Miercurea Creativă – Atelierul Lunna Rossa Handmade…

Bună, iubitori de artă… astăzi la Miercurea Creativă o vom cunoaște pe Roxana Ștefania, creator de frumos la Lunna Rossa Handmade. Vom parcurge pași mici în atelierul ei și ne vom răsfăța privirile cu o creativitate aparte…

Draga mea, bine ai venit și mulțumim că ai acceptat să răspunzi pozitiv la acest interviu. Spune-mi, te rog, care este povestea ce se ascunde în spatele lui Lunna Rossa Handmade … care a fost primul obiect creat de tine și de la ce a pornit totul?

Eu îți mulțumesc tare mult că mi-ai oferit această oportunitate. Te urmăresc de câțiva ani și îmi place tare mult munca ta, iar dedicarea de care dai dovadă mă face să fiu tare mândră să te cunosc.

„Lunna Rossa Handmade” este proiectul meu de suflet la care lucrez cu multă dragoste și pasiune. Fiecare lucrușor croșetat de mine poartă câte o bucățică din sufletul meu și mă bucur enorm când văd că reușesc să ajung la tot mai mulți oameni și mai ales că lucrurile croșetate de mine aduc multe zâmbete și voie bună.

Am început să croșetez în urmă cu vreo 8 ani. Eram în timpul sesiunii, iar stresul examenelor mă acaparase total. Așa mi-am dat seama că am nevoie neapărată de un hobby care să mă liniștească, să fac ceva care să-mi facă plăcere și să-mi reducă nivelul stresului. M-am gândit că ar fi interesant să văd cum stă treaba cu croșetatul (o văzusem pe mama în copilărie cum ne făcea bluzite, fustiţe etc şi mi se părea un lucru fantastic, parcă făcea magie şi apăreau tot felul de lucruri minunate) și mi-am cumpărat o croșetă și o ață portocalie.

Am căutat tutoriale pe youtube și am început să-mi croșetez o gentuță. Vaai, când am terminat-o eram atât de mândră de mine și mi se părea că am făcut gentuța perfectă, încât am zis că e clar că trebuie să continui cu asta. Îmi găsisem hobby-ul și era tot ce îmi trebuia să mă relaxez.

Ținând cont de faptul că ești artist handmade și probabil ai o viață socială intensă … unde și cum îți găsești inspirația? Cum decurge o zi în atelierul magic „Lunna Rossa Handmade”?

Încă dinainte de a rămâne gravidă am început să lucrez hăinuțe și jucării pentru copii, iar din momentul în care am aflat că o să avem un bebe am început să pregătesc seturi croșetate pentru ședințe foto și păturici personalizate pentru pitica noastră. Inspirația și muza mea este fetița mea, ea mă inspiră și mă motivează să merg mai departe.

Orice croșetez, o fac cu gândul la ea. Orice idee nouă este testată întâi de ea, astfel încât să îmi dau seama dacă am făcut ceea ce trebuie sau mai am de lucru. Mereu caut să croșetez modele de hăinuțe sau jucării potrivite pentru copii și folosesc materiale baby-friendly.

Eu ador să lucrez noaptea, așa că magia se întâmplă noapte de noapte, când sunt înconjurată de liniște, un serial bun și sunt doar eu, caietul meu de pattern-uri și croșeta magică. De aici a venit și numele „Lunna”, iar „Rossa” este de la micuța mea muză. Am combinat două mari iubiri și mi-am creat o lume magică.

Ce îți place și ce iți displace în “lumea handmade-ului”?

Lumea handmade-ului este plină de provocări, zilnic trebuie să înveți tehnici noi, să lucrezi mult să te autodepășești, să înveți din propriile greșeli și să te ridici mai sus ori de câte ori este nevoie. Handmade-ul vine la pachet cu multă satisfacție, fericire, dar și cu stress, emoții și foarte multe lecții.
Ce îmi place? Bună întrebare! Îmi place că pot să-mi testez imaginația la maxim, îmi place că tot ce fac este lucrat de mine de la 0, că de la o bucățică de ață creez o lume plină de culoare, croșetez povești și împart zâmbete cu ajutorul unei croșete.

Dacă este ceva ce îmi displace este faptul că munca din spatele unui lucru handmade este subapreciată. Este dificil să îți dai seama de câte ore de lucru sunt necesare pentru creațiile handmade și atunci nu poți evalua în mod real o astfel de muncă. Câteodată lucrez și câte 10 ore fără întrerupere să finalizez o lucrare, iar apoi urmează alte ore pentru pozat, aranjat, editat, creat textele de descriere, ambalat.


Ce greutăți întâmpini în lumea handmade? Cât de apreciată este munca ta, ce ai învățat până acum și cum te-a schimbat pe tine ca om…

Ooo, am învățat tare multe. În primul rând am învățat cum să-mi aleg produse de calitate, apoi câte informații trebuie să cer pentru a face lucrurile perfecte, am învățat că trebuie să am și eu răbdare dacă vreau să fac totul așa cum trebuie, am învățat să accept mulțumirile și laudele și să fiu mândră de mine.

