Te simti mai bine, zambesti mai mult…

Scurta pledoarie pentru folosirea produselor naturiste (alimentare si cosmetice)

Astazi, tot mai multe articole, studii, stiri si rapoarte ne arata cat de mare este pericolul ce se ascunde dincolo de ambalajele produselor alimentare si nealimentare pe care le cumparam in fiecare zi din marile magazine. O multime de aditivi chimici si substante sintetice sunt foarte adesea cele care ne aduc disconfort, ne creeaza alergii, ne pot provoca afectiuni ori boli. Astfel ele ajung sa ne afecteze corpul, sanatatea, starea de bine si chiar echilibrul hormonal sau psihic. Care este solutia? Revenirea la produsele naturiste!

Acum putem gasi cu usurinta echivalentele tuturor produselor main-stream pe care le folosim acasa – de la sapunuri, pana la creme, cosmetice, uleiuri alimentare, faina sau preparate pentru copii. Asadar, nu ne este deloc dificil sa facem aceasta trecere si sa ne bucuram de beneficiile produselor bio (organice) – nu trebuie sa fortam lucrurile: putem alege cate unul sau doua produse, in fiecare saptamana, atunci cand e momentul inlocuirii celor vechi, clasice.

Daca nu te-ai decis pana acum sa faci aceasta schimbare, iata cateva motive pentru care ar trebui sa iti reconsideri planurile:

  • Cosmeticele bio nu contin ingrediente ce pot să iti atace pielea ta sau a copilului tau – ci din contra, acestea contin multe ingrediente cu principii active (creme, esente, uleiuri) ce aduc cu adevarat efectele dorite! In schimb, unele ingredientele de umplere din produsele cosmetice standard nu aduc absolut nicio valoare – parabeni, coloranți, arome sau parfumuri artificiale, emulgatori sau uleiuri obținute din petro-chimicale. Acestea din urma pot provoca alergii sau chiar afectiuni ale pielii.
  • Produsele alimentare naturiste au o aroma mult mai pronuntata. Vrei sa simti ceva proaspat, aromat, gustos? Crezi ca retetele tale pot sa fie mai bune? Ca mesele si gustarile de acasa sau de la birou pot sa capete un nou gust? Atunci incearca uleiurile, faina, indulcitorii, dulceata, semintele si laptele bio.
  • Te bucuri de mai multi nutrienti – vitamine, minerale, enzime si micronutrienti decat in produsele comerciale.
  • Eviti organismele modificate genetic
  • Eviti hormonii, antibioticele si medicamentele folosite in cresterea industriala a animalelor
  • Reduci poluarea apelor si a aerului
  • Sprijini micii fermieri si intreprinzatori

Te-am facut curios sau te-am convins? Arunca o privire peste oferta de produse alimentare naturiste a magazinului online Naturalis-Market.ro!

One Comment

  1. Incerc pe cat e posibil sa am in casa si sa consum cat mai multe alimente naturale. E greu, e scump, dar incerc.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...