Mama de 3, femeie de 10! Sau… invers? – Înapoi în copilărie…

Iubirea e cu… sentimente bucuroase! (Roby)

A fi o mamă bună este cea mai complicată meserie de pe fața pământului. Este o meserie complexă, definitivă și chiar dacă anii trec, niciodată nu vei „ieși” la pensie. A fi o mamă bună nu înseamnă doar să-ți hrănești și îmbraci copilul, ci să știi care sunt nevoile emoționale ale copilului și să conștientizezi mereu care este stadiul de dezvoltare a copilului. Uneori statutul de mamă e copleșitor, dar privind în urmă îți vei da seama că ai atâtea satisfacții și spre surprinderea ta, tu ai crescut și te-ai dezvoltat odată cu ei. A fi mamă înseamnă să te întorci în copilărie, să înveți să râzi din nou, să fii creativă și chiar și arunci când simți că nu mai poți… mereu vei găsi o fărâmă de energie pentru puiul tău.

 

Eu m-am născut ca să fiu drăguț! (Teo)

Citind „Mama de 3, femeie de 10! Sau… invers?” mi-am adus aminte de momentele vesele și unice a perioadei când cei doi băieți ai mei erau cât o „sărmăluță”. Autoarea Cristina Lincu este mamă a trei băieței și sincer, nu știu cum reușește să aibă atâta energie. Cartea este un ocean de amuzament, presărat pe alocuri  cu auto-ironie plină de umor. Nu este o carte care te învață cum să îți crești copilul, ci te trimite înapoi la copilărie și la inocența clipelor pe care le-ai trăit cândva. Umorul situațiilor descrise m-au făcut să retrăiesc emoțiile primelor  cuvinte sau curiozitatea imensă a întrebărilor capcană ale celor mici.

 Mama este o doamnă alcătuită din păr, cap, mâini și intestine. (Alex)

O carte spectaculos de amuzantă, un mod de a dovedi că mamele sunt super eroine și că în orice situație ai fi, mereu vei găsi o doză de umor și putere pentru a merge mai departe. Indiferent că ești mamă sau că pe viitor îți dorești să devii, cartea  „Mamă de 3, femeie de 10! Sau… invers?” este perfectă pentru momentele când vrei să te amuzi de una singură și să te gândești ce ai face dacă ai fi pusă în situațiile descrise în carte. Imaginația copiilor este fascinantă, iar Cristina a reușit perfect să adune în timp… fărâme de inocență dulce, umor și momente pline de viață.

Descrierea oficială:

„Mamă de 3, femeie de 10! Sau… invers?” este o carte despre viaţă şi bucurie.
Despre a râde generos de întâmplări (aparent) obişnuite ale unor copii… la fel ca ai tăi! La fel de ingenioşi în replici şi reacţii, la fel de năzdrăvani şi la fel de cuminţi (după caz…).
Este vocea care-ţi şopteşte că eşti un părinte minunat, fără să-ţi dea, însă, niciun sfat, nicio indicaţie şi, mai ales, fără să te dojenească…
Umor, ironie, nebunie şi …câte o lacrimă ştearsă pe furiş. Ia-o şi fugi înapoi, în copilărie!

21 Comments

    • Nu am vrut să divulg prea mult din ce se ascunde între cele două coperți 🙂 E mai palpitant așa! Mulțumesc și eu pentru rândurile minunate din carte și pentru emoțiile pe care le-am trăit.

  1. Nu sunt inca mama si imi doresc sa fiu mama. Mi-e greu sa citesc astfel de carti 🙂

  2. imi plac cartile amuzante! chiar daca nu sunt inca mama, imi place sa vad ca femeile cu copii au puterea si de a se ironiza, nu doar de a se plange!

  3. Am văzut cartea lansată de Cristina și chiar eram curioasă să aflu mai multe despre ea. Încă nu sunt mămică, dar am convingerea că o pot citi chiar dacă nu mă încadrez în publicul țintă.
    Cristina surprinde mereu plăcut și mă bucur că ai scris despre cartea ei.

  4. Vreau si eu sa citesc aceasta carte. Vreau sa ma intorc in copilaria mea si sa fac o comparatie intre mama mea si eu din momentul in care am devenit mama. Nu ma intelege gresit. Mama mi-a fost un exemplu de mama exceptionala cum cred ca eu nu am fost niciodata.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...