Francize.ro „Level Up” – Cel mai bun să câștige…

francize.ro

”În fiecare poveste de succes vei găsi pe cineva care a luat niște decizii curajoase.”—Peter F. Drucker

Nu pot să cred că m-am băgat în asta. Urăsc stresul… dar ador competiția. Mușc din rivali dacă este nevoie, dar joc curat. În jurul meu se strâng mai mulți. Fiecare privire lovește în celălalt, fiecare celulă este în tensiune maximă. Încerc să mă relaxez și îmi trimit gândurile la plimbare. Îmi golesc mintea în așteptarea probei decisive și încerc să fac abstracție de nervozitatea celor din jur. Știu cu cine au de-a face. Știu că nu mă pot depăși așa ușor și probabil în mintea lor se crează scenarii de sabotaj.

Welcome, players! Dacă ați ajuns până aici înseamnă că sunteți printre cei mai buni. Felicitări! Ultima probă din competiție va începe în câteva momente. Vă repet, jucați corect și cel mai bun să câștige. Aveți termen 60 de zile pentru a finaliza ultima probă. Proba constă în gestiunea unei francize. Domeniul îl alegeți voi și vreau să văd ce strategie folosiți pentru a avea succes. La finalul timpului, cel care va termina primul va fi declarat oficial Master Antreprenor 2017 și va primi tot ajutorul nostru pentru ca visul lui să devină realitate. Pregătiți? 1…2…3… Level Up, players! 

Franciză? Primul gând a fost să renunț. De unde să știu eu ce francize profitabile există în România? Respiră, Agurițo! Amintește-ți că anul trecut ai citit despre francize de succes și chiar îți imaginai cum ar fi să devii antreprenorul anului. Amintește-ți că există adevărate oportunități de afaceri atunci când alegi o franciză.  Îndrăznește, cheia succesului se află la tine!

”Nu încerca să fii original. Încearcă să fii bun.”—Paul Rand

Ideea de a fi cea mai bună din cei rămași mă motivează. Călătoria unui antreprenor de succes are o mulțime de avantaje, iar acceptarea necunoscutului și a riscurilor sunt caracteristici importante ale unui antreprenor chiar și la început de drum. Încerc să stabilesc un plan strategic pentru a câștiga jocul. Înainte să iau o decizie prospectez piața, costul și condițiile francizorului. Mă documentez dacă voi avea susținere constantă și dacă din punct de vedere financiar este rentabil.

Oscilez între franciza Oro Toro și franciza Coffee-Bike. Mă gândesc ce să aleg. Răsfăț culinar accesibil tuturor gurmanzilor sau independență, libertate și mobilitate? Timpul trece și nu vreau să mă pierd în detalii.

Franciza Coffee-Bike câștigă teren detașat. Am ocazia să cunosc oameni frumoși oriunde m-aș duce și să creez legături puternice între mine și iubitorii de cafea de pretutindeni. De ce Coffee-Bike? Pentru că este prietenoasă cu mediul. Într-o lume în care poluarea de orice fel este la orice pas, eu vreau să fac o schimbare. Oricât de mică ar fi ea, contează.

”Antreprenorul este un om care are o viziune pe care o transformă în realitate.”—David Karp

O privesc din toate părțile. E perfectă! Mobilă, complet echipată, pe trei roți și pregătită pentru acțiune. Nu voi avea de îndeplinit niciun target în vânzări și voi avea parte de ajutorul unui consultant personal. Mă va ajuta să fac față provocărilor. Avantajele Coffe-Bike? Acces la tehnologia avansată, sistem complet de know-how, produse de cea mai înaltă calitate și extrem de important, suport în organizarea campaniilor  de marketing  și promovare locală.

De ce tocmai ea? Mă va ajuta să câștig? Cu siguranță! Cum? Simplu, iar avantajele sunt în beneficiul meu așa cum am spus mai sus. În plus, fără costuri lunare fixe, mobilitate și flexabilitate. Nivelul de investiție este mic, iar taxa de franciză destul de acceptabilă. Acces la portalul de evenimente specifice zonei de amplasare, brand puternic și fără birocrație. Academia Coffee-Bike mă va pregăti pentru lansarea afacerii timp de patru săptămâni, așa că am timp suficient pentru a câștiga proba și titlul râvnit de toată lumea.

