Miercurea Creativă: Interviu cu Squishy Baby Stuff…

Primul interviu din acest an din categoria Miercurea Creativă, ne va purta cu duioșie către momentele pe care le imortalizăm sau dorim să le imortalizăm cu ajutorul unui magician iscusit. În căutarea magiei și a emoțiilor am dat peste Corina Alexandrescu, fotograf cu experiență, modestă și deosebit de atentă la detalii, mai ales când își dedică timpul hobby-ului ei.

Eu: Bună, Corina! Mulțumesc că ai acceptat invitația de a-mi răspunde la câteva întrebări.

Corina: Bună, draga mea! Eu îţi mulţumesc pentru oportunitate!

Eu: Spune-mi te rog, care este povestea ce se ascunde în spatele „Squishy Baby Stuff”… care a fost prima ta creație și de la ce a pornit totul?

Corina: În spatele SquishyBabyStuff mă aflu eu, mămica lui David, năzdravanul meu de 9 ani, şi soţia lui Bogdan, omul care este trup şi suflet lângă mine de mai bine de 10 ani şi care m-a susţinut în aaaaabsolut toate nebuniile care mi-au trecut prin cap în toţi aceşti ani. Povestea a început în urmă cu 5 ani ca o marcă de hăinuţe special create pentru şedinţele foto. Timp de 3 ani tot ce lucrăm mergea în afara ţării pentru că la noi, la vremea aceea, nu exista niciun fel de interes pentru aşa ceva. În toată această perioadă, SquishyBabyStuff “a zburat”, aşa cum îmi place mie să spun, în toate colţurile lumii. Nu a ratat niciun continent în călătoria lui 🙂 A văzut aproape toată Europa, USA, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Japonia, Singapore, chiar şi Africa de Sud, iar eu eram tare, tare mândră de asta.

Din păcate, pentru mine timpul s-a oprit în loc pe 1 aprilie 2016 când, ceea ce îmi doream să fie doar o glumă proastă, n-a fost aşa. Am primit un diagnostic pe care nu şi-l doreşte nimeni şi nici eu nu-l doresc nimănui: cancerul de sân. Chiar dacă “am descoperit la timp” cum mi se spunea, fiind stadiul 1, a urmat o luptă grea de 8 luni cu şedinţe lungi de chimioterapie şi radioterapie.

Am pierdut tot. Eu pentru că, evident, n-am mai putut lucra şi soţul meu pentru că a stat lipit de mine în fiecare secundă. Am pierdut tot, dar am avut puterea să ne ridicăm şi s-o luăm de la capăt, încet și împreună aşa cum am fost mereu. Am luptat cu boala, am învins sper eu 🙂 … acum e momentul să mergem mai departe. Şi cum, din păcate, aproape întotdeauna trebuie să ajungi într-o situaţie de genul ăsta ca să-ţi dai seama cât de fragilă e viaţa şi că ar trebui să preţuim fiecare secundă din ea, nici eu n-am făcut excepţie. A trebuit să trec prin asta ca să-mi dau seama că îmi doresc linişte şi-mi mai doresc să-mi urmez marea pasiune: fotografia. N-am vrut să fie o poveste lacrimogenă, am vrut doar să vedeţi că se poate, ca un diagnostic crud nu înseamnă un capăt de drum şi dimpotrivă poate fi un nou început, un început frumos. Aşa că, iacata-ma-s! Iniţial fotografia a fost pentru mine o provocare, apoi, timid am îndrăznit să sper la mai mult şi acum reuşesc să captez bucăţi din viaţă şi din sentimente, zâmbete mereu frumos desenate, acele poveşti care merita păstrate.

Eu: Ținând cont de faptul că ești artist fotograf și probabil ai o viață socială intensă … unde și cum îți găsești inspirația?

Corina: Viaţa socială intensă nu am…nici pe departe. Întotdeauna am preferat căldura şi liniştea căminului nostru, lângă cei 2 băieţi ai mei, copilul şi soţul. Asta nu înseamnă că n-am prieteni. Ah, nu! Sunt puţini ce-i drept, dar sunt prieteni din aia foarte buni pentru că mereu am preferat calitatea, nu cantitatea. Ţinând cont că sunt un fotograf autodidact, mi-am ales ca model două nume mari în domeniu, 2 fotografi internaţionali ale căror stiluri le ador.

Eu: Ce îți place și ce iți displace în “lumea handmade-ului” sau mai exact în nișa în care activezi?

Corina: Eu sunt fotograf de familie. Cea mai mare parte a clienţilor mei sunt bebeluşii. Nu pot să spun că îmi displace ceva. Fiecare fotograf are stilul lui şi sunt de părere că există loc pentru toată lumea sub soare. Ce-mi place? Îmi place că a început şi în România să existe o deschidere din ce în ce mai mare către fotografia de familie.

Eu: Ce greutăți întâmpini în lumea fotografiei? Cât de apreciată este munca ta, ce ai învățat până acum și cum te-a schimbat pe tine ca om…

Corina: Eu sunt la început de drum şi că orice început, e greu însă atunci când am pornit pe acest drum am ştiut asta şi nu mă sperie. Am încredere în forţele mele şi muncesc mult pentru a ajunge exact acolo unde îmi doresc.

