De ce conteaza sa cumperi un furtun potrivit pentru udatul in gradina?

Cu toate ca toamna isi intra deja serios in drepturi, sezonul de udat in gradina nu este inca incheiat. Trebuie sa profitam din plin de ultimile zile de caldura pentru a racori gradina cu apa necesara. Astfel ca roadele pe care le vom aduna toamna tarzie sa fie bogate si sanatoase. In tot acest proces, furtunul joaca un rol foarte important. Motiv pentru care este important sa il alegem pe cel mai potrivit. Desigur, sunt si alte aspecte pe care trebuie sa le avem in vedere in acest sens. Unul ar fi utilizarea unei pompe de apa eficiente care sa prezinte debitul si presiunea necesara pentru asigurarea cantitatii optime. Ne vom centra insa atentia asupra furtunului, elementul fara de care realizarea acestei sarcini nu ar fi posibila.

De ce ai nevoie de un furtun PVC cu insertie textila?

Solutiile sunt variate cand vine vorba despre acesta activitate. Cu toate acestea nu toate ofera randamentul optim, motiv pentru care achizitionarea modelului cel mai potrivit trebuie facuta cu responsabilitate. In general acestea pot fi clasificate in 3 tipuri, astfel: natur 100%, natur 100% cu insertie textila si virgin cu insertie textila. Fiecare dintre acestea vin insotite de anumite beneficii si avantaje. Scopul utilizatorilor este de a gasi acel model care sa ofere rezistenta sporita. Acestea fiind adecvate si in cazul aplicatiilor industriale, productie alimentara, constructii, irigatii agricole.

Fiind vorba de mediul extern, este esential ca acesta sa prezinte rezistenta sporita la actiunile mediului (inflexiuni, compresie, soare puternic). Este foarte important sa se cunoasca si presiunea maxima la care furtunul poate functiona. Acest lucru este necesar pentru a evita aparitia fisurilor atunci cand debitul utilizat este mare.

Ca sa testezi flexibilitatea si rezistenta pe care o prezinta un furtun PVC cu insertie textila este necesar sa ai in vedere randamentul pe care acesta il da la presiune mare. In ceea ce priveste datele tehnice ale acestuia, as putea spune ca sunt mai putin importante.

De avut in vedere faptul ca presiunea maxima la care pot face parte aceste articole depinde de grosimea peretilor.  Atat furtunurile cu insertie textila, cat si cele fara, se pot folosi si in zonele industriale. Acestea prezentand o rezistenta mare comparativ cu alte tipuri de furtunuri. Ne dorim sa avem o gradina bine irigata pentru ca stim ca de aceasta depinde modul in care ne simtim atunci cand petrecem timp in natura. Nu este suficient sa profitam de aerul curat, dar vom vrea ca si cele ce ne inconjoara sa fie puse in ordine si sa arate deosebit.

Este important sa optam pentru un furtun pe masura nevoilor pe care le avem. Acesta trebuie sa aiba lungimea ideala, dar si grosimea potrivita, pentru ca udatul gradinii sa devina o activitate placuta si relaxanta. Spre deosebire de trecut, cand foloseam galetile pentru a asigura necesarul de apa in acest sens, acum ne putem bucura de maximum de comoditate, cu ajutorul noilor tehnologii. Aplicatiile care necesita utilizarea unui furtun PVC cu insertie textila sunt numeroase, de aceea este esentiala identificarea magazinului potrivit, care sa ofere calitate si preturi rentabile, iar tehnovest.ro este ideal in acest scop.

 

One Comment

  1. Fix de astea cu insertie textila voiam si eu sa zic ca sunt bune. Am luat noi, acum 2 ani, un furtun din plastic, mai ieftin. In al doilea an deja pierdea apa. Se copsese si sparsese din cauza caldurii.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...