Echinaceea previne si inlatura raceala….

                                                                                     (sursa poza:www.google.com)
Buna dimineata dragele mele,dupa cum ati observat toamna si-a intrat pe deplin in drepturi,iar timpul rece ne-a cam dat peste cap .
Va spuneam acum cateva zile in acest articol despre unele remedii pentru raceala sau cum ne putem pregati organismul pentru anotimpul rece.Astazi vreau sa va vorbesc un pic despre o planta medicinala numita Echinaceea .
Este cunoscut faptul ca aceasta planta întăreşte sistemul imunitar ,si lupta cu succes împotriva simptomelor de răceala si gripa sau alte infectii respiratorii.
Deoarece are si proprietati antiinflamatorii ,este folosite si în creme sau unguente pentru tratarea unor răni.
Echinaceea se poate găsi sub forma de ceaiuri ,tincturi sau capsule.Înainte de administrare este necesar un consult medical specializat pentru ca de exemplu persoanele cu probleme hepatice sau gastrita ar trebui sa opteze pentru capsule .Tinctura le-am putea dauna destul de serios, deci obligatoriu sfatuiti-va cu medicul dvs. inainte de administrarea oricarui remediu fie naturist sau nu.
Echinaceea este foarte eficienta dacă va fi folosită la primele simptome ale racelii sau gripei :dureri în gat ,dureri musculare,stranut etc etc.Se poate lua 20-30 de picături din tinctura de echinaceea   de 3 ori pe zi diluate in 50 ml de apa fiartă si racita in cazul adultilor,pentru copii este suficient 5-10 picături de tinctura.
În cazul capsulelor cu echinaceea  este suficient 2-3 capsule pe zi luate înainte de mesele principale.

Nu uitati sfatuiti-va prima data cu medicul dvs de fiecare data cand doriti sa incercati un produs nou.Sunt tare curioasa daca ati folosit vreodata echinaceea si daca a avut efectul dorit . 🙂

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...