Blogger începător în marketing affiliate – Partea 2

Vă povesteam acum ceva timp despre intrarea mea în clasamentul Affiliate Marketing, nu? Ei bine, după ce mi-am bătut un pic căpșorul să aflu cu ce se mănâncă marketing affiliate… vă anunț respectuos că încă nu am găsit metoda magică de a face vânzări pe bandă. Asta este, o să mor în sărăcie lucie! Măi, da nu mă las… nu mă las până nu văd eu că mișcă ceva acolo în clasamentul ăla!

Dacă în articolul anterior vă povesteam că am început pe locul 2800, azi după câteva promovări pe rețelele de socializare unde sunt activă și doar un articol amărât pe blog în care promovam chestii utile în bucătărie… sunt pe locul 955.

Printr-un miracol am urcat 1900 de puncte și credeți-mă că încă nu îmi dau seama cum funcționează platforma. Deși am promovat pe facebook ce am crezut eu că se caută și deși am avut ceva trafic, nu am avut decât o vânzare de carte pe Libris. Marketing-ul afiliat a înregistrat în ultima perioadă o creştere destul de mare în România şi din ce am văzut printre colegii bloggeri, afilierea reprezintă o metodă excelentă de a-ți monetiza prezența în mediul online.

Fără transparenţă nu există competiţie, fără competiţie nu există performanţă.

Am încercat să înțeleg secretul unui bun afiliat și credeți-mă, nu este așa de ușor cum pare. Marketing-ul affiliat se bazează pe vânzare de produse pe bază de comisioane sau pe realizarea de leaduri. Eu ca blogger trebuie să conving cititorii că acel produs își merită banii, iar recomandarea mea să nu se bazeze pe simple fraze scrise la vreme de plictiseală. Am învățat că marketing-ul affiliat este o chestiune serioasă ce implică timp, creativitate și multă voință.

Am învățat că nu cantitatea este cheia succesului în marketing affiliat, ci calitatea. Care sunt avantajele de a porni la drum în marketing affiliat? Programul este flexibil! Tu decizi cât timp aloci acestui business, iar ca bonus… te poți ocupa de programul de afiliere oriunde te-ai afla în lume. Și încă ceva… nu te aștepta să te îmbogățești peste noapte! Nu te arunca să scrii câteva articole în care arunci în lehamite câteva link-uri de afiliat și aștepți să te umpli de bani.

Dacă vrei să începi să lucrezi în domeniul marketing afiliat trebuie să asimilezi câteva informații despre marketing în general și să studiezi cât de cât psihologia vânzării în mediul online. Dacă ești motivat și vrei cu adevărat să faci bani, cu siguranță vei supraviețui în această competiție. Pe mine mă intrigă acest domeniu și vreau să descopăr încet toate secretele unui bun afiliat. Voi reuși? Nu știu… voi vedea în timp. Până atunci, provocarea celor de la Blogal Initiative mi-a stârnit curiozitatea și bineînțeles, spiritul competitiv este la cote maxime.

Tu ești interesat de acest gen de business?

4 Comments

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...