Picătura de seducţie…

Acest articol a fost creat special pentru proba numărul 8 ,în cadrul competiţiei SuperBlog 2013.
Sponsorul probei : Coty Cosmetics Romania
Orice asemănare cu fapte sau personaje reale ,este pur întâmplătoare. 🙂
Adriana e o frumuseţe de fată, blondă, ochii albaştri ca cerul, dar din păcate un pic împiedicată şi tare ghinionistă când vine vorba de socializare. La cei 25 de anişori nu se poate lăuda cu relaţii de lungă durată. Mereu a dat peste neghiobi, prost-crescuţi sau gigoloi în căutare de avere. Mama ei e mai optimistă şi mereu îi spunea:”Fata mamii, stai liniştită! Ce e al tău e pus deoparte. O răsări soarele şi pe strada ta. „
Sorbind cafeaua plictisită, Adriana se uită leneş la mama ei:
– Pus deoparte? Unde? Într-un seif? M-am săturat să fiu mereu înşelată şi… Şi nu apucă să-şi termine fraza că-şi vărsă bunătatea de cafea pe rochia cea nouă.
– Măi mamă, parcă ai avea mâinile alea din gumă! Spuse maică-sa necăjită. Hai mergi şi te schimbă, că vreau să îţi dau ceva. A trimis mătuşa ta pachet şi a pus ceva şi pentru tine.
Ascultătoare din fire, Adriana fugi să se schimbe dar în drum se împiedică de Suzy (o pisică maidaneză adoptată de maică-sa) şi căzu cât e ea de lungă.
– Fătucă dragă, am impresia că eşti deochiată. Nu ştiu ce să mă fac cu tine, spuse maică-sa.

Într-un târziu după ce s-a schimbat de haine, Adriana îi aduce aminte mamei sale de coletul trimis de mătuşa ei.
– Hai că uitai, mamă! Zăpăcita aia ţi-a trimis nişte haine, dar serios vorbind astea sunt pentru despuiate de alea ce apar la televizor. Iată ce drăcovenii a putut cumpăra.. ce sunt astea fată?
– Mamă, sunt lenjerii intime, sexy… le porţi când eşti cu iubitul sau soţul ca să îl impresionezi.
– Tu nu ai nici soţ, nici iubit! Nu-ţi sunt de folos.
– Hai lasă-le acolo, poate le găsesc folosinţă într-o zi… cu soare cum ai spus dumneata.
– Na, că ţi-a trimis şi un parfum… Poate dacă te parfumezi şi tu un pic mai mult atragi un băiat bun, dar la ce noroc ai tu…
– Mmm, miroase bine mama. Hai că îl i-au cu mine, poate o să-mi fie de folos cândva.
 După alte două ore de conversaţii cu mama ei, Adriana se îndreaptă către vila unde locuieşte de 4 ani. Spre seară, un grup de prietene îi fac o vizită şi timp de un ceas se chinuiesc să o facă pe Adriana să iasă cu ele la club. Nu prea avea chef de o escapadă nocturnă şi vrea cu orice preţ să stea acasă.
– Fată, parcă eşti un mormoloc! Păi unde vrei să îţi găseşti tu dragostea? Aici în casă? Hai fată cu noi, că s-o găsi ceva prospătură şi pentru tine.
Mai mult forţată, Adriana se conformă rugăminţilor şi în final pleacă la club cu prietenele ei. Printre dansuri şi unşpe băuturi care mai de care sofisticate, Adriana noastră observă în depărtate un fost coleg de facultate. Cosmin (că aşa se numea băiatul) a fost prima dragoste secretă a domniţei noastre. Dragostea neîmpărtăşită a lăsat urme adânci în sufletul Adrianei, dar luând exemplu din optimismul mamei sale, fătuca noastră şi-a spus:
– Acum ori niciodată!
Sub influenţa alcoolului, Adriana îşi aranjă un pic rochia, trase aer în piept şi porni către Cosmin.
„Hmm, cum să fac să îi atrag atenţia? Mă fac că cineva îmi pune piedică şi apoi… ” îşi spuse ea în gând.
 Zis şi făcut. Cu talent de actriţă, Adriana simulă o cădere. Ca bonus, Cosmin s-a ales cu paharul de vin roşu pe cămaşă. După scuzele de rigoare gen „Vai scuza-ţi, nu v-am văzut” şi „Wow! Cosmin tu eşti? Să nu te recunosc! ” urmează o conversaţie amabilă între cei doi… cam vreo trei ore.
Timp în care prietenele ei, tot îi făceau semne, neînţelegând care-i treaba cu tinerelul de lângă Adriana. Într-un final, cei doi se despart finalizând întâlnirea cu o îmbrăţişare drăgăstoasă. Roşie ca racul, Adriana se îndreaptă victorioasă spre gaşca ei.
– Fată ce naiba ai făcut acolo?
– Cine e păpuşelul?
– De unde vă cunoaşteţi? Şi…
– Huoo nebunelor! Pe rând! E Cosmin, dragostea mea secretă din facultate.
