Interviu de Constanța – Jovis, armonie cu natura…

Dincolo de denumirea comercială, de marketing şi publicitate, Jovis sunt o mână de oameni, o familie mică dar bine închegată, pentru care dorinţa unei vieţi cât mai sănătoase şi apropiată de principiile naturii a fost dusă un pas mai departe. Marca Jovis Homemade Beauty are la bază şi reflectă ideile despre o viaţă trăită în armonie cu natura, aprecierea şi menţinerea tradiţiei precum şi spiritul de respect faţă de mediul înconjurător. Astăzi stăm de vorbă cu Filofteia Matei – mama Ioanei Matei (fondatoarea şi mintea creativă din spatele Jovis Homemade Beauty), responsabilă cu producţia în atelierul Jovis Homemade Beauty.

 

Cum a luat naștere Jovis sau mai bine zis, de unde a început povestea Jovis?

Jovis a început ca o pasiune a fiicei mele Ioana , pe când era studentă. Era pasionată de tot ce înseamnă natural, eco, bio, aromaterapie, plante, extracte naturale. A început să experimenteze în domeniul cosmeticelor, făcea propriile amestecuri, loţiuni, balsamuri de buze .

Era foarte pasionata şi pentru că prietenii ei erau interesaţi de produsele cosmetice naturale create de ea, a început să scrie despre toate astea pe blog. Au apărut cititorii, erau interesaţi, întrebau şi, la un moment dat, cineva i-a cerut să facă un astfel de produs. A dat curs cererii şi, fiind studentă, aşa a făcut primii bani de buzunar.

S-a inspirat foarte mult din afară, din comunitatea celor pasionaţi de cosmetice bio, a învăţat totul în regim autodidact, iar când cererile au început să crească a decis că ar fi cazul să meargă mai departe să transforme hobby-ul în afacere, – să deschidă un magazin online.”

Cum au primit cunoscuții vestea despre noua pasiune? Ai întâmpinat probleme?

Aşa cum am spus mai devreme, mulţi cunoscuţi erau încântaţi de entuziasmul ei, alţii erau sceptici, dar pentru ea a fost foarte important ca noi, părinţii ei i-am fost alături şi am susţinut-o.

Dacă am întâmpinat probleme? Sigur că da! Transformând hobby-ul în afacere trebuia respectată legislaţia produselor cosmetic, legislaţie care pe atunci în 2009-2010 era ambigua şi neadaptată micilor producători. Cred că asta a fost problema cea mai mare pe care a trebuit să o rezolvăm.

Jovis Homemade Beauty este atelierul parfumat in care ne-am indragostit de jocul cu arome, culori si texturi oferite de natura!

Cum decurge o zi de muncă în atelierul Jovis?

În atelierul nostru zilnic este agitaţie: se manufacturează produse, se pregătesc comenzile, se testează noi produse, noi arome, avem întâlniri cu distribuitori de materii prime şi ambalaje. De asemenea ţinem legătura cu distribuitorii noștri din magazinele online sau offline.

Care sunt în general preferințele clienților Jovis?

Clienţii nostri sunt adepţii unei îngrijiri sănătoase, naturale şi sunt interesaţi de protejarea mediului înconjurător. Drept urmare ei doresc cosmetice naturale, realizate din cele mai bune ingredient, fără aditivi chimici şi care să nu afecteze mediul. Produsele noastre sunt biodegradabile şi au ambalaje biodegradabile sau acolo unde nu este posibil din materiale reciclabile, respectă legislaţia în vigoare şi sunt notificate la Comisia Europeană, cu analize şi teste dermatologice efectuate la un laborator de specialitate.

Nu sunt testate pe animale, nu conţin ingrediente testate pe animale şi nici ingrediente de origine animală obţinute prin agresarea sau uciderea acestora. Singurele derivate pe care le folosim în produsele noastre sunt produsele apicole şi laptele.

100% NATURAL, HaNDMADE

Cu ce noutăți vine Jovis în această vară?

Jovis pregăteşte ceva, dar ne dorim să nu dezvăluim deocamdată.

Planuri de viitor? Cum crezi că va fi Jovis peste 10 ani?

Piaţa produselor cosmetice este dinamica, este într-o continuă schimbare, dar noi suntem convinvinsi ca un produs cosmetic, aşa cum este săpunul Jovis, făcut cu pasiune din cele mai bune ingrediente naturale, cu grijă pentru mediu, va fi întotdeauna apreciat şi căutat. Întotdeauna oamenii vor dori să aibă o piele curata şi hidratata, vor fi atraşi de aromele naturale.

Cum reușești să te menții pe piața românească? Ai un secret?

Suntem de 10 ani pe piaţa cu produse de foarte bună calitate, avem clienţi fideli care nu sunt alături şi ne susţin încă de la începutul activităţii noastre, clienţi care ne apreciază produsele şi munca noastră, clienţi care ne-au adus alţi clienţi.Produsele noastre sunt apreciate atât în ţara cât şi în afara ei (Germania, Danemarca, Italia). Secretul nostru este muncă susţinută , ingrediente de cea mai bună calitate şi respectul faţă de clienţi.

Am observat că această afacere tinde să se extindă destul de repede, dar mulți renunță… mă gândesc că ei se așteaptă la o îmbogățire peste noapte. Ce greșeli crezi că fac unii antreprenori și ce sfaturi ai pentru cei care vor să deschidă o afacere de acest gen.

Această afacere nu aduce satisfacţii materiale mari peste noapte, trebuie să fii perseverant şi să fii sincer cu clienţii. Chiar nu ştiu ce greşeli fac unii antreprenori şi nici sfaturi nu-mi place să dau. Cred că de fapt nu există nişte reguli care trebuie respectate ca să ai succes, cred că fiecare trebuie să-şi construiasa business-ul aşa cum simte iar piaţă nu va întârzia să-i dea feedback-ul.

Online-ul este mai profitabil decât un magazin fizic?

Fiind doar în online nu pot să răspund la această întrebare.

Unde te pot găsi cititorii și un gând pentru ei…

Cititorii pot găsi produsele Jovis pe site-ul nostru https://www.jovis-homemade-beauty.ro/ sau pe facebook https://www.facebook.com/JovisCosmetics

În condiţiile în care stresul cotidian şi monotonia de zi cu zi ne apasă pe toţi, noi vrem să readucem bucuria din lucrurile mărunte, să transformăm o rutină într-o plăcere, iar fiecare baie să devină astfel un răsfăţ pentru piele şi simţuri, o portiţă de evadare din cotidian în care pe primul plan eşti tu.

Vrem să oferim oportunitatea câtorva momente pe zi în care pielea să „inspire” şi altceva: unturi şi uleiuri vegetale fine, plante medicinale şi aromatice, uleiuri esenţiale, extracte vegetale şi produse apicole, adică ingrediente naturale, simple, sănătoase. Pentru că noi credem că adevărata frumuseţe vine din interior şi este prietenă bună cu sănătatea!

One Comment

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...