Alege un stil de viaţă sănătos…

“Mens sana in corpore sano” este un proverb latin pe care l-am auzit prima dată în clasele primare când o doamnă venise în clasa noastră să aleagă viitoare gimnaste.
Am fost aleasă şi eu, urmând să fac parte dintr-o echipă de junioare pentru următorii 6 ani.
După un timp, m-am orientat către un alt sport practicând pentru un an şi ceva judo.
Stilul meu de viaţă de atunci era destul de ameţitor, îmi aduc aminte că puteam mânca orice fără să pun nici un kilogram pe mine.
Şi am continuat să îmi menţin greutatea de 49 kg cam până la vârsta de 30 de ani chiar şi după ce am născut doi flăcăi.
Odată trecut pragul „critic” spre 31 au început transformările. Un kg pe aici, unul pe dincolo începusem să i-au proporţii.. cam vreo 26 kg.. cu toate că alimentaţia nu o schimbasem deloc, mişcare făceam la servici.
Grijile din viaţa de zi cu zi şi stresul cotidian ajunsese să îşi pună amprenta serios.
Să nu credeţi că am început să mă înfometez, chiar deloc. În schimb am început să merg mai mult pe jos, căutam diverse filmuleţe cu fitness sau tae-bo unde încercam din răsputeri să fac exact ce mi-se arăta. Eram foarte haioasă, soţul meu râdea continuu de mine spunând că arăt bine şi nu întelegea de ce mă chinui atât.
La sală nu aveam timp să ajung şi sincer singură parcă nu aveam chef.
Acum vreo 3 ani am hotărât să-mi cumpăr o bicicletă mecanică. Şi pentru că hypermarketul Real este la 5 minute de mers pe jos am hotărât să fac o vizită scurtă în speranţa că voi găsi ce îmi doresc.
Am găsit bicicleta la raionul de sport soţul şi-a făcut cruce „Numai de aia nu mă mai impiedicam prin casă”, am strâmbat din nas şi mi-am văzut de treabă.
Ca să fii sănătos şi la minte şi la trup nu trebuie să alergi ca un nebun zeci de kilometri sau să renunţi la mâncarea favorită.
Eu mănânc orice dar cu limită, iar de două ori pe săptămână incerc să îmi fac un program de mers pe bicicleta mecanică măcar 20-30 minute.

Ca să îmi eliberez mintea de probleme şi să-mi încarc bateriile cu energie pozitivă fac o plimbare seara pe jos prin parc sau la malul mării de o oră.. şi face minuni.
Să nu credeţi că am ajuns la 49 de kilograme… nuuuu (nu că nu aş vrea).. astăzi la 35 de ani mă mândresc cu cele 54 de kg:)))
Aş vrea să mă mentin aşa până la vreo 70 de anişori aşa, după aia nu mai contează… cel puţin aşa spun în momentul de fată.
Aşa că dragelor nu vă infometaţi doar de dragul de a arăta 90-60-90. Poate asta nici nu se va întâmpla şi există riscul să vă înbolnăviţi.
Faceţi-vă un program de 3 mese pe zi, încercaţi să adăugaţi în alimentaţia voastre fructe şi legume.
Nu puteţi merge la sală? Faceţi mişcare acasă, dansaţi prin casă (chiar cu riscul de a arăta ridicol hehe) sau cumpăraţi-vă o bicicletă mecanică ori o bicicletă fitness.
Nu uitaţi să cereţi sfatul unui specialist înainte să lucraţi cu un aparat fitness pentru a nu vă accidenta.
Dacă eşti ambiţioasă şi îţi stabileşti un program de exerciţii fizice de minim 2-3 ori pe săptămână vei vedea rezultate destul de bune după o lună şi jumătate.
Alege un stil de viaţă sănătos şi vei vedea că vei observa diferenţele iar cei din jurul tău vor fi plăcut surprinşi.

   Acest articol a fost scris pentru proba nr 20 la SuperBlog2012!

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...