– Şiii? El ştie? Spuse una din prietene schiţând un zâmbet viclean.
– Cum să ştie fată, te-ai prostit? Nu ţi-am zis că e secretă? Mă rog, acum am încurcat-o rău… L-am invitat la mine, la o cină.. La ce m-am gândit proasta de mine? Nici măcar nu ştiu să gătesc!
– Hai lasă, te descurci tu. O pui pe maică-ta să gătească sau faci o comandă la catering şi cina e gata.
Cu ochii ieşiţi din orbite, Adriana a început să se crizeze:
– Cu ce mă îmbrac? Cum să vorbesc? Să mă machiez? Să fac.. şi tot aşa vreo jumătate de oră, de mai aveau puţin şi fetele chemau salvarea s-o potolească pe nebună. După lungi tratative, fetele reuşesc să o calmeze şi încep să o sfătuiască ce şi cum să facă pentru o cină perfectă. Cina a fost plănuită pe terasa vilei, petale de trandafir răsfirate pe jos, muzică în surdină, lumânările le va lumina chipurile, şampania e la gheaţă iar mâncarea va sosi din clipă în alta. Gătită prună, Adriana era hotărâtă să-l seducă pe Cosmin. Citind cele 50 de reguli în arta seducţiei era încrezătoare în farmecul ei. Aruncând o ultimă privire în oglindă, îşi stăpânea cu greu fluturii din stomac:
– Make-up, coafură impecabilă, rochie mulată… prea mulată.. Check, check, check! Perfect! Să înceapă distracţia.
Cu 10 secunde înainte de ora stabilită, Cosmin să prezentă la uşa Adrianei cu un imens buchet de trandafiri roşii. Când deschise uşa să-l întâmpine, a rămas şocată. Ştiţi filmele alea indiene în care apare alesul cu pleata-n vânt, iar ochii lui exprimă iubire eternă forever and ever? Cam aşa a avut impresia Adriana noastră când şi-a aruncat privirea către Cosmin. Îmbrăcat lejer dar sexy, zâmbet cuceritor, ochi aţintiţi spre ea…
SuperPlayBoy.. murmură ea.
– Poftim? Cinăm aici? Spuse el încurcat.
– Oh, scuză-mă. Pofteşte înauntru. Florile pentru mine? Mulţumesc, eşti drăguţ. Mă duc să le pun în apă… Te rog să te faci comod, mă întorc într-o clipă… şi păşi grăbită, vizibil emoţionată. În graba ei de-a pune florile în apă, mai dărâmă câteva pahare şi platoul cu desert.
– Ce proastăă sunt!! Fată, fii bărbată!… îşi spuse în gând.
– Ai nevoie de ajutor? Strigă Cosmin.
– Nu, mulţumesc. Am rezolvat, spuse ea alăturându-se cavalerului după care a suspinat ani de zile.De aici începe o întreagă comedie. Încercând să îl servească cu paste, a vărsat bolul cu sos pe toată masa. Când să îl servească cu vin, neîndemânatica noastră a scăpat paharul cu vin direct pe bietul om. Fâsticită de momentele penibile pe care le-a făcut, Adriana se scuză pentru moment, argumentând că este timpul pentru pudrarea nasului. Ajunsă în camera ei, Adriana a avut tendinţa de a scoate un urlet de fiară. Trase aer în piept şi se privi în oglindă. Privirea ei a coborât spre măsuţa de make-up şi se lumină la faţă. Parfumul trimis de mătuşa, îi oferi Adrianei încrederea de care avea nevoie. Un stop aici.. şi unul aici… şi BOOM! Sexy mama în acţiune! Învăluită în mirosul de mandarin şi cu accente puternice de frezie, Adriana simţi că prinde super-puteri. Încrezătoare, îşi ridică bustul, îşi ciufuli un pic părul şi ieşi hotărâtă din camera ei. Sub efectul parfumului, păşea spre Cosmin cu mersul unei feline. Dacă stau bine şi mă gândesc era exact ca Cat-Women. Parcă şi zâmbetul era la fel. Uimit de schimbarea rapidă, Cosmin privea spre ea încurcat.
– S-a întâmplat ceva?
– Ceva? Nu, pisoiaş.. prrrrrr. Doar că aş vrea să trecem peste felul principal al cinei, şi să servim desertul, ce zici?
– Ăăă… păi… Hmm, miroşi frumos. Ummm, chihlimbar.. mosc.. miroase a plan de seducţie. Îmbătat de imaginea Adrianei din acel moment, Cosmin se lăsă prins în capcana seducţiei. Picătura de parfum SuperPlayboy for Her, a făcut ca el să-i cadă la picioare. Cea urmat pe urmă? Alte zeci de întâlniri, cine romantice (fără incidente casnice) şi în final o nuntă fastuoasă spre mulţumirea mamei Adrianei.
Transformarea Adrianei, nu a încetat nici până în ziua de azi… Cosmin a avut grijă ca nevestei lui să nu îi lipsească seducătorul parfum, care la ameţit la prima lor cină.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...