Ouă de prepeliţă…

Încă din vremurile antice, oul de prepeliţă a fost apreciat că un aliment dietetic şi vindecător.
Efectul tămăduitor al ouălor de prepeliţă este dovedit, după zeci de ani de cercetări, de către medici din diverse tari, printre care şi din ţara noastră. În urma cercetărilor şi a experimentărilor în clinici şi în sanatorii, s-a constatat că, faţă de oul de găină, cel de prepeliţă conţine de cinci ori mai mult fosfor, de şapte ori şi jumătate mai mult fier, de şase ori mai multă vitamina B1 şi de cincisprezece ori mai multă vitamina B2.De asemenea, conţine întregul complex de vitamine A, B, D3, E, plus calciu, zinc, sulf şi potasiu. Oul de prepeliţă revitalizează organismul uman de orice vârstă, reglează şi îmbunătăţeşte activitatea aparatului circulator, a digestiei, ameliorează respiraţia şi funcţia reproductivă, acţionează pozitiv asupra creierului, asupra sistemului limfatic şi al celui imunologic. Se folosesc benefic în perioada pre şi postnatala, ca şi după intervenţii chirurgicale şi radioterapii. Formează neuronii din sistemul nervos central la copii şi întârzie procesele degenerative de îmbătrânire.
Sunt recomandate 2 tipuri de cura cu ouă:
1. Cura de 120 ouă – pentru hipotensiune, ulcer, tulburări digestive, conjunctivite, urticarii, tuse convulsivă, dezvoltarea copiilor.
2. Cura de 240 de ouă – pentru TBC, afecţiuni hepatice, renale, diabet, alergii, astm, anemie, impotenţă, guta, migrene, neuroastenie, obezitate, dizolvă depunerile de colesterol, previne ateroscleroza, regenerează sistemul nervos etc.
Mod de administrare:
– Cura cu 120 buc se va face în 25 de zile, în prima zi 3 ouă, a doua zi 3 ouă, a treia zi 4 ouă, începând cu a patra zi până în a 25-a zi câte 5 ouă.
– Cura cu 240 buc se face în 49 de zile, în prima zi 3 ouă, a doua zi 3 ouă, a treia zi 4 ouă, începând cu a patra zi şi până în a 49-a zi, se iau câte 5 ouă pe zi.
La copiii între 4 şi 8 ani se recomanda cură de 120 ouă, fără a se depăşi 4 ouă pe zi.
Ouăle se iau crude, înţepându-le şi sorbindu-le direct din găoace sau sparte şi amestecate cu produse naturale: miere de albine, lămâie, brânza de vaci proaspătă.
Ouăle se iau dimineaţa, pe stomacul gol, cu 1-2 ore înainte de micul dejun. După 20 de zile de pauză cura se poate repeta. Ouăle se păstrează în frigider, cât mai departe de congelator, pentru a nu îngheţa. Cantitatea ce trebuie consumată se scoate de cu seara din frigider, pentru a fi digerata la temperatura camerei.

Acţiuni terapeutice:
– Normalizarea activităţi inimi
– Vindecă bolile de rinichi şi ficat
– Ajută digestia, reglează secreţia acizilor din stomac, vindeca spectaculos ulcerul
– Întăreşte memoria
– Sporeşte rezistenta adulţilor constrânşi să urmeze un regim alimentar
– Stimulează creşterea şi dezvoltarea organismului la copii

Voi mai aţi mai consumat ouă de prepeliţă?Pe ce perioadă şi dacă aţi observat binefacerile lor vă aştept cu comentariile voastre.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...