24 iunie 2017 – Constanța a îmbrăcat straie de sărbătoare…

Ziua Universala A Iei 2017

Simbol internațional al culturii românești și o piesă cu o emblemă puternică a costumului popular național românesc, bluza tradițional românească reprezintă rădăcinile vechi ale poporului român. Pasiune, răbdare și culori vii mi-au fermecat ochii timp de două ore le evenimentul  „Ziua Universală a Iei ” unde am sărbătorit alături de peste 1000 de persoane prezente la Constanța, Faleză Cazino.

Evenimentul din acest an a fost organizat de Lili Sumănaru, om drag cu dragoste față de tot cei frumos. O admir pentru curajul de a organiza evenimentul, mai ales că nu a avut mult timp la dispoziție. Aș putea zice că a stabilit un record de a organiza un astfel de eveniment în doar câteva săptămâni.

Am surprins bucuria momentului și frumusețea locației cu sufletul și întregul eveniment a fost un adevărat succes. Respect, Lili! You did it!

ziua iei constanta

Partenerii media care i-au fost alături în reușita acestui eveniment:

Fractal New Media, Centrul Cultural Burada, Clubul de ceramică, Suvenir din Dobrogea, Skirtbike, Radio Constanța, Sânziene în Urban, Uniunea Turcă din Constanța, Dina Mariage, primaria Constanța, Centrul Cultural Elena Roizen din Ovidiu, Inomar Cluster.

Sponsori: 

Clubul Yves Rocher Constanta, Cofetaria Rebeca, Media Zoom, Restaurant Briza-Mamaia, Restaurant Dorna-Mamaia, Techir, Restaurant Ana și Ion

Parte integrantă a istoriei și civilizației poporului român, costumul popular a transmis tuturor generațiilor un mesaj artistic al unei creații autentice. Ca o mică curiozitate, portul popular se diferenţiază în funcție de anotimp, sărbători și se adaptează în funcție de specificul fiecărei zone din România.

ziua iei constanta 2017

Minunata Florentina, colega din echipa Pisicile Aristocrate și Diana Slav – blogger

Aguritza.ro aka eu – om nebun… dar am încercat să fiu o sânziană drăguță

Evenimentul a fost prezentat de Alina Sârbu, iar parada iilor deschisă de fetele de la SkirtBike a fost una specială și demnă de toată admirația. A urmat premierea „Cea mai frumoasă ie”. Premiile au fost oferite de sponsori, apoi un recital excepțional realizat de Georgiana Maria Chiriță și Gabriela Tiu urmată imediat de ansamblul de dans Dobrogeanca care au încins spiritele într-un dans cu toți participanții.

Blogosfera constănțeană feminină a fost și ea prezentă. Într-un număr mic, dar am fost acolo. Ne-am bucurat de momentele minunate și de veselia din jurul nostru. Schimbul de zâmbete cu oamenii de lângă noi, admirația și respectul față de portul popular românesc au făcut ca ziua de ieri să fie memorabilă. Delirul clipelor m-a fascinat și de abia aștept un nou eveniment de acest gen. Până atunci, iubiți-vă mult și apreciați fiecare moment pe care îl trăiți!

4 Comments

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...