Ce urăsc să văd pe facebook…

Azi vreau să fiu răutăcioasă, pot? Normal că da, e blogul meu şi scriu ce vreau, despre cine vreau…bine, fără să folosesc termeni sofisticaţi în arta înjurăturilor. Nici nu mai ştiu de când folosesc reţeaua de socializare „Facebook”, nici nu am chef să caut în arhivă şi nu cred că ar interesa pe cineva acest lucru. În toată perioada mea de „glorie” pe facebook, am întâlnit tot felul de oameni. Amabili, cu respect faţă de cei din jur, sofisticaţi, pretenţioşi, perverşi şi lista poate continua, nu? Am o pagină personală, o pagină oficială a blogului şi sunt înscrisă în unşpe mii de grupuri în care sunt mai mult sau mai puţin activă. Sunt pagini şi grupuri pe care le urmăresc cu drag, am ce citi, admira, învăţa de la ele. Altele…îţi pui mâna în cap de prostia unora. Mă amuză oripilează teribil să văd puştoaice de 12 ani cum se prostesc în faţa camerei web povestind despre nu ştiu ce produs folosit de ea sau dând sfaturi de beauty. Serios? Până aici am ajuns? Urăsc să văd aşa ceva pe orice reţea de socializare : Facebook, Pinterest, Instagram etc etc. Ce nu îmi place să mai văd pe facebook? 
– Videoclipuri cu copii care dansează foarte lasciv pentru vârsta lor…am văzut foarte multe, una m-a şocat maxim. Copila care dansa nu cred că avea 5 ani, iar părinţii mândrii de odrasla lor, aplaudau şi o încurajau…să facă opt-uleţe, mişcări demne de o dansatoare la bară.
-Nu îmi place să văd că facebook a ajuns o platformă unde se promovează în mod destul de agresiv politica. Fraţilor, eu la tv nu mă uit din acest motiv. Butonez telecomanda de-o nenorocesc şi numai politică văd pe orice canal. 
-Nu îmi place să văd cu X discută de Y în necunoştinţă de cauză, pe simplu motiv că X îl detestă pe Y, Y câştigă la prea multe concursuri, Y are prea mult noroc în viaţă..pe Y îl doare-n cot de prostia ta, ok? Faptul că alţii 2232 de „prieteni” îţi văd statusul şi tu tragi speranţa că unul din ei să-ţi dea dreptate, nu face decât să am impresia că tu de fapt nu eşti decât om plin de frustrări.  Nu aveţi ce face? Vă doare inima, vă înţeapă pe creier că altul e mai norocos? Îl cunoşti aşa de bine, ce drept ai tu să-l judeci până la urmă? 
-Nu îmi place milogeala agresivă de like-uri sau share-uri pe facebook. Dacă tot te ajut, atunci când am nevoie ar fi frumos să întorci gestul, nu să te faci că plouă! 
-Nu îmi place să văd statusuri „morbide” „emo” ş.a.m.d…mă deprimă. 
-Nu îmi place să văd poze în care te dai mare make-up beauty artist şi de fapt ai lucrări de începătoare, oribile cu preţuri exorbitante! Dacă 100 îţi spun că mai ai de lucrat, retuşat anumite tehnici, de ce mama măsii pui bot şi faci mare iureş că X, Y, Z are ceva cu tine sau că-i roade invidia… Doooh!!  Asta e valabil şi pentru doamnele sau domnişoarele cu „diplome” în hair-style , manichiură etc etc. 
– Nu îmi place să văd că pe pagina oficială a blogului de pe facebook lumea se strânge buluc când este vorba de concursuri şi în rest pauză totală! Unii s-au plâns că am premii mici (cum îmi permit să am ca premiu o pungă de cafea şi-o carte) dar se înscriu câte 400 când este concurs pe fb. Când am vrut să dau un premiu mare, gen staţia Philips în valoare de 800 Ron…pustiu! Concursul era pe blog şi aici nu prea poţi să te înscrii cu celelalte 30 de conturi pe care le ai sau e prea mare deranjul să laşi un comentariu în care să-ţi exprimi cu adevărat o opinie legată de un produs sau serviciu .
-Nu îmi place când văd răutatea oamenilor expusă pe o pagină de facebook. Mai ales la doamne…la unele postări se ajunge la certuri ca la uşa cortului.
-Nu îmi place să văd munca unor bloggeri pe care îi admir târâtă prin noroi. Dacă tu poţi mai mult decât el sau ea, arată-mi! Demonstrează-mi că eşti mai bun şi vei avea respectul meu etern. Am citit foarte multe injurii la adresa bloggărilor şi nu mi-se pare normal. Fiecare are locul lui în blogosferă, ok? Aaaa şi mai sunt şi aşa zişi cititori care habar nu au câtă muncă este în spatele unui blog, dar îşi permit să jignească. Aseară am văzut într-o postare cum cineva arunca cu bolovani în blogosferă „90% din bloggări sunt nişte friptani nenorociţi”. 
Sunt atât de multe lucruri pe care urăsc să le văd pe facebook, încât mă întreb de ce să nu   schimbăm  numele platformei în „Reţeaua Frustrărilor Permanente”. Dacă am fost prea răutăcioasă, îmi cer scuze.  Poate vă miraţi de subiectul pe care l-am abordat, dar simţeam nevoia să scriu despre „frustrările” mele.  Voi ce detestaţi să vedeţi pe reţelele de socializare?

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...