Şi dacă dragoste nu e…

heart-1328566_960_720

„A iubi înseamnă să fii fericit de ceva: fără condiții, fără judecăți, fără așteptări.” (Barry Kaufman)

Este trist să observi cum „Te iubesc” este aruncat din avion, ca o simplă frază banală fără să se ţină cont de adevărata conotaţie ale acestor cuvinte. Deseori iubirea sau dragostea adevărată este confundată cu pasiunea trecătoare. Atunci când iubeşti cu adevărat nu pui condiţii şi în nici un caz nu negociezi relaţia. Pur şi simplu iubeşti pentru că asta te face fericit, fără a te gândi ce vei primi în schimb. Dragostea înseamnă atenţie, grijă faţă de cel iubit, respect, prietenie, adoraţie. Dragostea înseamnă momentul ăla când egoismul este eliminat din ecuaţie şi când îţi accepţi partenerul cu toate defectele. Dragostea adevărată este atunci când aveţi aspiraţii comune, dar şi individuale. Ideea este să ştiţi să vă ajutaţi şi să vă înţelegeţi reciproc pentru îndeplinirea ambelor „tabere”.

pexels-photo-large

Dragostea adevărată este atunci când nu eşti forţat să renunţi la prieteni, familie, hobby-uri doar de dragul partenerului. Dragostea nu înseamnă suferinţă de câine şi nici nu te transformă într-o martiră a omenirii pentru că tu ai impresia că „aşa trebuie să fie”. Drumul iubirii nu este niciodată ferit de obstacole. Nu ai să vezi tot timpul unicorni, zâne, inimioare, vată pe băţ…nu! O să ai parte şi de stele verzi atunci când relaţia îţi este pusă la încercare, te vei simţi sufocat, strâns cu uşa şi călcat în picioare.

„În dragoste nu e vorba doar despre posesie, ci și despre apreciere.”— Osho

O să ai parte de momente romantice. Poate chiar o cină la lumina stelelor, cuvinte de amor şoptite la ureche, drăgăleli şi siropoşenii copilăreşti asortate cu alintături pisiceşti. Pe lângă toate astea vor exista momente când vei dori să-i spargi capul pentru că a uitat de ziua ta de naştere. Sau de onomastica voastră, să ducă gunoiul sau pur şi simplu vor exista momente în care nu sunteţi pe aceeaşi lungime de undă.

Discuţii aiurite, vorbe spuse la nervi, poate şi-o farfurie ce va zbura graţios pe la urechi. Dar asta nu înseamnă că iubirea dintre voi a dispărut. Sau poate da? Nu ştiu!  Cert este că micile obstacole vă pot consolida relaţia dacă ştiţi care vă sunt limitele. Încercaţi să conştientizaţi ce aşteptări aveţi de la partener. Dragostea nu este un câmp de luptă, încetaţi să vă mai măsuraţi sentimentele şi trăiţi-vă viaţa la maxim.

Foto credit : Pixabay 

26 Comments

  • Întradevăr…nu poţi vorbi despre iubire dacă nu ai trăit pe pielea ta acest sentiment. Mulţumesc de vizită, draga mea. Te îmbrăţişez cu drag!

 1. Hainele se rup, bijuteriile se pierd, casa se darama, masinile ruginesc, doar sentimentele raman, doar iubirea este cea pe care o simtim si o traim cu adevarat.

 2. Si daca dragoste nu e… faceti! 😛
  La faza cu farfuria chiar m-ai facut sa rad! 😀
  Dragostea nu ar fi la fel de intensa fara farfurii sparte, usi trantite, haine in valiza, plecat „la mama”… glumesc, am trecut de mult de faza aia, dar crede-ma ca ead cu lacrimi cand imi amintesc cat de „nazdravana” eram. Noroc ca al meu era mai matur si nu-mi baga in seama toanele.

 3. Hm…
  Dacă nu e spus prea des, are efecte „wow”! Pe de altă parte, de ce te-ai zgârci să spui cuiva „Te iubesc”, dacă asta simți?

  Mie mi-a zis cineva odată…că treaba asta este pentr ualtă vârstă. Așa să fie?

 4. Si cand ne certam, ne certam din iubire. Iubirea nu are varsta dar se manifesta altfel in diferite momente ale vietii.

 5. Intr-adevar, dragostea presupune multe.. Insa merita efortul pe deplin. Cum ai spus si tu, nu trebuie sa renuntam la ceva anume, ci sa stim cum sa ne impartim pentru toate 🙂

 6. cred ca e destul de greu sa tii la cineva, dar atunci cand te decizi s-o faci, trebuie s-o faci din toata inima. e imposibil sa fie totul perfect, cred ca-n orice relatie o mai dai in bara, dar important e sa recunosti si sa incerci sa o dregi cat mai bine!

 7. E greu sa spui Te iubesc, dar e atat de usor atunci cand simti cu adevarat. Te iubesc spune multe: voi fi alaturi de tine, te voi sprijini mereu, esti totul pentru mine. Te iubesc te responsabilizeaza. Te iubesc face din doi, unul.

 8. „Te iubesc”este atat de frumos atunci cand este spus de persoana de la care-l astepti…altfel e doar un cuvant pur si simplu…

 9. Ce poate fi mai frumos, decât să îți îndrepți gândurile, atenția, acțiunile către o persoană care este sau poate fi una dintre cele mai importante din viața ta? 🙂

 10. Se pare ca iubitul meu a inteles ca nu-mi place sa fiu sufocata cu linguseli si cuvinte dulci toata ziua. Este barbatul perfect si ma bucur ca imi citeste gandurile si se comporta exemplar cu mine

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...