Igumbi Fashion – Atitudine, personalitate și culori îndrăznețe…

Cine este în spatele poveștii Igumbi Fashion? Spune-ne despre începuturi…

Mihaela Piecu este numele meu, sunt președintele  Asociației Handmade Romania, am 41 de ani şi o mare dragoste de frumos. Povestea Igumbi s-a născut acum 3 ani, după ce ani de zile sub egida Asociației Handmade România am organizat evenimente dedicate artiștilor handmade. Apoi am decis sa fac un pas spre un nou proiect. În cadrul unui proiect european, am reuşit să primesc finanţare pentru atelierul Igumbi. Este un proiect în care am crezut de la un început, pentru simplu fapt că-mi plac lucrurile bine făcute. A fost momentul în care am renunţat la cealaltă dragoste a mea turismul, după 18 ani în acest domeniu, am schimbat registrul şi sunt fericită.

Înainte să pornești pe drumul ăsta ai primit vreun sfat? Cine te-a susținut și de unde îți găsești inspirația?

Am pornit cu încredere şi cu susţinerea celui mai bun prieten al meu:“soţul meu “.  Omul care a crezut mereu în nebuniile mele, omul care mereu îmi spune că indiferent ce aş alege să fac, el va fi acolo, pentru că ştie că pot.
Aşa cum am precizat şi mai sus, am avut şansa să primesc finanţare din fonduri europene, pentru tot ce ţine dotările din atelier.

Există vreun element cheie care predomină și definește creațiile Igumbi?

Iubirea, dăruirea şi unicitatea lucrurilor. Nu-mi place să fac lucruri în serie, nu-mi place să reproduc lucruri. Consider că fiecare persoană este unică şi trebuie să se identifice prin ceva… iar acel ceva este amprenta Igumbi, asupra tuturor creaţiilor noastre.

Cui i se adresează piesele create de tine și ce oferă Igumbi Fashion?

Nu avem limita de vârstă… lucram cu drag atâta pentru bebeluşi, copii cât şi pt adulţi. Practic suntem un atelier de creaţie. Fiecare proiect este unic şi adaptat nevoilor clienţilor noştri. Igumbi oferă o gamă largă de servicii: articole vestimentare pictate, poşete din piele naturală pictate, bijuterii, broderie, decoraţiuni şi tot ce va trece prin cap vouă clienţilor. La noi nu exista nu se poate, la noi există încercăm.

Cum vezi tu modă pe străzile din Constanța, implicit și în România? Ce greșeli se fac adesea în crearea unui outfit?

Moda e prea mult spus la Constanța… nu pot să spun că am identificat un trend anume sau un stil bine definit. Încă constat că există curentul ăsta general, de a ne îmbrăca toţi, toate de la mall, practic un stil uniformizat. Asta este greşeala cea mai mare. Lumea nu are încă curajul de a încerca, de a-şi defini stilul personal. Există teamă de a se exprima. Mă bucur însă că am reuşit să dau încredere unor cliente şi să le fac să încerce în timp să poarte şi altceva.

Pui accent pe tendințe? Cum ți-ai descrie propriul stil vestimentar?

Tendinţele sunt pt inspiraţie pentru mine personal. Stilul meu… bună întrebare. Casual, îndrăzneţ uneori prin culorile pe care le port şi clasic atunci când nu ştiu ce să aleg, dar de fiecare dată cu o notă personală, printr-un accesoriu.

Cum îți dezvolți brandul și cum vezi tu Igumbi Fashion peste 10 ani? Întâmpini probleme în promovarea online?

Eu zic aşa… atunci când nu alergi după bani şi lucrezi cu plăcere, pui suflet în tot ce faci şi faci treabă bună, clienţii vin spre tine. Cea mai bună reclama este un client mulţumit. Nu m-am gândit la evoluţia mea pe un termen atât de lung, trăiesc cu intensitate prezentul, restul las în voia sorţii. Poate după 10 ani, mă apuc de un alt proiect! Cine ştie…
Partea de online este susţinută doar de mine pe pagina atelierului şi care mi-a adus destul de mulţi clienți.

Unde pot găsi cititorii noștri să admire și să achiziționeze creații Igumbi Fashion și totodată, un gând bun pentru ei?

Vă aşteptam cu drag în Blv. Ferdinand Nr. 30 unde este atelierul cât şi magazinul de desfacere. On line ne pot găsi pe pagina atelierului https://www.facebook.com/igumbistudio/

Modul în care dăruieşti valorează mai mult decât darul însuşi. Gânduri bune tuturor!

9 Comments

  1. Frumos interviu. Imi plac tare mult hainutele pictate. Si eu port cateva tricouri pictate de mine si ma simt foarte bine cand stiu ca sunt unicate

  2. Tricourile pictate au un design aparte, unic. Cred ca aceste haine si incaltaminte sunt excelente pentru a fi oferite cadou

  3. Foarte frumoase aceste lucruri pictate ,superbe și unicate ,îmi plac mult ! Felicitări pentru tot ceea ce face !

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...