Sezonul 2018 de Filme în aer liber în aer liber la Constanța s-a încheiat…

Peste 14.000 de spectatori la proiecție, spectacole și atelierele pentru copii

Proiecțiile Filme în Aer Liber din 2018 care s-au desfășurat pe Faleza Cazino și în Piața Ovidiu au adus seri pline de public la unele dintre cele mai premiate filme ale tuturor timpurilor, toate distinse sau nominalizate la prestigioasele premii Oscar.

De o experiență neconvențională de vizionare a filmelor s-au putut bucura peste 14.000 de spectatori constănțeni, dar și de un spectacol de percuție cu Barbarossa Samba Group, de muzică și dans flamenco cu Lucas Molina, de circ și acrobație cu Circul Parada, de joc cu focul cu Crispus și de două ateliere de reciclare creativă pentru copii.

Printre proiecțiile care au putut fi urmărite în sezonul 2018 din Filme în Aer Liber se numără:

No Country for Old Men (r. Ethan Coen, Joel Coen, 4 premii şi 4 nominalizări la Oscar, 2 premii şi 2 nominalizări la Globul de Aur, o nominalizare la Cannes), Little Miss Sunshine (r. Jonathan Dayton, Valerie Faris, Premiul Oscar pentru Cel mai bun actor în rol secundar – Alan Arkin și pentru Cel mai bun scenariu original, nominalizat la 2 Globuri de Aur), Grease (r. Randal Kleiser, o nominalizare la Oscar, 3 nominalizări laGlobul de Aur), Sleepy Hollow (r. Tim Burton, Premiul Oscar pentru Cea mai bună scenografie), Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (r. Martin McDonagh, 2 premii şi 5 nominalizări la Oscar, 4 premii şi 2 nominalizări la Globul de Aur, 5 premii şi 4 nominalizări la BAFTA, un premiu şi o nominalizare la Venetia), Volver (r. Pedro Almodovar, o nominalizare la Oscar, 2 nominalizări la Globul de Aur, 2 premii şi o nominalizare la Cannes, 3 premii şi 2 nominalizări l Premiile Academiei Europene de Film), Coco (r. Lee Unkrich, Adrian Molina, Premiul Oscar pentru Cel mai bun lungmetraj de animație și Cel mai bun cântec original, Globul de Aur și Premiul BAFTA pentru cel mai bun film de animație), The Grand Budapest Hotel (r. Wes Anderson, 4 premii și 4 nominalizări la Oscar, Globul de Aur pentru cel mai bun film), Ocean’s Eleven (r. Steven Soderbergh), Edward Scissorhands (r. Tim Burton, o nominalizare la Oscar, o nominalizare la Globul de Aur, un premiu şi 3 nominalizări la BAFTA), Eternal Sushine of the Spotless Mind (r. Michel Gondry, un premiu şi o nominalizare la Oscar, 4 nominalizări la Globul de Aur, o nominalizare la Premiile Academiei Europene de Film), Casablanca (r. Michael Curtiz, 3 premii şi 5 nominalizări la Oscar), Vrăjitoarele din Eastwick (r. George Miller, 2 nominalizări la Oscar, câștigător al premiului BAFTA pentru efecte speciale), Bonnie și Clyde (r. Arthur Penn, 10 nominalizări și un premiu Oscar, 7 nominalizări la Globurile de Aur), Taxi Driver (r. Martin Scorsese, Palme d’Or la Cannes 1976, nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film, Premiul BAFTA pentru cea mai bună actriţă în rol secundar – Jodie Foster) și Regele Leu (r. Rob Minkoff, Roger Allers, Premiul Oscar pentru Cea mai bună coloană sonoră, Globul de Aur pentru cel mai bun film comedie/musical și pentru cel mai bun cântec original).

Evenimentul a fost recomandat de Prima TV și susținut de Europa FM.

Parteneri media: Cinemagia, Libertatea, Music Channel, Radio România Cultural, Șapte Seri, Viva, Unica, eva.ro, acasa.ro, AARC, Blog de Cinema, inoras.ro.

Parteneri media locali: Radio Constanța, Radio Vacanța, Neptun TV, Mesager de Constanța, Telegraf, Timpul, UCT Media, Constanța 100%, Constanța News, Merglamare.ro, Evenimente-Constanța.ro, Aguritza.ro, Constănțeanul.

 

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...