Hrănește-ți sufletul cu lucruri pozitive

Care este scopul tău în viață? Ce transmiți celor din jurul tău sau ce obiective ți-ai impus să atingi? Sunt o mulțime de întrebări care îmi trec prin minte acum și câteodată mă gândesc că este bine să te oprești din ceea ce faci… și să respiri. Respiră, privește în jurul tău și ascultă.

Știu că viața este de rahat și îți dă bobârnace atunci când te aștepți mai puțin, dar crede-mă, faptul că te afunzi în muncă și uiți de bucuriile vieții nu te va ajuta cu nimic. Vei deveni urâcios. Îți vei stafidi sufletul și vei deveni un simplu om ce nu va oferi nimic. Nu vei inspira mila nimănui.. pentru că tu nu vei lăsa pe nimeni să se apropie de tine. Îi vei goni pe toți, lăsând în urma ta doar tristețe și gust amar.

E prea târziu? Greșit! Niciodată nu este prea târziu să îți trăiești viața. Niciodată nu este prea târziu să te bucuri, să râzi ca un nebun, să iubești. Niciodată nu este prea târziu să o iei de la zero. Încearcă să devii curajos și să-ți asumi niște riscuri. Ești unic și diferit. Te judecă lumea? Problema lor, niciodată a ta.

Găsirea obiectivelor în viață este o sarcină destul de simplă și pentru a le afla trebuie să vă puneți următoarele întrebări:

Există ceva de care eu am cu adevărat nevoie?

Sunt fericit? Dacă nu, de ce? Ce mă oprește să-mi îndeplinesc anumite dorințe?

Trecând de la una la alta, fericirea nu o găsești ca pe un obiect. Fericirea se câștigă. La fel ca și încrederea. Singura modalitate de a trăi fericit și de a vă bucura de frumusețea vieții este să vă confruntați cu temerile voastre și cu lucrurile care vă incomodează. Înfruntați-le și rezolvați problema. Nu vă consumați timpul și energia pe lucruri inutile. Hrănește-ți sufletul cu optimism, dragoste și zâmbete. Hrănește-ți copilul din tine și bucură-te de viață, om frumos!

26 Comments

 1. Sincer ,in ziua de azi,oricât de mult te încarci cu „Hai să fie bine” ,întotdeauna binele pe care il iubești se echilibrează cu altceva,de obicei de o consistență urâtă! Legile Universului cer echilibru!

 2. Daca baiatul meu este sanatos si fericit eu nu mai am nevoie de nimic.

 3. Mi-a placut mult tot ce ai scris . Fericirea e relativa , de ex putem fi fericiti daca noi si persoanele dragi noua sunt sanatoase , ne putem bucura zilnic de lucruri marunte si putem alege sa ne traim viata frumos.

 4. Mda…niciodată nu e prea târziu pt nimic…e de ajuns sa ai voință ?

 5. cateodata imi citesti gandurile…..cred ca as fi scris la fel,viata trebuie traita cu bune si cu rele,depinde doar de noi cum facem fata la provocari.

 6. Frumos articolul! Bune sfaturi ne-ai dat! Ce bine ar fi daca macar jumatate din noi am tine cont de ele in viata grea de zi cu zi!

 7. Frumos scris acest articol. Lucrurile pozitive mereu ne vor hrăni și înfrumusețar sufletul

 8. foarte frumos ai scris..nu imi doresc decat sanatate si fericire intregii familii

 9. Se spune că există două moduri de a-ţi trăi viaţa: ca şi cum nu ar exista miracole sau ca şi cum totul ar fi un miracol. Am ales întotdeauna a doua modalitate și mi-e tare bine așa, sunt recunoscătoare pentru fiecare lucru sau eveniment din viața mea, oricât de minor ar fi.

 10. tie iti iese mereu? Ca mie imi iese foarte rar. Eu m-am nascut ca sa fiu pesimista. Noroc ca nu duc lipsa de simtul umorului si fac haz de necaz de multe chestii.

 11. Fericirea vine din lucruri marunte. Imi place sa cred ca sunt o visatoare incurabila.

 12. Da, draga mea, ai mare dreptate!
  De ce sa stam „ofiliti” si retrasi pentru ca nu ne-am gasit rostul in viata?
  Eu, cel putin, indiferent cate lovituri primesc de la viata si de ce natura sunt acele lovituri, incerc si reusesc sa ma ridic ca pasarea Pheonix. Si sa stii ca nu exagerez nici un pic!!!
  Minunat articolul!
  Felicitari ! :*

 13. Cand incepi sa lasi totul si sa vezi esenta lucrurilor atunci, atunci incepi sa fii fericit si sa vezi lucruri pozitive in jurul tau. Din pacate avem nevoie de o palma, mai mica mai mare mai mjilocie de la cineva de sus, sa putem aprecia ce avem. sa zambim, sa fim multumiti cu putinul nostru! Ganduri pozitive si pupici de la 1000km distanta

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...