Jocul devine din ce în ce mai greu și apare întrebarea: Player Agurița, what is your choice? Franciză sau start-up? Choose your destiny! Start-up înseamnă muncă titanică de peste 3 ani (probabil mai mult) și se cere multă inovație pentru a ține pasul cu noile trenduri. Franciza în schimb mă va ajuta să am succes în scurt timp, iar conceptul Coffee-Bike  îmi dă siguranța și experiența unui sistem deja format. Am hotărât și merg pe drumul ales inițial. Pe lângă faptul că franciza Coffee-Bike este prietenoasă cu mediul, conceptul în sine ajută organizația Terre Des Hommes  în combaterea exploatării copiilor și susține drepturile lor.

„Dacă nu poți face lucruri mari, fă lucruri mici într-o manieră extraordinară.” Napoleon Hill

Pentru fiecare pachet de cafea espresso Caferino folosit sau vândut în franciza Coffee-Bike, o mică parte se donează către organizația care a înființat campania „Help for Children in Need”. Un mare plus pentru susținerea acestei campanii și cu siguranță orice ajutor este binevenit pentru micuții aflați în dificultate.

Cafeneaua mobilă complet echipată are o funcție specială ce îi permite să funcționeze în orice loc, fara conexiune la rețeaua de apa sau electricitate. Nu am nevoie de spațiu fix și îmi permite să-mi aleg locația după bunul plac.

Fiecare Coffee-Bike are un portofoliu extins și destul de variat în ceea ce privește produsele. Cafele clasice și specialități variate de cafea pentru cele mai pretențioase gusturi, ciocolată caldă, ceai și suc proaspăt de portocale. Fiecare băutură achiziționată va fi însoțită de un dulce delicios : negrese, fursecuri sau brioșe aromate sau cu fructe. Pentru a îndemna oamenii să fie mai prietenoși cu mediul, voi amplasa lângă Coffe-Bike recipiente pentru a recicla deșeurile: pahare de plastic, sticle ș.a.m.d. Pentru fiecare „donație” în recipientele de reciclare, fiecare client va primi un tichet special și va avea o reducere de 5% la următoarea comandă făcută  Coffee-Bike.

Pentru a atrage clientela voi organiza ateliere de creativitate pentru copii, iar micuții vor fi răsplătiți de părinți cu suc de portocale proaspăt plin de vitamine. Pentru cei mari… o vorbă bună, un zâmbet sincer și o cafea excelentă.

Au trecut 40 de zile. Am terminat cursul de patru săptămâni oferit de Academia Coffee-Bike și deja am ieșit în lume. Din mulțimea de oportunități oferită pe piața de francize, sincer mă bucur că am făcut alegerea cea mai potrivită. Sunt prezentă peste tot. Pe plajele de pe întreg litoralul românesc, în piețele principale ale Constanței și nu ratez niciun eveniment. Clienții sunt mulțumiți și revin de fiecare dată cu drag. Deja am legat prietenii sincere cu clienții fideli. Le știu preferințele și cel mai important lucru, știu să-i ascult.

Le zâmbesc și cât timp le pregătesc specialitățile francizei Coffea-Bike… îi ascult. Lumea nu mai are răbdare să-și asculte apropiații, așa că cineva trebuie să o facă. Măcar un pic, nu? Ce dacă suntem în aer liber? E timpul să evoluăm și să nu ne mai fie frică să riscăm.

Level Up, player Agurița!

Iar vocea aia sinistră… oare am greșit cu ceva? Am câștigat? De ce sunt luminile alea pe mine… mă simt ciudat. Toți mă privesc ciudat. Vocea îmi spune să fac un pas în față… mă simt ca la școală.

Acest articol a fost scris pentru proba nr 5 din cadrul competiției Spring SuperBlog 2017! 

9 Comments

  1. Foarte bună alegere, mă alătur! Mă gândesc foarte serios să o încerc! Pe bune, nu spun asta ca să te ajut în concurs! 😛
    Mai ales că eu am atelierul de teatru. 😉

  2. Cand citesc un articol de-al tau parca citesc o poveste. Ma incanta si ma face sa astept cu nerabdare urmatorul articol. De ce nu sunt concursuri tot anul? De ce numai primavara si toamna?

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...