Eu: Handmade-ul românesc, hobby sau bussines? Cum a evoluat afacerea ta și care a fost rețeta succesului?

Corina: Iniţial a fost un hobby, acum a devenit un business şi îmi doresc să îl transform într-unul de mare success. Poate pare lipsa de modestie din partea mea însă întotdeauna m-am ghidat după zicala “Dream big!”

Eu: Sunt curioasă cum îți promovezi lucrările… spune-mi, online-ul este mult mai de succes decât orice alt eveniment? Cum atragi clienții?

Corina: Pentru ceea ce fac eu un rol foarte important îl joacă recomandările. Încerc să-mi fac treabă cât mai bine posibil pentru că un client mulţumit te va recomanda mai departe şi asta e cea mai puternică reclama. Canalele de social media contribuie deasemenea foarte mult în promovare. Şi mă refer aici la Facebook şi Instagram. Apoi website-ul mă ajută şi el pentru că este imaginea mea chiar şi pentru cei care nu au acces la Facebook şi Instagram. Deşi pare imposibil, da, în 2018 încă exista persoane care nu au conturi pe aşa ceva.

Eu: „Squishy Baby Stuff” are proiecte de viitor? Colaborezi cu cineva sau ești implicată în vreo campanie specială?

Corina: Squshybabystuff are o mulţime de planuri de viitor, dar cel mai important dintre ele cred că îl reprezintă deschiderea propriului studio foto, decorat şi dotat exact aşa cum visez încă de la începuturile mele în fotografie.

Eu: Există concurență în lumea fotografiei? În opinia ta care sunt cele mai mari greșeli pe care le face cineva atunci când este la început de drum?

Corina: Concurenta exista, dar aşa cum spuneam mai devreme, exista loc sub soare pentru toată lumea. Cât despre greşeli, nu sunt eu în măsură să judec însă cred că ar trebui să ne cunoaştem limitele dacă vrem că produsul finit să fie unul de foarte bună calitate.

Eu: Cum decurg lucrurile atunci când vine vorba de o şedinţă personalizată? Ții cont de dorințele clientului sau încerci să-i convingi asupra tematicii în funcție de anumite criterii?

Corina: Oh, daaa! Absolut fiecare şedinţă foto pe care o fac, în special aceea cu bebeluşi, presupune o discuţie prealabilă amănunţită. Cer foarte multe detalii, dar încerc să fac şi câteva sugestii pentru a fi sigură că vor primi nişte imagini pe care le vor iubi.

Eu: Comparativ cu piața din afară, cum ai defini handmade-ul românesc? Ce ai schimba dacă ai avea posibilitatea?

Corina: În momentul de faţă nu cred că suportă comparaţie cu piaţa din afară. Şi mă refer aici stric la cerere nu la altceva pentru că sunt şi la noi câţiva fotografi foarte buni. Acolo se fac şedinţe foto pentru orice, în special atunci când acestea sunt pentru copii. La noi sunt încă foarte mulţi părinţi cărora li se par mai mult decât suficiente câteva imagini făcute în grabă cu telefonul. Dacă aş putea, asta aş schimba. Aş încerca să le spun oamenilor că fotografia este singura amintire care rămâne vie peste ani. Şi dacă ea este făcută într-un mod profesionist cu atât mai bine.

Eu: Definește „Squishy Baby Stuff” în trei cuvinte!

Corina: Pasiune, răbdare, devotament!

Eu: Ai și alte pasiuni înafară de ceea ce știm că faci?

Corina: Călătoriile şi muzica bună. Decocamdata ascult doar muzică bună 🙂

Eu: Planuri de viitor care așteaptă să iasă la iveală?

Corina: Permanent încerc să devin mai bună în ceea ce fac. Din ce în ce mai bună. Aşa că învăţ, testez, practic şi sper că într-o zi despre fotografiile mele să se vorbească în multe case din ţara asta. Şi mai sper că acea zi să nu fie foarte departe.

Eu: Draga mea, mulțumesc pentru amabilitatea de a răspunde la întrebări. Sper că nu am fost indiscretă, iar în încheiere spunele cititorilor un gând bun și unde îți pot vedea/admira lucrările.

Corina: Cu mult drag! Mi-a făcut o reală plăcere. Ţie şi cititorilor vă urez linişte şi multă iubire! Poveştile văzute prin ochii mei şi aparatul meu foto le puteţi găsi:

– pe pagina mea de Facebook www.facebook.com/squishybabystuff
– sau pe site: suishybabystuff.wixsite.com/squishybabystudio

Dacă vă doriţi şi voi o astfel de poveste, vă aştept să-mi daţi un semn!

Eu îi mulțumesc Corinei că a avut amabilitatea să îmi răspundă la întrebări și mă bucur că am cunoscut un om care s-a luptat cu viața și nu lasă obstacolele să o doboare. Sper că va plăcut interviul dragii mei, dacă aveți prieteni care fac lucruri minunate și credeți că pot apărea într-un interviu marca Miercurea Creativă, aștept un mesaj aici sau pe email la marya_aguritza@yahoo.com

2 Comments

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...