a plăcintă cu brânză. Cum să nu te încarci cu energie pozitivă? Cum să nu devii o persoană zen când vezi aprecierea celor din jur…

Am lăsat în urmă un 2017 zbuciumat de frustrări și ca o persoană ce se consideră puternică, am pornit în noul an cu noi proiecte. Ce va ieși? Încă nu știu, dar am un sentiment de bine. Până atunci mă bucur de fiecare clipă și fiecare moment din viața mea. Mă bucur de ultimile zile din concediu și de liniște. Curioși cum îmi petrec timpul? Muzică și filme la greu. Am văzut atât de multe filme încât nici nu știu ce să vă recomand. Poate revin zilele astea cu câteva recomandări, până atunci vă doresc zile de iarnă cu căldură în suflet și multă iubire.

Vrei să devii o persoană zen? Uită de încălzirea globală, de impozite, de idioții din parlament, de scumpirea energiei electrice. Uită măcar pentru câteva zile de rahaturile ce te încarcă negativ și concentrează-te pe propria persoană. Plimbă-te, ascultă muzică sau fă ceva creativ. Eu am o vorbă… când sunt la pământ și mă doboară problemele, mă gândesc că alții o duc mai rău ca mine. Automotivarea este forța din spatele oricărei reușite, nu?

4 Comments

  1. Asa fac si eu cand sunt in concediu. Uit de telefon, televizorul este inchis si umblu cat ma tin picioarele.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...