Plante pentru un somn bun şi odihnitor

Ceaiul de tei este recomandat persoanelor care au tulburări de somn. Este un calmant general pe care poţi să-l foloseşti cu încredere, neîndulcit şi  este un remediu excelent când te supără  stomacul pe fond de stres.

Ceaiul de muşeţel a fost folosit cu succes în tratatea tulburărilor de somn, datorită proprietăţilor sale calmante.
Pentru un somn liniştit şi odihnitor puteţi încerca şi o baie de plante folosind doar tei, rozmarin, valeriană, muşeţel şi roiniţă. Se fierb 100 g de plante în patru litri de apă pentru circa 15 minute apoi turnaţi acest ceai în apa de baie.
Pentru probleme de anxietate sau suferi de insomnie, poţi încerca o infuzie din Passiflora, muşeţel şi scoarţă de magnolie.
Planta de roiniță are un miros plăcut de lămâie, iar ceaiul din această plantă este cel mai bun pentru cei cu tulburări ale somnului, pentru că ajută la calmarea tuturor tensiunilor mentale și fizice. 
Chiar dacă o folosim în condimentarea mâncărurilor, consumul unei cești de ceai de salvie înainte de somn, ajută la relaxarea stomacului și a minții, ajutând la eliminarea stresului, epuizării mentale și a nervozității.
Voi folosiţi ceaiuri din plante pentru somn?

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...