NyxMania Constanţa – Între isterie şi bun simţ

13240162_1031671570258991_1850428761636963391_n

O zi de sâmbătă obişnuită. Se simţea o adiere răcoroasă de dimineaţă, dar cafeaua fierbinte luată la pachet de acasă m-a încălzit şi m-a trezit în acelaşi timp. Ieri am plecat de dimineaţă spre City Park Mall Constanţă la deschiderea oficială a primului magazin Nyx în România. Anunţul a fost făcut pe pagina oficială de facebook a brandului, dar şi în alte surse din mediul online şi suna cam aşa:

„Fii printre primii care vizitează noul magazin #NYXCityParkMallConstanta, pentru a te bucura de cele peste 1200 de produse de machiaj senzaționale și a experimenta cele mai trendy look-uri la NYX Beauty Bar! Vino să te distrezi și să testezi ultimele lansari NYX, dar și să afli ultimele tendințe în materie de make-up& beauty. CE NU TREBUIE SA RATEZI ÎN MAGAZIN!
• 400 CADOURI NYX! În fiecare dintre zilele de 28 și 29 mai (sâmbata și duminică), primii 200 de clienti primesc brățara “First in Line”, cu ajutorului căreia se bucură de un super-cadou: UN PORTFARD ÎN FORMĂ DE BUZE CU 3 PRODUSE NYX!
Așa că te așteptăm în noua extensie a mall-ului, la parter, noua intrare din Bulevardul Alexandru Lapusneanu. Coada se va forma începând cu ora 8:30.”

13292901_1225277897497481_689703710_n

Foarte drăguţ şi frumos până dimineaţă când lumea a început să vină(cred că de la 6,30) spre minunata locaţie. Eu am ajuns pe la 7,30 şi în faţa mea erau deja 80 de persoane. Fetişcane tinere de liceu, mămici cu bebeluşi în braţe( pe bune, femeile astea chiar sunt nebune), ba chiar stimate doamne trecute de 70 de ani. Nu a durat mult până când mâna de oameni s-a tranformat într-un adevărat roi… de viespii. Ţipete, înjurături, istericale. Curând am aproximat că acolo deja se aflau peste 400-500 de persoane. Cei care asigurau paza deja se aflau în minoritate şi nu mai dovedeau să potolească spiritele încinse. De ce? Pentru că la un moment dat, „Dorel” bodyguardul cum l-a poreclit cineva din mulţime a făcut două cozi. Hotărât i-a luat  pe ăia care au venit la 8 din spate, a format o nouă coadă şi a garantat pe viaţa lui că dumnealor vor fi vigilenţi şi nu vor lăsa să intre în magazin persoane care au venit mai târziu.

” Eu ştiu cine a venit la 7 şi cine a venit acum, staţi liniştiţi!”

13292769_1225277664164171_275226867_n

Ceva de genul a argumentat domnul de la pază şi curând au început să dea drumul la mulţime înăuntru, nu înainte ca cineva din staful Nyx să iasă afară din când în când şi să arunce cu baloane. Ce credeţi? Mai aveau puţin şi se băteau pe ele! Şi să te ţii, nenică! Haos, ba şi-un leşin două, îmbrânceli, urlete. La un moment dar eram la 40 de centimentri de uşă şi vedeam cum mai avea puţin şi ceda. Pur şi simplu vedeam cu uşa mall-ului scârţâia din toate părţile, cedând încet dar sigur. În final s-au dat cele 200 de brăţări Nyx, s-a format o nouă coadă pentru a intra în magazin şi a intra în posesia portfardului gratuit ce conţinea trei produse: fard, creion şi ruj.

