Incaltaminte pentru barbati – ce trebuie sa stii cand pleci la cumparaturi

 

Un barbat care poarta incaltamintea potrivita impune respect. Pantofii reprezinta – la propriu si la figurat – bazele oricarei tinute, indiferent daca este vorba de una oficiala sau de o vestimentatie mai lejera. Pentru ca imaginea finala sa fie exact dupa cum iti doresti, trebuie totusi sa stii cateva lucruri inainte de a porni la cumparaturi in cautare de incaltaminte barbati.

Piata incaltamintei ofera solutii nenumarate: pantofi barbatesti pentru tinute office, incaltaminte barbati pentru un stil casual sau chiar combinatii ale acestora. Trebuie sa stii insa cum vei alege perechea potrivita nevoilor tale. Te invit sa parcurgem impreuna urmatoarele randuri, pentru a-ti face o idee mai clara.

1. Investeste in calitate si nu in cantitate

Cu siguranta te astepti ca fiecare pereche de incaltaminte barbati pe care o achizitionezi sa reziste si sa te serveasca timp indelungat. Daca nu faci parte dintre cei care cumpara cate 3-4 perechi de pantofi in fiecare sezon si care apreciaza doar cantitatea, investeste in consecinta. Mai exact, nu ai cum sa dai gres daca vei alege sa cumperi incaltaminte barbati din piele naturala. Aceasta iti va oferi confort, rezistenta, dar si siguranta ca nu va trebui sa achizitionezi prea curand o noua pereche de incaltaminte.

2. Cumpara pantofii in functie de stilul tau propriu

Daca nu ai inca un stil propriu, ar fi timpul sa incepi sa ti-l construiesti. Gandeste-te la job-ul pe care il ai, la cercurile de prieteni pe care le frecventezi, la tot ceea ce te defineste din punct de vedere social. Iti poti face chiar un “upgrade” daca asta vrei! Potrivirea de stil va trebui sa aiba in vedere, in acest caz, si achizitionarea incaltamintei barbatesti potrivite. Alege pantofi de tip brogue sau mocasini daca adopti tinute casual sau smart casual, ori opteaza pentru pantofi clasici si eleganti, daca obisnuiesti sa prezinti un stil office in majoritatea timpului. Cert este un singur fapt: intreaga tinuta va trebui sa denote ceea ce incerci sa arati, asadar nu uita de acest detaliu foarte important – alegerea corecta a pieselor de incaltaminte barbati.

3. Nu alege pantofii in functie de pret

Desi ai putea fi tentat sa faci achizitii care iti avantajeaza mai mult bugetul, afla ca o astfel de decizie nu e deloc avantajoasa. Exact ca si atunci cand cumperi o masina ieftina in care trebuie sa investesti ulterior (reparatii, inlocuiri de piese etc.), la fel de costisitoare este si achizitia de incaltaminte barbati ieftina – de obicei nu rezista si in scurt timp vei fi nevoit sa mergi la noi sesiuni de shopping. Pe de alta parte, va trebui sa fii atent si din alt punct de vedere. Un pret piperat nu inseamna de fiecare data si calitate inalta, drept pentru care iti recomand sa cauti mereu acel raport optim calitate-pret.

Nu in ultimul rand, iti recomand sa alegi un brand de incredere. Rareori se intampla ca un producator de incaltaminte barbati recunoscut sa faca rabat de la calitate. Personal aleg intotdeauna DENIS (www.denisshoes.com) pentru incaltaminte barbati din piele naturala, de calitate premium. Tine cont si de sfaturile de mai sus si vei reusi de fiecare data sa faci alegerea potrivita.

13 Comments

  1. Excelente sfaturi! Peste cateva zile este aniversarea sotului meu asa ca mi-ai dat o idee pentru un ultim cadou de pe lista mea de cumparaturi.

  2. Sotul mei isi cumpara numai incaltaminte din piele. Eu mai imi iau si din inlocuitori, le port un sezon si le arunc

  3. Eu si sotul meu cumparam doar pantofi de calitate. Ne place sa ne plimbam mult pe jos si e important ca incaltamintea sa fie comoda si de pielea de calitate.

  4. ”Investeste in calitate” e exact principiul dupa care se ghideaza si sotul meu cand isi cumpara pantofi. Daca nu sunt de piele nici nu se uita la ei 🙂

  5. Sotul meu ia de la o firma din oras. Piele naturala si preturi decente.

  6. Bărbații cumpără mai rar papuci.Și al meu mereu alege calitatea, uneori sunt chiar invidioasă pe stăpânirea lui de a nu cumpăra toți pantofii frumoși din magazin. Bine, asta cred că e valabilă doar la noi 🙂

  7. Sotul meu isi cumpara de fiecare data singur incaltamintea si opteaza pentru cea din piele.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...