Delicii japoneze…

Cu siguranta, ai remarcat in ultimii ani
afinitatea tot mai mare a bucurestenilor fata de sushi. Aceasta specialitate
japoneza este deosebit de populara in intreaga lume, insa recent a inceput sa se remarce si printre preferintele locuitorilor capitalei. In prezent, este un
adevarat trend culinar si nici nu ar trebui sa ne mire acest lucru din moment
ce este un preparat potrivit la orice ora din zi si din noapte, fiind recomandat
de nutritionisti drept unul dintre cei mai buni prieteni ai unei diete sanatoase.
Cum ai putea ramane indiferent in fata fenomenului culinar numit sushi?
Intrigati, pana si biofizicienii au studiat
mai atent aceasta specialitate japoneza si au ajuns la concluzia ca pestele
este secretul succesului sau. Comparativ cu carnea de vita sau pui, pestele are
o textura mult mai moale si delicata atunci cand este servit crud,
mentinandu-si majoritatea nutrientilor esentiali si atunci cand este gatit. De
asemenea, pestele  este o carne mai
usoara care necesita un efort mai mic pentru a fi mestecata. In mod natural,
preferintele noastre culinare inclina catre alimente care sunt mai delicate si
mai usor de digerat.
Selectia inspirata de ingrediente sanatoase si
aromate reprezinta motivul pentru care sushi a cucerit o lume intreaga. Este un
preparat rafinat, usor si sanatos care se prepara rapid si se consuma cu
aceeasi simplitate. Bucataria japoneza a intuit
corect beneficiile sushi-ului asupra sanatatii noastre, insa si capacitatea acestuia
de a ne oferi o experienta senzoriala unica. Si astfel, cu timpul Sushi a
devenit un adevarat trend culinar pe care nu il putem ignora, ci putem doar sa
il savuram ori de cate ori avem ocazia. Daca mai aveam nevoie de argumente
pentru a sustine gustul sau bun, iata 6 motive pentru a adora sushi.
1       1. Te face sa pari mai cult
Esti un adevarat expert la folosirea betisoarelor
de lemn? Felicitari! Te poti folosi de aceasta indemanare pentru a savura sushi
cu priceperea unui adevarat japonez, iar toata lumea va fi impresionata de cat
de cult esti. Ca doar unul dintre calitatile sushi-ului este acela de a fi o
specialitate culinara deosebit de elevata si rafinata.
2       2. Te saturi mai repede
Cel putin acesta este mesajul care este
transmis catre creierul tau, din moment ce folosirea betisoarelor chinezesti te
impiedica sa mananci rapid. Mancatul incet te face sa te saturi mai repede cu
mai putina mancare. Desi, doar pentru ca te simti satul pe moment acest lucru
nu inseamna ca nu poti continua sa mai mananci cateva bucati de sushi.
3      3. Poti intra si iesi din restaurant in mai putin de 30 de minute
Mancarea cruda nu necesita gatire. In afara de
orez, sushi-ul nu contine ingrediente preparate la aragaz. De aceea, mancarea
este servita imediat si, inevitabil, consumata la fel de rapid.
           4. Este acceptabil sa mananci cu mana
Sushi este unul dintre putinele preparate pe
care le poti manca cu mana, chiar si la restaurant.
5    5. Merge perfect cu sake
Este pretextul perfect pentru a savura un sake
in oras. Ai fost vreodata la o cina unde bautul este clasificat drept o
experienta culturala? Iata sansa ta!
6    6.      … si nu iti vei mai dori desert
Dupa ce ai terminat de mancat sushi, nu vei
mai dori nimic care sa stearga gustul acela delicios, nici macar desert. Insa,
probabil, ai mai putea incerca inca cateva rulouri dupa o
pauza de vreo 20 de minute.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...