Maramuresul merita strabatut pe doua roti

Cel putin o data in viata, aloca-ti cateva zile pentru a vedea peisajele acestei zone pitoresti din saua bicicletei

Poate ai vazut multe fotografii sau filmari ce prezinta muntii, drumurile sau satele din Maramures si ai ramas impresionat de culorile, armonia sau ospitalitatea acestor locuri. Ori poate chiar ai ajuns in acest colt de tara si ti-a placut ce ai vazut, insa ritmul calatoriei tale te-a impiedicat sa te bucuri cu adevarat de tot ce ti se asternea in fata ochilor. In oricare din situatii te-ai gasi acum, anul 2018 poate sa fie un moment perfect pentru a absorbi cat mai mult din adevaratul Maramures – decide-te acum sa traversezi inima acestui tinut pe bicicleta.

Vei putea sa te opresti nestingherit sa faci fotografii sau sa te intinzi pe iarba proaspat cosita, sa vorbesti cu drumetii si turistii cu care te vei intalni, sa schimbi o vorba cu satenii, sa vezi mestesugari si oameni priceputi in munca lor si sa iti creezi amintiri unice – totul, intr-un ritm potrivit stilului tau de mers cu bicicleta, grupului de care esti insotit sau timpului de care dispui.

Explorează…

Descopera destinatia de ecoturism Mara-Cosau-Creasta Cocosului – un loc cu zeci de kilometrii de trasee de biciclete, proaspat marcate, diversificate si interconectate. In functie de ce vrei sa vezi poti sa iti alegi unul din numeroasele trasee. Poti sa fii spontan si sa combini circuitele. Poti alege un ghid local sau chiar sa participi la o tabara de mountain-bike, ce te va duce prin locuri frumoase si te va ajuta sa dobandesti mai multa tehnica in acest sport.

Ai la dispozitie mai multe resurse pe care sa le folosesti pentru a-ti pregati calatoria aici. Pe site-ul www.ecomaramures.com vei gasi:

1. o multime de informatii legate de atractiile, obiectivele si oamenii acestui loc.
2. un ghid turistic ce poate fi descarcat pe laptop, tableta ori telefon.
3. harta detaliata a tuturor traseelor de bicicleta, ce te duc prin munti, prin vai, peste sate si pajisti.

Si nu in ultimul rand, de aici vei putea descarca aplicatia mobila Eco Maramures, pentru dispozitive ce folosesc Android sau iOS – ca tu, sa ai la dispozitie toate cele de mai sus, intr-un singur loc, direct pe telefonul tau mobil, de care nu te desparti nici in calatoriile pe doua roti!

Nu trebuie sa fii expert in ale ciclismului si nici macar nu trebuie sa ai propria ta bicicleta! In pensiunile din zona Mara-Cosau gasesti si biciclete de inchiriat, harti si oameni dornici sa iti dea sfaturi si sa te ghideze! Primavara nu este departe asa ca… alege ca in acest an sa descoperi frumusestea Maramuresului din saua bicicletei!

4 Comments

  1. Am foat de multe ori in Maramures care pentru mine este un colt de rai, dar am fost cu masina cu bicicleta nu m-as incumeta.

  2. Chiar e o idee grozava, pe timp de vara, sa pleci asa in excursii prin tara cu bicicleta. Te duci pana acolo cu masina si acolo incaleci pe sa si pedalezi ca sa vezzi locurile si oamenii de aproape.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...