Una peste alta dacă aş fi scris ieri despre experienţa „grand opening” aş fi avut mai multe de spus pentru că eram super iritată de inconştienţa unor participante, de gradul scăzut de educaţie şi un alt grad destul de ridicat al nesimţirii unora care ar fi fost în stare să te calce în picioare pentru portfardul Nyx. Era de aşteptat au spus unii. Că „aşa-i la români”. Dacă aş fi fost parte organizatoare aş fi procedat altfel. Înscrierile le-aş fi făcut online, se făceau frumos nişte tabele cu nume, prenume ş.a.m.d. Sau aş fi pus o mică regulă ” cumpărături de minim 40 Ron- un portfard cu 3 produse Nyx gratuit”. Probabil aşa nu ar fi existat haosul creat ieri…sau poate aşa îmi place mie să cred. Îmi place să cred că încă mai există un gram de civilizaţie pe undeva, dar după prima experienţă gen „grand opening” din viaţa mea vă asigur că nu mă mai vedeţi la alte acţiuni de genul. Vă las pe voi să aveţi curajul ăsta şi să-mi spuneţi apoi experienţa voastră. Până atunci, eu le urez mult succes echipei Nyx şi sper că au învăţat ceva din cele petrecute ieri.

 

10 Comments

  1. Urata treaba cu mamicile si copilasii in port bebe, sau acele batrane ce asteptau deschiderea magazinului „nic” sau pustoaicele de 13-14 ani, asta din ce am mai citit in unele postari ale unor persoane ce au fost acolo. Si da stuff-ul trebuia sa faca o astfel de organizare gen inscrierile online si minim cumparaturi de 40-50 lei. Sper sa le fie invatatura de minte celor ce s-au ocupat cu organizarea si poate pe viitor vor proceda altfel. Inca o data ma repet ma bucur ca nu am fost pt ca nu as fi rezistat in acea mare de oameni, iar Agu pe tine te felicit ca ai rezistat. Pupici ?

  2. Eu am avut un impuls sa ma duc azi, dar mi-a fost prea lene sa ma trezesc de dimineata, poate ma duc maine…sa am timp sa ma uit si sa incerc in liniste produsele. Ma intreb daca au portfardul de vanzare in magazin, ca era frumusel foc. Ideea cu „cumperi in valoare de x lei…primesti portfardul gratuit” este excelenta.

    • Da, am uitat să specific în articol. Am apucat brăţara, în momentul când unul din staff îmi punea brăţara mi-a spus „doamnă aveţi febră…” M-a bufnit un râs isteric şi cum eram şocată de cele văzute nu am mai stat să-i explic că de fapt aveam tensiunea la maxim de nervi şi că „febra” era de fapt supraîncălzirea corpului din timpul „măcelului”.

  3. Nu ma mira deloc, dar absolut deloc. La deschiderile de magazine se stie ca nu trebuie dat nimic gratuit. Adica, este bataie oricum si la promotii, dar sa mai dai si ceva?

  4. Mi se pare o nebunie! Ca si cum toate femeile de-acolo ar fi fost atat de ahtiate dupa cosmetice incat ar fi fost in stare de orice sa apuce cateva. ideea ca primesti ceva gratis este deja fanatism la noi, nu are importanta ce ti se da.

  5. Doamne, cata lipsa de organizare si civilizatie … 🙁 Trist, Aguritza…
    Sunt si eu fana NYX, dar parca am presimtit nebunia si nu am venit ieri …si nici azi.. Prefer sa revin in magazin cand e liber, sa pot sa studiez in voie 😀
    Oricum, succes NYX team 🙂

  6. Oriunde se deschide un magazin nou lumea se inghesuie pentru a primi ceva gratis sau pentru a cumpara la reduceri. Nu inteleg aceasta inghesuiala. Iti risti viata, pentru ce?

  7. Wow, ce nebunie cu magazinul asta, s-au si promovat intens, ce-i drept. Clar nu era nevoie si de produsele oferite gratuit chiar in ziua deschiderii, as fi păstrat aceasta surpriza pentru alt moment. Oricum, lumea era foarte nerăbdătoare si aștepta de mult deschiderea. Bine ca ai reușit sa iei brățara si a meritat efortul.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...