Timpul este cel mai mare inamic. De fiecare dată când am ceva de lucrat este nevoie de mult timp pentru a ajunge la un produs finit și nu toată lumea are răbdarea necesară pentru a aștepta. Am avut parte de persoane minunate care au apelat la mine și sunt fericită să văd că îmi apreciază munca, se întorc cu mare drag la mine ori de câte ori au nevoie și mă recomandă. Mulțumirea mea cea mai mare este fericirea acestora.

Handmade-ul românesc, hobby sau bussines? Cum a evoluat afacerea ta și care a fost rețeta succesului? Ai un sfat pentru cei la inceput de drum ?

Momentan sunt la stadiul de hobby. Încă nu m-am lămurit dacă lucrurile vor decurge așa cum îmi doresc și sunt în plin proces de învățare și cercetare.

Sunt curioasă cum îți promovezi lucrările… spune-mi, online-ul este mult mai de succes decât târgurile handmade? Cum atragi clienții?

Nu am participat niciodată la târguri. Îmi promovez lucrările în online. Nu este foarte ușor să atragi clienții în online, însă este avantajos că poți ajunge în orice colț al lumii fără să-ți dai seama. Tot ce lucrez este făcut la comandă, cât mai personalizat, lucrat după preferințele fiecăruia și consider că acest lucru este un mare avantaj pentru mine și pentru clienții mei.

Lunna Rossa Handmade are proiecte de viitor? Colaborezi cu cineva sau ești implicată în vreo campanie specială?

Nu mi-am setat încă vreun ideal. Îmi doresc să mă dezvolt tot mai mult, învăț tehnici noi ori de câte ori am ocazia și caut să mă perfecționez.

Colaborez cu un fotograf minunat pentru ședințe foto de nou-născuți și sunt deschisă și la alte colaborări. În ultimii ani am participat la câteva campanii și licitații umanitare și sunt foarte fericită că am reușit de fiecare dată să contribui prin creațiile mele și să ajut cauzele umanitare.

Definește Lunna Rossa Handmade în trei cuvinte!

Pasiune, dedicare, fericire.

Comparativ cu piața din afară, cum ai defini handmade-ul românesc? Ce ai schimba dacă ai avea posibilitatea?

Hmm, din ce am studiat, handmade-ul este mult mai apreciat și mai bine privit în afară. La noi este mai greu, dar nu imposibil. Important este să îți dorești să reușești și o vei face dacă te dedici cu adevărat.


Ai și alte pasiuni față de ceea ce știm că faci? Cum faci faţă… presupun că este un consum mare de energie şi concentrare?

Ador plimbările lungi, îmi place să citesc și să călătoresc.

Sincer? Nici eu nu știu cum fac față. De cele mai multe ori nu îmi dau seama cum trec săptămânile, lunile, anii.. De când am devenit mămică, timpul trece mult prea repede, dar mă ajută tare mult să îmi rezerv weekend-urile pentru familie și plimbări. Asta mă încarcă de energie pentru săptămâna următoare.

Planuri de viitor care așteaptă să iasă la iveală?

Anul acesta îmi propun să încep câteva colaborări frumoase și să reușesc să ajung la inima mai multor iubitori de handmade. Am creat vara trecută colecția „Mesagerul bebelușului” ce conține un animăluț croșetat (vulpiță, iepuraș, ursuleț, lupișor, leuț sau pisicuță) care îi aduce bebelușului un mesaj personalizat cu datele de la naștere ale micuțului, numele și semnificația acestuia, un mesaj pentru micuț și numele părinților.

Un mare succes îl au paltonașele pentru copii create de mine și seturile pentru ședințe foto. Îmi doresc să creez cât de curând o colecție de păpuși personalizate și câteva modele noi de top-uri pentru femei.


Pregătești ceva special cu ocazia venirii primăverii?

Pregătesc prima mea colecție de cadouri pentru Iepurașul de Paște și sunt extrem de entuziasmată. Sper să reușesc să vă surprind plăcut și să atrag cât mai multe persoane.

Draga mea, mulțumesc pentru amabilitatea de a răspunde la întrebări. Sper că nu am fost indiscretă, iar în încheiere spune-le cititorilor un gând bun și unde îți pot vedea, admira sau comanda lucrările.

Mă simt onorată și norocoasă că am participat la acest interviu și îți mulțumesc încă o dată pentru asta! Mă găsiți pe facebook: LunnaRossaHandmade și vă aștept cu mare drag să construim cadouri speciale pentru persoanele dragi.

 

Mulțumesc LunnaRossa pentru timpul acordat interviului… dacă și tu vrei să apari pe blogul meu te aștept cu un mesaj pe marya_aguritza@yahoo.com

3 Comments

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...