Vacanțe Speciale și-un blogger hoinar…

vacante speciale

Nu călătoresc pentru a ajunge undeva, ci pentru a pleca. Călătoresc de dragul de a călători. Marea aventură este să te pui în mișcare – Robert Louis Stevenson

Câteodată simpla fericire constă în numărul de amintiri pe care le aduni într-un colț de suflet. Hrănindu-ți cu energie pozitivă spiritul aventurier și pentru ca acest lucru să nu fie monoton… trebuie să călătorești. Că sunt blogger, asta o știți cu toții. Dar puțini cunosc faptul că ador adrenalina și că uneori mi-se pune pata de un dor de ducă. Hai hui prin lume! Eu și natura, atât! Muza spirituală a călătoriilor mele a fost CND Turism. Atunci când îți dorești să ai parte de vacanțe speciale, mereu apelezi la profesionaliști ce știu exact ce îți dorești.

Fie că ești în căutarea unei oferte pentru călătorie de afaceri sau de odihnă, Ce Ne Dorim în Turism – Vacante Speciale au cele mai bune sisteme de rezervare. Indiferent de bugetul alocat călătoriei, echipa CND Turism cu o experiență în managementul unei agenții de turism touroperatoare, te va ajuta să găsești cea mai bună ofertă de vacanță. În fiecare vacanță plănuită cu ei am avut parte de circuite turistice complete și personalizate.

Orice călătorie te provoacă, îți permite să fii tu însuți. Devii adaptabil și flexibil pentru că uneori ești pus în situația de a lua decizii corecte. Eu nu sunt genul de persoană care să profite de all-inclusive, ci mai degrabă tind să cred că mă mulez perfect în tipologia turistului hoinar-aventurier. Sunt preocupată se descopăr locuri și oameni decât de faptul cum arăt în călătorie. Așa că, bagajul meu este mereu minuscul și conține doar strictul necesar și de maximă urgență. Maxim două rânduri de haine, produse minime pentru igienă, aparatul foto pentru a capta frumusețea naturii, un jurnal pentru gânduri și 3 baterii externe pentru telefonul mobil ce mă va ajuta în realizarea unor live-uri.

Călătoria și schimbarea locului aduc o nouă vigoare minții. – Seneca

Făcând abstracție de stresul cotidian mă înarmez cu gânduri pozitive și pornesc la drum. Mă intrigă necunoscutul și încep  călătoria explorând peisajul sălbatic al Deltei Dunării. Mă cazez la Complex Peninsula Resort 4*, un hotel ce oferă excursii în Delta Dunării pentru grupuri, iar pentru iubitorii de adrenalină se pot închiria bărci cu motor de 70 cp. Lenevesc doar cât să-mi trezesc zenul adormit, bucurându-mă de soare în Aqua Park. În următoarele zile am bătut la pas orașul cu cea mai mică altitudine din țară: Sulina. Am vizitat cimitirul – un loc unic și celebru, unde printre cei adormiți se află și prinţesa Ecaterina Moruzi, nepoata domnitorului Moldovei, Ioan Sturdza. Cu vaporașul am pornit către un tărâm magic aflat între mare și Deltă : Gura Portiței. Un colt sălbatic de rai  cu nisip fin, de culoarea aurului și o apă cu reflexii de curcubeu.

Delta Dunării este încă un mediu sălbatic, dar destul de prietenoasă cu oamenii care știu să o respecte. Cu un număr de peste 300 de specii, păsările reprezintă una dintre cele mai mari bogății faunistice a Deltei. Ca o mică curiozitate, am aflat că din 2010  castorul și-a refăcut apariția pe canalele Deltei Dunării. Acesta joacă un rol important în atenuarea efectelor inundațiilor și menține legătura între canalele principale și lacuri. Zilele petrecute acolo m-au încărcat cu o energie pozitivă de neimaginat și, după tot ce-am văzut rămân la ideea că Delta Dunării constituie un adevărat tezaur al biodiversităţii.

În orice colț, Deltă Albastră

Ascunzi comori, privești măiastră

Către cer și arunci cu amintiri loiale

În sufletul hoinar trimis în Vacanțe Speciale.

Călătorului ii sta bine cu drumul. – Proverb romanesc

Hai hui prin țară, las în urmă peisajul sălbatic și mă îndrept către o destinație de suflet: Bucovina. Timidă am acceptat să includ această zonă din varietatea de oferte turistice prezentate de Vacanțe Speciale. Îmi pare bine că i-am ales… vacanțe speciale înseamnă energie, aventură, mișcare continuă. Cu încredere, merg înainte. Chiar dacă m-am născut la malul Mării Negre, prin vene-mi curge sânge de moldovean. 100%! Mama – Vatra Dornei, tata – Botoșani… cu tradiția în sânge și cu o grămadă de curiozități, poposesc la recomandarea CND Turism în Complexul Turistic Casa Elena 4* situată în localitatea Voroneț, la 3,5 km de orașul Gura Humorului și la doar 1,5 km de mănăstirea Voroneț.

O adevărată oază de liniște aflată la poalele pădurilor de conifere, un loc unde mi-am răsfățat papilele gustative cu delicii tradiționale bucovinene.

Complexul Turistic Casa Elena oferă următoarele servicii și facilități:
• saună
• billiard
• încălzire centrală
• spatiu de joaca pentru copii
• grătar/barbeque
• organizarea de mese festive, conferințe
• excursii la mănăstiri și la diferite obiective turistice
• drumeții montane, foc de tabără

Tradițiile și obiceiurile în Bucovina au rămas aceleași de secole, fiind păstrate cu sfințenie și date mai departe din generație în generație. M-am pregătit sufletește și nu am lăsat timpul să treacă. Am pornit la drum în căutarea istoriei. Am vizitat Sucevița, Putna, Centrul de Ceramică Neagra din Marginea, Salina Cacica și Codri Seculari. Nu am omis Mănastirea Voroneț și Mănăstirea Humorului care mi-au tăiat răsuflarea din prima secundă.

Mănăstirea Voroneț a fost ridicată în anul 1488 în doar 3 luni și 3 săptămâni și a fost inclusă în patrimoniul cultural mondial UNESCO din 1993. Datorită frescei de pe fațada de vest ce ilustrează „Judecata de Apoi”, mănăstirea a fost supranumită „Capela Sixtină a Estului”. După drumurile lungi cu peisaje de basm, seara mă bucur de lumina unui foc de tabără și visez cu ochii deschiși.

CND Turism mi-a mai pregătit o surpriză și așa cum îi stă bine unui blogger hoinar, purced a-mi purta pașii și gândurile spre o altă destinație de vacanță: Maramureș. O destinație unică ce și-a păstrat tradițiile și stilul de viață ale țăranului din vremurile demult trecute. Cu dealuri înverzite și câmpii pline de flori sălbatice viu colorate… mă duc să mă întorc în timp și să cunosc din moștenirile culturale. Să mă așteptați aici, dragii mei! Revin cu impresiile de final al acestei vacanțe speciale în curând… cu același dor de blogger călător prin lume și cu multe învățături întipărite-n minte și în suflet.

Sunt călător hoinar,

Pe drumuri mă găsești…

 Acest articol a fost scris pentru proba nr 13 din cadrul competiției Spring SuperBlog 2017!

Surse foto : VacanteSpeciale.ro și GuraPortiței.ro 

4 Comments

  1. Toate locurile pe care le-ai mentionat sunt superbe si ar trebui vazute macar o data in viata.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...