De știut când cauți chirie în Cluj

Un subiect destul de sensibil mai ales pentru categoria ce vizează studenții, găsirea unei garsoniere de închiriat în Cluj sau chiar a apartamentelor este o chestiune destul de problematică la ora actuală. Cu atât mai mult se complică lucrurile când există și o anumită limită finaciară, pentru că sumele la care majoritatea pot fi achiziționate presupun un efort destul de mare. Nu oricine își permite să stea în lux și să se bucure de tot ce un astfel de imobil oferă, cu siguranță nu cei care dispun de un buget redus în acest sens. Cu toate acestea, opțiunile imobiliare acoperă toate preferințele, începând de la spații modeste și până la cele care deja răspund unor pretenții.

Există o sumedenie de aspecte de avut în vedere pentru a te bucura de confort în locul închiriat, deci o documentare corespunzătoare este cu siguranță necesară.

⦁ Orientează-te după un anunț convingător – dacă acesta îți ridică semne de întrebare e destul de evident faptul că la fel se va întâmpla și când vei analiza condițiile pe care acesta le are de oferit. Nu vrei sigur să te trezești cu probleme ce devin responsabilitatea ta după semnarea contractului, deci nu lua o decizie în pripă. Găsești suficient de multe anunțuri pentru garsoniere de inchiriat Cluj realizate într-o manieră profesionistă pe pagini de genul compariimobiliare.ro, deci e bine să cauți pe îndelete. Precizările legate de zonă, etaj, dotări, imagini sunt de preferat.

⦁ Ai în vedere raportul dintre preț și calitate – cum ți se pare acesta? Sunt justificate costurile sau ceva nu iese la socoteală? Foarte mulți sunt cei care au pretenții exagerate la prețuri și văd diversele apartamente de închiriat pe care le au ca pe ceva extraordinar, când în realitatea prea puțin răspund necesităților.

⦁ Nu uita că apartențele înșeală! O vorbă atât de folosită de români care este atât de adevărată! Se prea poate ca anunțul să spună una și realitatea să fie cu totul diferită. Îți pare că proprietarul este o persoană atât de amabilă și drăguță, dar când vine vorba de mici modificări necesare pentru confortul tău, atitudinea sa devine cu totul alta. Oricare ar fi tipul de apartamente de închiriat de care ești interesat, nu grăbi procesul de identificare și închiriere – altfel riști să ai regrete când începi să descoperi neregulile.

⦁ Alege atent locul din care analizezi oferte! La ora actuală găsești tot felul de agenții care vin cu oferte de nerefuzat, dar care ascund probleme pe care nici nu le bănuiești. Îți recomand portalul online compariimobiliare.ro dacă vrei să elimini acestă grijă. Găsești aici nu doar oferte rentabile la prețuri avantajoase, dar și statistici care analizează prețurile pe fiecare județ, respectiv zona din țară. Adică ce ai putea vrea mai mult?

Te-ai gândit la cele despre care ți-am vorbit și înainte? Dacă sunt lucruri noi pentru tine, ai grijă să le iei în considerare – asta dacă vrei să găsești o garsonieră sau un apartament rentabil, mulțumitor din toate punctele de vedere. Când nu mergi la sigur, șansele de a fi păcălit sunt într-un procent destul de mare.

3 Comments

  1. In Cluj, in Iasi, in Bucuresti … sunt sfaturi binevenite oriunde ai cauta sa inchiriezi o casa sau un apartament. Bine ca m-a ferit Dumnezeu si am casa mea… adica a lu’ mama 😀

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...