Frumuseţe într-o picătură de ulei natural…

Despre îngrijirea părului se pot spune multe poveşti, fiecare din noi avem câte un mic secret care ne menţine frumuseţea şi strălucirea podoabei capilare. Am încercat cam tot ce se putea de pe piaţă, de la şampoane sofisticate, măşti şi chiar la un moment dat, am început să întreb în stânga şi în dreapta, după leacuri băbeşti, poate-i găsesc strălucirea podoabei capilare.Mai cu zeamă de urzici, cu săpun de casă şi multă răbdare, am aşteptat o minune.
Efectele nu au fost la înălţimea aşteptărilor mele şi am început să mă documentez. Am aflat cât de importantă este alimentaţia pentru a avea un păr sănătos şi cât uşor poţi să-ţi întreţii podoaba capilară cu câteva uleiuri naturale sau esenţiale. Voi aţi încercat să folosiţi ulei natural? Le cunoaşteţi beneficiile şi proprietăţile? Uleiurile naturale sau esenţiale se extrag din plante, ierburi, rădacini , flori sau fructe prin diferite metode, cum ar fi distilarea sau presarea la rece. Sunt folosite în multe tratamente cosmetice şi fiecare din ele au beneficii şi proprietăţi pentru fiecare în parte.Că tot vorbim despre îngrijirea podoabei capilare, există două tipuri de uleiuri benefice pentru tratarea părului, cele volatine şi esenţiale. Dacă ştii cum să le combini, părul tău va beneficia de un răsfăţ pe cinste şi un tratament nutritiv intens. Pentru a beneficia de toate proprietăţile uleiului folosit, trebuie să ştii care este cel mai potrivit pentru  tipul de păr pe care îl ai şi ce fel de probleme ai( mătreaţă, iritarea scalpului etc).
Revenind la problemă, eu am folosit ulei de argan pentru păr şi chiar dacă este un pic mai scump decât celelalte, garantez că merită fiecare bănuţ. Îmi place varianta cu pulverizator, iar aplicarea uleiului se face foarte uşor. Ştiaţi că un arbore de argan produce doar 8 kg de fructe într-un an de zile? Uleiul de argan conţine o concentraţie mare de proteine şi acizi graşi, vitamina E, are o consistenţă uşoară şi poate fi folosit în hidratarea părului sau tratarea vârfurilor înspicate. 
Proprietăţi generale ale uleiului de argan:
* dă strălucire părului tern şi obosit
* estompează ridurile fine
* hrănitor, cicatrizant, foarte eficient pentru arsuri, acnee, piele crăpată
* anti-age, antioxidant
* reface supleţea şi elasticitatea pielii
Pentru îngrijirea părului, aplicaţi uleiul de argan pe păr şi pe pielea capului, apoi masaţi uşor, pieptănaţi părul pentru uniformizare şi în final, prindeţi părul într-un prosop şi lăsaţi să acţioneze măcar 20-30 de minute.

Un alt remediu pentru îngrijirea părului este uleiul de cocos presat la rece. Îmbunătăţirile le poţi vedea după prima aplicare, pătrunde în profunzimea firelor de păr, hidratează şi îngrijeşte scalpul. O mască foarte bună pentru îngrijirea părului este combinaţia dintre miere şi ulei de cocos. Amestecă o lingură de miere cu două linguri de ulei de cocos până la omogenizarea lor, aplică amestecul pe toată lungimea părului şi lăsaţi să acţioneze timp de 30 de minute. La final, spală-ţi părul şi aplică un balsam. Face minuni, garantez! Puteţi găsi acest ulei de cocos şi aici, alături de alte uleiuri benefice pentru organismul nostru. 

Cel mai des folosit în tratamentele pentru îngrijirea părului, uleiul de măsline care conţine o cantitate mare de minerale, substanţe nutritive şi multe vitamine, esenţiale pentru creşterea părului. Hidratează scalpul, tonifică firul de păr şi conferă strălucire. Înainte de spălare, aplică ulei de măsline pe toată lungimea firelor de păr, înfăşoară părul într-un prosop şi lasă-l să acţioneze circa o oră. Dacă aveţi timp, încercaţi o mască cu ulei de măsline şi suc de lămâie. Aveţi nevoie de 1 linguriţă de suc de lămâie şi două linguri de ulei de măsline. Amestecaţi bine, încălziţi masca într-o baie de aburi şi apoi aplicaţi-o pe tot capul. Circa 5 minute, masează bine la rădăcina părului, apoi acoperă părul cu o folie de polietilenă şi în final cu un prosop. Această mască de păr cu ulei de măsline trebuie lasată să acţioneze timp de 4 ore, spălaţi bine la final şi aplicaţi balsam. Masca de păr cu suc de lămâie şi ulei de măsline are efecte benefice, stimulează creşterea părului şi previne căderea lui. Minunat, nu?
Sunt curioasă dacă voi folosiţi aceste uleiuri în măştile de păr şi ce secrete cunoaşteţi despre aceste minunate uleiuri naturale. Le descoperim împreună?

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...