Urăsc iarna…

foto credit : pixabay.com 
Da! O urăsc, pe bune. În ciuda faptului că ador atmosfera sărbătorilor de iarnă, totul se opreşte acolo… melancolie, colinde, miros de cozonac, gânduri bune chiar şi pentru duşmani, poveşti de iubire, artificii. Se duce naibii toată nostalgia copilăriei atunci când dai nas în nas cu gerul de afară. Nu ştiu cum reuşesc cei de la Polul Nord sau Sud să supravieţuiască, dar eu cu siguranţă aş muri în primele 10 minute. De ce urăsc iarna? Păi am o listă destul de variată cu unşpe mii de motive (exagerez, bineînţeles). 
1. Prea multe haine : 3 perechi de chiloţi (cu mânecuţă sau gogoşari, ăia tanga nu-s buni că îţi îngheaţă rândunica), un body cu mânecă lungă, maiou, maletă cu „gât”, ciorapi cu „totul”, başca nişte egări cu blăniţă plus pantaloni groşi mărimea XXL că după atâtea boarfe nu încapi în măsura S nici bătut ca pe şniţel. Apoi… ilic, mănuşi, fular, căciulă de blană plus ditamai geaca, paltonul de zici că eşti un pinguin. Şi după ce că mor când îmi văd kilogramele pe cântar, cu tot şifonierul ăsta pe mine arat pufoasă ca o gogoaşă-nfuriată. Păi e corect?
2. Vrei să fii trendy flendy, cu părul în vânt, coafură 100% impecabilă? Visează-n continuare, madam! No way! 
3. Make-up perfect? Nici gând! 
4. Nimic nu este frumos afară… totul e gri, murdar şi greţos. Urăsc mocirla de după mai ales atunci când stau ca „pruasta satului” în staţia de autobuz, iar soferii zboară efectiv pe şosea împroşcând cu talent „câţiva” stropi de mocirlă pe întreg outfitul… să mori de nervi nu alta!
5. Răceşti din două-n două săptămâni… sau cel puţin aşa se întâmplă la mine. Curg mucişorii ca bretelele, nasul înfundat, stare de leşin… trăiască comprimatele cu paracetamol şi ceaiurile cu tone de lămâie.
6. Urăsc iarna pentru că nu pot cânta şi dansa „Im singin in the rain”… doooh! 
7. Urăsc iarna când văd factura la gaz, lumină etc etc
8. Nu pot face mişcare atât cât îmi doresc! Păi ce-s nebună să merg pe jos unşpe staţii de microbuz că ţin eu la siluetă. Ai văzut cum e afară? Taxiiii! 
Şi lista poate continua… în schimb o ador pentru amiezile în care mă răsfăţ cu o ciocolată fiebinte alături de voi şi de cei dragi. Atât! În rest… pace-n suflete, dragii mei! 

2 Comments

  1. Amuzant articolul, ca de obicei. Eu care sustineam ca urasc vara din cauza caldurii insuportabile, acum am ajuns sa spun ca imi este dor de ea.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...