Undercover în lumea bogăţiei…

Acest articol a fost creat special pentru proba numărul 12 , în cadrul concursului SuperBlog 2013.
Sponsor : LuxuryGifts
Orice asemănare cu fapte sau personaje reale sunt pur întâmplătoare!

Undeva în lume, într-un colţ de rai se află familia Sclipicescu. O familie înstărită, cu o casă imensă şi o piscină chiar în mijlocul terasei din spate. Spre ciuda vecinilor, pe zi ce trece ei deveneau mai bogaţi, petrecerile erau aproape zilnic şi fala lor era cunoscută în toată ţara. Întreaga societate era curioasă să ştie cum reuşesc să se menţină pe linia de plutire pe o aşa criza. Curios era şi şeful meu.
Oh, am uitat să mă prezint. Sunt Maria Swarovskivescu şi sunt detectiv de meserie. Cariera mea este frumoasă şi plină de andrenalină, iar rezultatele mele sunt întotdeauna pe gustul clientului. Un caz mai aparte l-am avut acum doi ani, când într-o dimineaţă mă cheamă şeful la el. Morăcănos din fire, era un mixt între Stan şi Bran dar un om cu suflet mare. Azi era disperat, citeam asta în ochii lui de viezure prins în capcana vânătorului.
– Domnişoară Swaro.. Swarosceee… Ptiuuu fiţi-ar numele să îţi fie! În fine, treaba e groasă rău. Avem un caz mai special şi cei de la conducere te-au ales pe tine pentru această misiune. Vei fi undercover la o petrecere, nevastă de afacerist şi vrem să ştim tot despre familia Sclipicescu. Mai precis, avem o informaţie că în posesia lor se află nişte bijuterii cu cristale şi credem că au fost furate.
– Domnule, e imposibil. Cred că îşi permit asemenea bijuterii…
– Posibil sau imposibil, noi vrem să ştim clar.Ai aici dosarul cu informaţii utile despre membrii familiei, în rest te descurci cum ştii. Ne vedem în 72 de ore şi sper că vei avea veşti bune.
Am plecat de acolo năucită de cap pentru că ştiam din auzite că familia Sclipicescu are mari influenţe în societate. Ajunsă acasă, am început să răsfoiesc dosarul cu informaţii. Conţinea detalii despre membrii familiei şi asta mă ajuta să îmi fac o idee despre ce va urma.
Smaranda Sclipicescu– 78 de ani, bunica familiei. Fiică de boier, crescută-n puf şi răsfăţată. Îi place luxul, pietrele preţioase, muzica anilor 60′ şi încă mai crede că în tinereţe avea o şansă cu John Kennedy.

Tudor Sclipicescu– 40 de ani, capul familiei.Om de afaceri, face bani şi din piatră seacă. Iubeşte maşinile de curse, vinurile vechi şi femeile frumoase. Ocazional mai calcă strâmb… dar numai în delegaţiile de serviciu.

Ivory Sclipicescu-38 de ani, soţie, mamă şi creatoare de modă. Orfană de mică, s-a luptat să ajungă într-o poziţie socială şi crede că femeia are şanse să schimbe viitorul. Frumoasă, sofisticată, vorbeşte fluent 10 limbi străine.De ceva timp, s-a înscris la cursuri de judo şi Taekwondo. Asta de când la urechile ei, au ajuns nişte zvonuri privind fidelitatea domnului Sclipicescu.

Rebelle Sclipicescu-13 ani, elevă. Este încăpăţânată, ştie precis că familia ei nu o înţelege şi de curând şi-a anunţat familia că are „boyfriend”. Vorbeşte puţin sâsâit, din cauza pierce-ului din limbă. Nu îi place şcoala, dar vrea să ajungă actriţă.

Mira şi Bella Sclipicescu – gemene, 4 anişori, mezinele familiei. Micuţele balerine, se pregătesc temeinic în fiecare zi pentru spectacolul de Crăciun. Bunica le-a promis bomboane şi multe cadouri dacă vor dansa frumos. Când nu sunt balerine, sunt toată ziua în piscină. Mira se crede un delfin, iar Bella vrea să fie sirenă. ”

Am citit amuzată detaliile dosarului şi m-a bufnit râsul. Sigur nu era profesionist cel care l-a întocmit. Sărăcăcios în informaţii, dar mi-am putut face o părere despre familia Sclipicescu. În ziua petrecerii, m-am îmbrăcat şi eu mai elegant, gen „covorul roşu” dar nu extravagant şi am plecat spre lumea bogătanilor. Acolo m-am pierdut în frumuseţea casei. Primitoare, caldă, cu gazde zâmbitoare. Şampanie, caviar, muzică în surdină, doamne elegante, bijuterii fastuoase purtate cu stil şi eleganţă.

Mă aşteptam ca lumea să fie mai sobră, nu foarte sociabilă şi cu ifose de lux. Dar nu era aşa. Regina serii a fost cum era de aşteptat doamna Ivory Sclipicescu, îmbrăcată elegant, rafinată, cu un zâmbet larg pe faţă care m-a întâmpinat ca pe o veche prietenă. Am avut discuţii interesante şi pentru că am avut impresia că are încredere în mine, am întrebat-o de bijuteriile cu cristale pe care îl poartă.
Cu un surâs de copilă, s-a aplecat spre mine şi mi-a şoptit la ureche.
– Serios, doamnă? Chiar de la ei?
– Da, draga mea. Chiar de la ei. Mă cunosc foarte bine şi întotdeauna ştiu ceea ce îmi trebuie.
Am rămas mască. Şeful meu va fi uimit de descoperirea mea.La finalul pretrecerii, m-am despărţit cu greu de familia Sclipicescu. Ştiam că, datorită serviciului nu îi voi mai vedea niciodată.
A doua zi după petrecere, m-am întors victorioasă în biroul şefului. Era roşu ca racul de furie şi mormăia ca un urs numai el ştie ce.De cum am intrat m-a luat repede :
– Ei, ai aflat ceva?
– Da, domnule. LuxuryGifts.ro… De acolo şi-a procurat doamna Ivory, acele bijuterii cu cristale şi…
– Băiii, fir-ar mama ei de viaţă!! Asta era!!
Am privit uimită spre el şi am făcut un pas înapoi. Privirea lui furioasă, s-a schimbat brusc şi a început să ţopăie ca un copil.

– Domnule, sunteţi bine?
– Da, da, da!! Sunt excelent, draga mea. Felicitări! Ai reuşit să închizi acest caz şi m-ai scăpat de un divorţ.
– Domnule?…
– Nevastă-mea, a luat-o razna. A spus că bagă divorţ, dacă nu îi îndeplinesc o dorinţă. „Nu eşti în stare să-mi cumperi o bijuterie de la cel mai fastuos magazin. Nu mă mai iubeşti…” şi a început nebuna să bage motive de scandal. Am întrebat-o despre ce magazin e vorba şi mi-a trântit uşa de la dormitor în nas. Bineînţeles nu înainte să-mi arunce o pătură şi-o pernă.
„-Află şi singur despre ce vorbesc, că de aia conduci o firmă de detectivi. În seara asta dormi pe canapea.”
M-am uitat la el cu milă şi am zâmbit. Un lucru este clar. Ce nu face omul să-şi vadă nevasta sau familia fericită.
Va urma…

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...