Experiența Din Eden a fost și va fi pentru mine o călătorie în timp spre aromele copilăriei. I-am descoperit de puțină vreme și mă bucur că am onoarea să promovez producătorii locali români. Povestea Din Eden începe de prin 2015 printr-o idee a unor siropuri delicioase și sănătoase. Apoi, ideea s-a transformat în muncă, munca în pasiune și pasiunea în rezultatele care se văd astăzi. Astăzi, Din Eden se prezintă în fața noastră ca o marcă marcă înregistrată! Au și un laborator și toate uneltele necesare pentru a onora numărul de comenzi lunare.
Pe lângă gustul super delicios, siropurile făcute de ei pe lângă beneficii, au și rolul său medicinal și ajută la combatarea sau tratarea unor probleme de sănătate. Putem savura sirop din fructe de merișor, catină, zmeură, afine, flori de soc, mentă, flori de tei, muguri de brad și pin, flori de păpădie, pătlagină sau flori de salcâm.
Favoritul meu este siropul din muguri de pin și brad, dar cel pe care îl ador este siropul de păpădie. L-am inclus în alimentație de curând, are un gust deosebit și în plus mă ajută la slăbit. Familia mea este un pic sceptică cu consumarea acestor siropuri, dar eu m-am hotărât să îi păcălesc un pic. Cum? Ieri de exemplu au vrut ceva bun, iar eu m-am hotărât să le fac niște poale-n brâu dar cu mici modificări în rețetă. Curioși?
Ați ghicit, nu? Ca să nu îi oblig să guste de exemplu puțin sirop de cătină, am adăugat 4 lingurițe din acest sirop în compoziția de umplutură a brânzoaicelor și în oul cu care le-am uns.
Vă las mai jos rețeta completă:
Pentru aluat:
- 700 g făină de calitate superioară
- 3 gălbenușuri
- 100 g unt
- 400 ml lapte cald
- 50 g zahăr tos
- 10 g drojdie uscată (sau 30 g drojdie proaspătă)
- coaja rasă de la o lămâie
- un praf de sare
- 1 ou pentru uns
Pentru umplutură:
- 500 g brânză
- 1 ou
- 150 g zahăr tos
- 2 pliculețe de zahăr vanilinat
- 4-5 lingurițe de sirop din cătină Din Eden
- un praf de sare
Aluatul se pregătește într-un bol încăpător: făina cu cele 3 gălbenușuri, drojdia uscată, untul, coaja rasă de lămâie, praful de sare. Amestecăm ușor toate ingredientele și în același timp turnăm și laptele cald. La final trebuie să obținem un aluat omogen. Îl lăsăm la dospit pentru 40 de minute, iar între timp pregătim umplutura.
După ce aluatul a dospit frumos, îl întindem cu sucitorul în formă dreptunghiulară va fi apoi tăiat în 12 -14 forme de dreptunghi egale. Pe fiecare dreptunghi pui câte o lingură sănătoasă de umplutură! Pentru a închide frumos brânzoaicele, folosește tehnica împăturirii unui plic, care este foarte simplă. Le așezi în tava acoperită în prealabil cu hârtie de copt și nu uita să le ungi cu ou amestecat cu o linguriță de sirop de cătină. Introdu apoi tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade. În 30 de minute, acestea vor fi gata și bune de mâncat.
Uite așa am inclus eu siropul de cătină în ceva bun și delicios! Cătina întărește sistemul imunitar, are efect vitaminizant, protejează sistemul digestiv și este un antioxidant excelent. Să aveți poftă, dragii mei!
Faină rețeta, trebuie să o incerc…mulțumim 😍😘
Mulțumim pentru rețetă .Nu am încercat aceste siropuri ,dar cred că sunt bune .
Multumim pentru reteta.