Bunătate de peşte la cuptor..

Mulţi dintre noi ar trebui să mănânce peşte, incluzând o porţie sau două pe săptămâna. Este o excelentă sursa de proteine şi conţine multe minerale şi vitamine. Peştele conţine o mulţime de vitamine: A, B şi D. Vitamina A îndeplineşte o funcţie foarte importantă în corpul nostru, care este necesară pentru funcţionarea normală a sistemului imunitar şi pentru lupta împotriva infecţiilor de orice fel.
Şi pentru că azi a fost weekend am gătit pentru familia mea macrou la cuptor cu sos de roşii.Vă garantez că a fost un deliciu pentru toţi şi vă invit pe toţi să gustaţi măcar „virtual” o porţie .
MACROU CU SOS DE ROŞII LA CUPTOR:
INGREDIENTE:5-6  bucăţi mari de macrou, 3 cepe mari ,2 căpăţâni de usturoi,2-3 ciuperci,2 ardei kapia, 1 cană de vin, ½ cană de apă ,pastă de roşii după gust ,4 foi de dafin ,boabe de piper ,condimente pentru peşte, făină,pătrunjel verde .   

MOD DE PREPARARE –
Se spală şi se taie macroul în felii groase de aproximativ două degete. Se şterge cu un prosop şi se condimentează. Se trece peştele prin faina şi se scutură de surplus. Se prăjeşte puţin în ulei încins. Se scoate peştele şi se pune pe şerveţele să se scurgă uleiul. Se căleşte ardeii kapia tăiaţi după poftă,ciupercile şi ceapă tăiată solzişori până capăta o culoare aurie, se adăugă usturoiul curăţat şi tăiat felii călindu-se încă puţin.
Bulionul se desface în vinul amestecat cu apă şi se pune peste ceapă. Se adăugă lămâile şi se aşează şi peştele uşor pentru a nu se desface. Se mai lasa pe foc să scadă puţin după care se pune totul într-un vas de yena şi se dă la cuptor pentru 20 minute. Se presară pătrunjel tocat şi se serveşte cu mămăliguţa caldă sau dacă nu vă place mămăliguţa puteţi servi şi cu pâine.
Nu uitaţi să aveţi alături un pahar de vin alb hehe sa innoate peştele.Să aveţi poftă!!
Timp de preparare: sub 40-50 minute

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...